Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2300.797
    %1.10
  • Dolar
    32.3298
    %0.24
  • Euro
    35.0874
    %-0.06
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Osb’de Güneşten Elektrik Üretecek Protokol İmzalandı
24 Haziran 2021 Perşembe 11:08

Osb’de Güneşten Elektrik Üretecek Protokol İmzalandı

Antalya OSB Yönetimi ile Aktif Bank arasında, bölge sanayicisinin fabrika çatılarına GES kurmasını kolaylaştıracak bir protokol imzalandı.

Antalya OSB Yönetimi ile Aktif Bank arasında, bölge sanayicisinin fabrika çatılarına GES kurmasını kolaylaştıracak bir protokol imzalandı. Protokol ile sanayicilere, çatı GES projeleri için uygun şartlar sağlanması konusunda anlaşmaya varıldı.

Enerji maliyetlerinin sanayicilerin ortak sorunlarından biri olmasından hareketle, Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Aktif Bank arasında önemli bir protokol imzalandı. Antalya OSB Başkanı Ali Bahar'ın "Çatılara Özgürlük" adını verdiği projenin uygulanabilir hale gelmesini de sağlayan protokol kapsamında, fabrikasının çatısına güneşten elektrik üretim santrali (GES) kurmak isteyen sanayicilere uygun şartlarda finansman desteği sunulacak.

Finansmana erişim kolaylaştı

Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü İdari Hizmet Binası'nda gerçekleştirilen imza törenine Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, Başkan Vekili Hasanali Gönen, Aktif Bank Antalya Kurumsal ve Özel Bankacılık Şube Müdürü Fürgan Aslan Çakan katıldı. Karşılıklı atılan imzalar ile bölge sanayicisinin fabrika çatısına GES kurması için finansmana erişimi kolaylaştı.

İmzaladıkları protokol ile çatıların özgürleşmesinin önündeki bir engelin daha kaldırıldığını belirten Başkan Ali Bahar, "Ülkemizin enerji alanındaki dışa bağımlılığını azaltmak, sanayicilerimizin girdi maliyetlerini düşürüp daha rekabetçi olmalarını sağlamak adına geliştirdiğimiz Çatılara Özgürlük projemize, Türkiye'nin en büyük bankalarından birinin daha destek olması, üretimde tam bağımsız Türkiye idealimiz kapsamında atılmış çok önemli bir adımdır. Güneş enerji santrali yatırımlarına finansman sağlayan bankalardan biri olan Aktif Bank'ın, projemize ve fabrika çatısına GES kurmak isteyen Antalya OSB sanayicilerine finansman ve EPC hizmetini paket halinde sunup tecrübelerini paylaşacak olması, ülkemizin enerji anlamında yüzünü güneşe dönmesini hızlandıracak önemli bir destektir" dedi.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 1321 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim