Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya24 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Okullarda rahatlatacak önlemler alınmalı”
24 Ağustos 2020 Pazartesi 13:17

“Okullarda rahatlatacak önlemler alınmalı”

Dünya genelinde görülen Covid-19 salgınının etkisi altında açılacak olan okullarda, aile ve öğretmenleri rahatlatacak önlemlerin alınması gerektiğini vurgulayan Türk Eğitim-Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, 21 Eylül’de okulları yüz yüze eğitime

Dünya genelinde görülen Covid-19 salgınının etkisi altında açılacak olan okullarda, aile ve öğretmenleri rahatlatacak önlemlerin alınması gerektiğini vurgulayan Türk Eğitim-Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, 21 Eylül’de okulları yüz yüze eğitime açabilmenin tüm toplumun salgın tedbirlerine uymasına bağlı olduğunu kaydetti.

 

2020 - 2021 eğitim öğretim yılının 31 Ağustos Pazar günü uzaktan, 21 Eylül Pazartesi günü ise Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda, aşamalı ve seyreltilmiş şekilde yüz yüze eğitimle başlaması planlanırken, okul yöneticileri ve öğretmenler mesleki gelişim programlarına katılmak için okullardaki yerini aldı. Covid-19 pandemi sürecinin etkisi altında başlayacak eğitim öğretim yılı tedirginlikleri de beraberinde getirirken Türk Eğitim-Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, kaygı ve önerilerini dile getirerek önemli uyarılarda bulundu.  21 Eylül’de okulları yüz yüze eğitim öğretime açabilmenin ön koşulunun, tüm toplumun salgın tedbirlerine uymasına bağlı olduğunu vurgulayan Öztürk, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınması gereken tedbirlere de dikkat çekti.

 

ÖĞRETMENLER OKULLARDA

2020 - 2021 eğitim öğretim yılının ilk ders zili için geri sayım sürerken okul yöneticileri ve tüm öğretmenler son hazırlıklar için okullardaki yerini aldı. Öğretmenler ve okul yöneticileri için yeni eğitim öğretim yılı, bugünkü mesleki gelişim programıyla başladı. Programda, 21 Eylül'de başlaması planlanan yüz yüze eğitim süreci öncesinde okul binasında, sınıflarda, tuvaletlerde, bahçede ve tüm ortak kullanım alanlarında uygulanacak sosyal mesafe, maske ve temizlik kuralları; öğrenci, öğretmen ve velilerle ilgili süreçlerin planlanması aşaması uygulamalı bir şekilde ele alınacak. Yeni eğitim öğretim yılında ders bazında gerçekleştirilecek uzaktan öğretim etkinliklerinin planlanması, öğrencilerin uzaktan eğitim sürecindeki eksiklerinin giderilmesine yönelik hazırlanan Tamamlayıcı Eğitim Programı'nın uygulama süreci ve psiko - sosyal destek çalışmaları mesleki çalışma programının ana başlıkları arasında olacak. Okul yöneticileri ve öğretmenler, uygulanacak  ‘Salgın Hastalık Psikoeğitim Programı’ hakkında Rehber Öğretmenler/Psikolojik Danışmanlar tarafından bilgilendirilecek. Okul yöneticileri ve öğretmenlerin okullardaki mesleki çalışmaları 18 Eylül Cuma gününe kadar devam edecek.

 

“HASTALIK CİDDİYE ALINMALI”

“Bugün öğretmenlerimiz okullardaki yerini aldılar. Ülkemizin aydınlarını yani geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenler bugün Ülkemizin her köşesinde bir araya geldi ve startı verdik” diyen Türk Eğitim-Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, “Eğitimi başlatıyoruz ki evden eğitim yapabilen bir kitleyi okullara seminere çağırıyoruz. Hayırlı olur inşallah. Dünya çapında 23 milyon kişiye bulaşmış makam ve mevki gözetmeksizin her insana bulaşan bu hastalık ciddiye alınmalı. Bu konuda hassasiyetimiz olduğu için kaygılarımız ve önerilerimizi de sizlerle paylaşıyoruz” dedi.

 

“SORUMLULUK HEPİMİZİN”

Önceliğin öğrencilerin ve toplum sağlığı olduğunu vurgulayan Öztürk, “Ailelerin ve öğretmenlerimizin içlerinin rahatlayacağı önlemler alınmalıdır. Hiç şüphesiz önceliğimiz öğrencilerimizin ve toplumun sağlığıdır. Ancak gözden kaçırılmasın ki, 21 Eylül’de okullarımızı açabilmemizin ön koşulu, tüm toplumun salgın tedbirlerine uymasına bağlı olacaktır. Aksi takdirde benzeri sıkıntıların yaşanması kuvvetle muhtemeldir. Yani; sorumluluk hepimizin” diye konuştu.

 

“HİZMETLİ KADROSU 2 HATTA 3 KATINA ÇIKARILMALI”

Sağlık Bakanlığı’nın tavsiye ettiği hijyen tedbirlerinin okullarda uygulanabilmesi için hizmetli kadrosunun artırılması gerektiğinin altını çizen Öztürk, “Milli Eğitim Bakanlığı’nda 29 bin hizmetli görev yapmakta. Ayrıca İŞKUR’dan yardımcı hizmetler sınıfı için alım yapılmakta. Ancak mevcut yardımcı hizmetler personeli ile okullarımızın rutin temizlik işlerini dahi zor yürütüyoruz. Sağlık Bakanlığı’nın tavsiye ettiği hijyen tedbirlerini uygulayabilmemiz için şuan ki hizmetli kadromuzu iki, hatta üç katına çıkarmamız lazım” uyarısında bulundu.

 

“EĞİTİM ÖĞRETİME HAZIRLIK ÖDENEĞİ TÜM EĞİTİM ÇALIŞANLARINA ÖDENMELİ”

Eğitim-Öğretime Hazırlık Ödeneği’nin tüm eğitim çalışanlarına ödenmesi gerektiğini kaydeden Öztürk, “Daha önce Türk Eğitim Sen yetkili sendika iken katıldığımız Kurum İdari Kurul toplantısında tüm eğitim çalışanlarına Eğitim-Öğretime Hazırlık Ödeneği verilmesini karar altına aldırmıştık. Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk bir ilke imza atarak, Eylül ayında ayrım yapılmaksızın bütün eğitim çalışanlarına Eğitim-Öğretime Hazırlık Ödeneğinin verilmesini sağlamalıdır” ifadelerini kullandı.

 

“HİZMETLİ OLMAYAN, TEMİZLİK MALZEMESİ ALACAK BÜTÇESİ OLMAYAN OKULLARDA HİJYEN TEDBİRİ ALINMASI BEKLENİYOR”

“Tabii ki biz Türk Eğitim Senli eğitim çalışanları olarak alınan her önlemi Türkiye’mizin geleceği olan çocuklarımız için çok önemseyeceğiz ve uygulanması konusunda gereken gayreti en üst düzeyde göstereceğiz. Bundan hiç bir velimiz şüphe etmesin” diyen Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Lakin hizmetlisi olmayan, temizlik malzemesi alacak bütçesi olmayan okullarımız var ve bu okul idareci ve öğretmenlerinden hijyen tedbiri alınması bekleniyor. Babalarına mahalle kahvelerinde oyun oynamayı hastalık bulaşmasın diye yasaklıyoruz. Aynı mahallenin çocuklarını okulumuza çağırıyoruz. Her öğrencinin başında bir öğretmen olamayacağına, çocuklarımızın aynı musluktan su içmelerini engelleyemeyeceğimize ve çocuklarımızın ellerini bağlayamayacağımıza göre konu gerçekten çok hassas bir durum arz etmekte olup alınacak önlemleri hep birlikte göreceğiz. Sorumluluk hepimizindir.”

 

“OKULLARIMIZDA PARA YOK”

Okullarda para olmadığını belirterek velilere seslenen Öztürk, “Bunu baştan herkes bilsin. Çocuklarımızın evden gelirken sağlıklı ve hijyen donanımı hazır olarak okula gelmesi önemlidir. Okullarımızda para yok. Bunu biz söyleriz ve bu doğrudur. Sayın öğrenci velileri; evladımız okula gelirken kendisinin kullanacağı maskesini en az iki adet, eldivenini en az iki adet, içmek için suyunu, ıslak mendilini ve kolonyasını yanında getirmelidir” uyarısında bulundu.

 

“HES KODU VE E-NABIZ OKUL MÜDÜRLERİNE AÇILMALI”

HES Kodu ve E-Nabız gibi sağlıkla ilgili bilgi paylaşım ağlarının okul müdürlerine açılması gerektiğini dile getiren Öztürk, “HES kodu, E-nabız gibi elektronik bilgi paylaşım ağlarının okul müdürlerine açılması mücadelenin sağlıklı yürümesi için çok ama çok katkı sağlayacaktır. Hastalık şüphesi olan öğrenciler okullarımıza alınmayacaktır” diye konuştu.

 

“EĞİTİM ÇALIŞANLARININ SUÇLANMASI BİZLERİ ÜZÜYOR”

Son olarak pandemi nedeniyle okulların kapatılarak öğrencisiz bırakılmasının öğretmenlerin suçu olmadığını vurgulayan Öztürk, sözlerini şöyle tamamladı:

“Hep birlikte göreceğiz ki pandemi süreci başladığı günden bu yana ısrarla söylüyor ve altını çiziyorum. Solunum cihazı ve maske imalatı gibi en önemli konularda meslek lisesi öğretmenlerimizin katkılarını birlikte gördük ve ülkemize yaptıkları katkıyı yok sayamayız. Bilinmelidir ki icatlar mucitler tarafından zor durumlarda kullanıma hazırlanır. Şundan eminim okullarımız yüz yüze eğitime açıldığında öğretmenlerimiz hiç birimizin aklına gelmeyen önlemler ve çözümler bulacaklar ve sosyal medyalarda da bunu paylaşarak birbirlerine örnek teşkil edeceklerdir. İşte o zaman eğitim çalışanlarını suçlayan ve yan gelip yatıyorlar diyenlerin yüzlerini merak ediyorum. Biz eğitim çalışanları görevden kaçmadık. Okulların kapatılıp öğrencisiz bırakılması bizlerin işimize gitmemizi engelledi. Sizler de işlerinize gidemediniz. Bir çoğunuz evinizde çalıştınız. Ya da iş yeriniz kapandı. Bu salgın sizi bizi dünyayı alt üst etti. Burada suçlu aranıp biz eğitim çalışanlarını suçlamanız bizleri çok ama çok üzmüştür. Tekraren söylüyorum, her zaman ve her daim öğrencilerimizle ülkemizin yanında ve geleceğimizi şekillendirmede ülkemize katkı sunmaktan gurur duyuyor ve bu amaç ve felsefe ile kurulan sendikamız Türk Eğitim Sen’e üye olmaktan ve Şube Başkanı olarak hizmet etmekten onur duyuyorum. Ne mutlu Türküm diyene.” HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 5545 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim