Bugün 16 Nisan 2024 Salı
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2498.086
    %0.57
  • Dolar
    32.4993
    %0.29
  • Euro
    34.5477
    %0.15
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Önümüze gelen yeri imara açmamalıyız”
15 Mart 2020 Pazar 17:26

“Önümüze gelen yeri imara açmamalıyız”

Gelişen şartlar ve artan nüfus çerçevesinde kentlerde yapılacak imar çalışmalarının bilim ve tekniğin ışığında gerçekleştirilmesi gerektiğini vurgulayan İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, “Önümüze gelen yeri imara açmamalıyız. Bu konuda teknik ve bil

Gelişen şartlar ve artan nüfus çerçevesinde kentlerde yapılacak imar çalışmalarının bilim ve tekniğin ışığında gerçekleştirilmesi gerektiğini vurgulayan İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, “Önümüze gelen yeri imara açmamalıyız. Bu konuda teknik ve bilimsel çalışmalar yapılması gerekiyor. Meslek odalarının görüşleri alınmalı. Şehrin geleceğine birlikte karar vermeliyiz” dedi.

 

Şehirlerin geleceğini belirleyen imar çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, imar çalışmalarını gerçekleştiren belediyelerin konunun uzmanı meslek odalarının görüşlerini alması gerektiğine dikkat çekti. Bilim ve tekniğin ışığında çalışmalar yapılması gerektiğinin altını çizen Balcı, “İmara açılması düşünülen bölgelerde birçok kadastroral problemler yaşanıyor. Artı şehir planlama ilkeleri uygulanmıyor. Bunların hepsini bir arada tutmamız, hepsini aynı masa etrafında birleştirmemiz gerekiyor. İmar ve planlamalarla ilgili en büyük yapılması gereken şey, konunun paydaşlarıyla beraber karar verebilmektir” diye konuştu.

 

“ŞEHİRCİLİK VE PLANLAMA İLKELERİNE UYULMALI”

“Gelişen şartlar ve artan kent nüfusu çerçevesinde mutlaka bir takım yerler imara açılacaktır. Fakat bunların şehircilik ve planlama ilkelerine göre olması gerekiyor” diyen Balcı, “Bizim bu noktada bir zayıflığımız var. Özellikle Deprem Master Planı çerçevesinde çıkacak olan sonuçları iyi irdeleyip, bunları da imara yeni açılacak olan bölgelerle bir arada düşünmek lazım. Belki de Deprem Master Planı çerçevesinde dönüştürülmesi gereken, kentsel dönüşüm bölgesi ilan edilecek olan bölgelerde yapılacak olan çalışmalarla imara açılacak olan yeni yerlerin açılması geciktirilebilir” ifadelerini kullandı.

21022017103008kircami.jpg

“BİLİM VE TEKNİĞİN IŞIĞINDA ÇALIŞILMALI”

Bilim ve tekniğin ışığında çalışmalar yapılması gerektiğini vurgulayan Balcı, “Tabii ki ilerleyen süreçte birçok yer imara açılacaktır ama sadece şu bölgeyi, bu bölgeyi açalım demekle bunlar olmaz. Dünyadaki örneklerine bakmak gerekiyor. Biz yaptık, biz açtık demekle yapılmayacak derecede önemli işler. Önümüze gelen yeri imara açmamalıyız. Bu konuda teknik ve bilimsel çalışmalar yapılması gerekiyor. Şehir Plancıları, Mimarlar, Harita Kadastro Mühendisleri, Ziraat Mühendisleri odalarımız var. İmara açılması düşünülen bölgelerde birçok kadastroral problemler yaşanıyor. Artı şehir planlama ilkeleri uygulanmıyor. Bunların hepsini bir arada tutmamız, hepsini aynı masa etrafında birleştirmemiz gerekiyor. İmar ve planlamalarla ilgili en büyük yapılması gereken şey, konunun paydaşlarıyla beraber karar verebilmektir” diye konuştu.

 

“MESLEK ODALARININ GÖRÜŞLERİ ALINMALI”

İmarı gerçekleştiren belediyeler tarafından konunun uzmanı meslek odalarının görüşlerinin alınması gerektiğinin altını çizen Balcı,  “Ya onların bizleri ya da bizlerin onları ikna etmemiz lazım. Eğer meslek odalarının görüşü alınıp da Kırcami imara açılsaydı, şuanda mahkeme süreci devam etmezdi. Alınmadı ki Şehir Plancıları Odası’nın mahkemesi devam ediyor. Meslek odalarının görüşleri alınmış olsaydı sorunlar çok daha önce ve daha rantabl çözülürdü” açıklamasında bulundu. Şehrin geleceğine birlikte karar vermek gerektiğini de vurgulayan Balcı, son olarak “Biz bu şehrin sakinleri değil, bu şehrin sahipleriyiz” dedi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 2656 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim