Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya30 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Önemli olan gönülleri fethetmektir”
12 Mayıs 2020 Salı 15:07

“Önemli olan gönülleri fethetmektir”

İçinde bulunduğumuz Ramazan ayının maneviyatına dikkat çeken Antalya Kültür Memur Sen Başkanı Esat Esmeray, “Fetih veya fethetmek dendiğinde akla ilk gelen yeni yerler fethetmek ve toprak kazanmaktır ama gerçek olan gönüllerin fethidir” dedi.

Antalya Kültür Memur Sen Başkanı Esat Esmeray, içinde bulunduğumuz Ramazan ayı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bu yıl dünya genelinde görülen Koronavirüs salgını nedeniyle insanların daha zor günler geçirdiğine dikkat çeken Esmeray, zor zamanlarda daha fazla yardımlaşmanın önemli olduğunu vurguladı. Fethetmenin sadece yeni topraklar kazanmak olmadığının altını çizen Esmeray,  “Fetih veya fethetmek dendiğinde akla ilk gelen yeni yerler fethetmek ve toprak kazanmaktır ama gerçek olan gönüllerin fethidir. Herkes toprak fethi yerine gönülleri fethetmek için uğraşsa bugün daha güzel bir dünyada yaşamak mümkündür. Daha güzel, yaşanabilir bir dünya için yapılması gereken gönüllerin fethidir. Gönülleri fethetmek adına gönülden çalışalım” şeklinde konuştu.

 

“GERÇEK FETİH GÖNÜLLERE GİRMEKTİR”

“Bizim için devlet ebeddir, millet esastır, vatan kutsaldır” diyen Esmeray, “Fetih veya fethetmek denildiğinde akla ilk gelen yeni yerler fethetmek ve toprak kazanmaktır. Gerçek fetih ise, bir insanın, insanların gönlünü, güvenini kazanmak, fethetmektir. Gönüllerde anahtar olmak, güvenilir olmaktır. Sözüne sohbetine önem verilen, saygılı, sevgili, hoşgörülü, adaletli olabilmek, gönül almak, gönül kazanmak hepsinden öncellikli ve esaslı işimiz olmalı. Birilerinin hoşnutluğunu değil kainatın yaratıcısının hoşnutluğunu, Allah'ın rızasını kazanmak, Peygamberimizin şefaatine nail olmak ve insanların gönlüne girmek gerçek fetihdir. İnsan gönlünü huzur ve güvenle doldurmayan hiçbir inşa bir işe yaramayacaktır.
Asıl olan, insan ve toplumun gönlünü fethetmek, gönüllere taht kurmaktır. Bırakalım taşı, toprağı, makam, mevki, ün, şöhreti. Her şeyden önce insanların gönlünü yüceltelim, kazanalım” ifadelerini kullandı.

 

“GÖNÜLLERİ BİRLİKTE FETHEDELİM”
İnsanın seçkin bir varlık olduğuna dikkat çekerek bütün fetihlerin insanlar tarafından ve yine insanlar, doğa, hayvanlar için yapıldığını belirten Esmeray, doğayı, hayvanları kısaca her şeyi sevmek gerektiğinin altını çizdi. Zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren hayvanlara yardım etmenin de gönüllere girmek olduğunu kaydeden Esmeray, “Herkesi muhtaçların, doğanın, hayvanların yardımına koşmaya, harp, terör, soykırım, baskı ve işkenceye karşı çıkmaya her türlü insan hak ve hürriyetlerin yanında olmaya, fakirlerin, yoksulun, yetimin, muhtacın sesi, sözü, gözü olmaya davet ediyoruz. Gönülleri birlikte fethetmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. Yardımlaşma ve gönülleri fethetmenin paylaşıldıkça yaygınlaştığını vurgulayan Esmeray, “İlk adımı her zaman başkalarından beklemek yerine siz atın” dedi. “HABER MERKEZİ)

Bu haber toplam 4218 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim