Bugün 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Antalya27 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2428.571
    %-0.03
  • Dolar
    32.5199
    %-0.10
  • Euro
    34.8
    %-0.22
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Özel bireyler için 7’nci festival
15 Mayıs 2019 Çarşamba 17:15

Özel bireyler için 7’nci festival

Antalya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen 7'nci ‘Özel Çocuklar Bilim Sanat ve Spor Festivali'nde, özel bireyler bir araya geldi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Akdeniz Üniversitesi, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün iş birliğiyle 7’ncisi düzenlenen ‘Özel Çocuklar Bilim Sanat ve Spor Festivali' (ENFEST), Antalya Kültür Merkezi fuaye alanında yapıldı. Etkinliğe İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Karabacak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Mustafa Gürbüz, özel eğitim okul müdürleri, özel öğrenciler ve aileleri katıldı.

100_0394.jpg

“7’NCİ ENFEST”

Festivalin açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Mustafa Gürbüz, ENFEST kapsamında ilçelerden ve komşu illerden de özel öğrenciler ve ailelerinin geldiğini söyledi. Gürbüz; “Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde özel öğrenim gören öğrencilerimizin katılımıyla düzenlenen 7’nci ENFEST’i burada coşkuyla kutlayacağız. Çocuklarımızın hazırlamış oldukları gösterileri birlikte izleyeceğiz” dedi.

100_0402.jpg

“ÖZEL BİREYLERİN İSTİHDAMINI SAĞLAYICI PROJELER VAR”

Büyükşehir Belediyesi olarak engel tanımayan öğrenciler için projelerin ve çalışmaların artarak devam ettiğini belirten Gürbüz, “Özel bireylerin sosyal hayata aktif katılımlarını sağlamak için 7 hizmet merkezi çalışmalarına devam etmektedir. Bu hizmet merkezlerimizde halen 18 engelli hizmet aracıyla ücretsiz toplu ulaşımı sağlıyoruz. Görme engelli bireylerimiz için Aydın Kanza Parkı'nda kütüphanemiz mevcut. Eğitim okulumuz ve rehabilitasyon merkezimiz Türkiye'nin en büyük hizmet merkezi özelliğinde. Engelli ve engelli yakınları için her türlü imkana sahip sosyal tesislerimiz bulunuyor. Mola evlerinde özel bireylerin bakımları yapılmakta, sosyal yaşama katılımları faaliyetlerle desteklenmektedir. Ayrıca özel bireyler için kent donanımlarını sağlayıcı çalışmalarımız devam ediyor. Özel bireylerin istihdamını sağlayıcı projelerimiz de bulunuyor. Kardeşlerimiz hem üretecek hem de kazanacak. Şunu unutmamalıyız ki her birey aslında potansiyel bir engellidir. Bu şekilde düşünerek kardeşlerimize empati kurarsak ve ailelerini de anlarsak yardımcı oluruz. İhtiyaçlarını karşılamaya gayret edersek, engelleri birlikte aşarız” ifadelerini kullandı.

100_0414.jpg

Açılış konuşmasının ardından Antalya'daki özel eğitim merkezlerinde eğitim gören özel bireyler hazırladıkları çeşitli dans gösterileriyle sahnede doyasıya eğlendi. Etkinlik dahilinde Akdeniz Üniversitesi Kafkas Dans Grubu öğrencileri de özel bireyler için sahne aldı. HABER: AYSEL ÖNER

Bu haber toplam 2247 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim