Bugün 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Antalya30 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2430.366
    %0.04
  • Dolar
    32.529
    %0.08
  • Euro
    34.865
    %0.09

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Ortadoğu’da kanlı senaryo…

18 Mayıs 2018 Cuma 00:03

 

            ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması ve sonrasında da Büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıması ile Ortadoğu coğrafyasında tansiyon da düşmüyor; kan da durmuyor…

            ABD Büyükelçiliğinin Tel Aviv’den Kudüs’e taşınmasını protesto eden Filistin’li sivil halkın katledilmesi ve binlerce kişinin yaralanması bu bölgede yaşanan ve yaşanabilecek bir çok kaosun bir göstergesi.

            Filistin’li çocukların, kadınların, masum insanların protesto gösterilerinde öldürülmesi, yaralanması ve orantısın güç kullanılması tüm Dünyanın gündeminde olmasına rağmen, bu konuda maalesef somut bir adım atılmıyor.

            İsrail’in şiddet yanlısı ve kural tanımaz tutumu; beraberinde zulmü getirirken, Amerika’dan aldığı cesaretle işi çok daha trajik boyutlara tanıması; aslında bu bölgede İsrail’i her geçen gün yalnızlaştırıyor.

            İsrail’in şiddetten yana tavır alması ve emperyalist güçlerin bu senaryoya her gün yeni eklentiler yapması; en çok masum çocukları, kadınları ve yaşlıları hedef alıyor.

            ABD Başkanı Trump’un sadece Ortadoğu’da değil; neredeyse Dünyanın tüm coğrafyasına yönelik çılgınca söylemleri; sıcak çatışma ortamını sürekli körüklerken; Kudüs’e yönelik yaptığı son girişim Ortadoğu’daki dengelerin çatırdayarak barış dilini ortadan kaldırdı.

            Türkiye’nin Filistinlilerin şehit edilmesine yönelik tepkisi son derece haklı. İsrail’in kural tanımaz ve hukuk tanımaz tavrının sadece birkaç Avrupa ülkesinin kınaması, Avrupa Birliği’nin eleştirmesi yetmez.

            Yetmiyor da…

            İslam ülkelerinin bu konudaki çekingen tavrı, kayıtsızlığı ve pasif bir bakış tarzı gelecekte kendilerine yönelik çok daha ciddi sorunların başlangıç noktasını oluşturur ki bu da Ortadoğu coğrafyasındaki barış ortamını tamamen ortadan kaldırır.

            Amerika ve İsrail’in kınanmasının yanında diğer her türlü yaptırımların ve yalnızlaştırma girişimlerinin devreye sokulması artık kaçınılmaz.

            ABD ve emperyalist güçlerin tüm hesaplarını petrol ve doğal gaz üzerine kurguladığı bu kanlı senaryoya artık daha fazla seyirci kalınmamalı, tüm İslam ülkelerinin bu katliama ortak tepki vermesi şart…

Bu yazı toplam 2398 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim