Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2428.571
    %-0.03
  • Dolar
    32.5199
    %-0.10
  • Euro
    34.8
    %-0.22
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Oturduğunuz yerden Dubai’den tapu alabileceksiniz”
01 Aralık 2017 Cuma 16:29

“Oturduğunuz yerden Dubai’den tapu alabileceksiniz”

Önümüzdeki dönemde dünyada bir ilk olarak gayrimenkul finansmanında ana lokasyon olmayı hedeflediklerini kaydeden Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, yeterli sayıda sertifika alındığında oturduk yerden Dubai’den, New York’tan beğenilen b

Önümüzdeki dönemde dünyada bir ilk olarak gayrimenkul finansmanında ana lokasyon olmayı hedeflediklerini kaydeden Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, yeterli sayıda sertifika alındığında oturduk yerden Dubai’den, New York’tan beğenilen bir projenin tapusunun alınabileceğini söyledi.

 

Borsada mal ve hizmetlerin sahipliğinin klasik metotlara göre çok daha hızlı, sorunsuz ve konforlu bir şekilde değiştirilebildiğine işaret eden Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın Meclis toplantısına konuk olduğu sırada işadamlarına yönelik gerçekleştirdiği konuşmada yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Borsa algısı kötü olduğu için insanların bazı imkanlardan yararlanmadıklarına işaret eden Karadağ, borsanın kötü algısını kırmaya çalıştıklarını söyledi. Gayrimenkul sektörüyle ilgili yaptıkları çalışmalara dikkat çeken Karadağ, TOKİ projesinden örnek verdi. Aynı dairenin borsa kanalıyla daha düşük bir bedelle alınabileceğine işaret eden Karadağ, “Önümüzdeki dönemde borsa olarak, tanıtımlarla gayrimenkul finansmanında ana lokasyon olmayı hedefliyoruz. Bu dünyada da bir ilk. Bunun sağladığı imkanla oturduğunuz yerden Dubai’den, New York’tan beğendiğiniz projenin yeterli sayıda sertifikasını aldığınızda tapuyu ben size postayla gönderecek konuma geliyorum” diye konuştu.

HEDEF ANA LOKASYON OLMAK

Gayrimenkul sektörünü borsaya taşımak için gayrimenkul sertifikası çıkardıklarını hatırlatan Karadağ, “Bu sene gayrimenkul sektörünü borsaya taşıma amacıyla gayrimenkul sertifikalarını lanse ettik TOKİ’yle ilgili ama hedef kitleye ulaşmada, tanıtmada sıkıntılarımız var. Borsa algısı o kadar kötü, o kadar kumara yaklaştırılmış ki konut satıyoruz, konutun ana müteahhidi TOKİ ve TOKİ’nin sattığı fiyatın yüzde 20 altında şuan borsada işlem görüyor. O konut yatırımı için bizim traderler alıyor. Başakşehir’de TOKİ projesi satılıyor şuan. Müteahhide gidiyorlar ama artık müteahhit bize gönderiyor. 3+1 daireyi 600 bin liraya satıyorsa bende 400 bine. Bu kadar fiyat farkı olmasına rağmen algıyı kıramadığımızdan doğru hedef kitleye ulaşamıyoruz. Önümüzdeki dönemde borsa olarak, tanıtımlarla gayrimenkul finansmanında ana lokasyon olmayı hedefliyoruz. Bu dünyada da bir ilk” dedi.

“OTURDUĞUNUZ YERDEN BEĞENDİĞİNİZ PROJENİN TAPUSUNU ALABİLİYORSUNUZ”

Bu model yaygınlaştığında borsanın sağlayacağı imkanlara dikkat çeken Karadağ, şunları söyledi:

“Oturduğunuz yerden Dubai’den, New York’tan beğendiğiniz projenin yeterli sayıda sertifikasını aldığınızda tapuyu ben size postayla gönderecek konuma geliyorum. Çünkü, kayden ben hangi yatırımcı ne kadar, hangi projeden sertifika almış biliyorum. Dilerseniz o sizde kalıyor, istediğiniz zaman satıyorsunuz. Dilerseniz, dilediğiniz daireye sabitliyorsunuz. O daire kaç sertifikaysa mesela 15 bin. 15 bin sertifikanızı bloke ediyorum. O daireyi sizin adınıza tapuluyorum. Teslim zamanında da sizin oluyor. Bu ticareti ve işi, inşaat sektöründeki firmalara da finansa erişimi kolaylaştıran bir model. Önümüzdeki dönemde yaygınlaşıyor olacak.”     

“24 SAAT İŞLEM YAPABİLİR DURUMDAYIZ”

Borsa İstanbul olarak sistem altyapılarının 24 saat işlem yapabilir durumda olduğunu belirterek sistem yapılarıyla ilgili bilgiler de veren Karadağ, “Biz bir önceki yıla göre bazı günlerde işlem hacmimizi 3’e katladık. Şuan sistem altyapılarımız 24 saat işlem yapabilir durumda. Önceden bu çok mümkün değildi. Altyapımızı pay piyasasında, VİOB’ta, borçlanma ve altın borsası tarafında da yeniliyoruz. 2018’de tamamen sıfır model bir altyapıyla ilerliyor olacağız” diye konuştu. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 12733 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim