Bugün 16 Nisan 2024 Salı
  • Antalya15 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2487.427
    %0.14
  • Dolar
    32.4232
    %0.06
  • Euro
    34.4091
    %-0.20
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Özkaya’dan istismar tepkisi; “Sabır taşımız çatladı”
16 Temmuz 2018 Pazartesi 02:24

Özkaya’dan istismar tepkisi; “Sabır taşımız çatladı”

Cumhuriyet Kadınları Derneği Konyaaltı Şube Başkanı Hikmet Özkaya, son yıllarda artan ve kamuoyunun büyük tepkisini çeken çocuk istismarına tepki gösterdi.
 Çocukların taciz ve ölümlere mahkûm edilmemesi gerektiğini, çocuk haklarının yasa ile garanti altına alınması gerektiğini savunan Özkaya,  toplumun bir kısmında dillendirilen idam taleplerine karşı çıktı. İdam taleplerinin çağdışı olduğunu savunan Cumhuriyet Kadınları Derneği Konyaaltı Şube Başkanı Hikmet Özkaya; “Cumhuriyet Kadınları Derneği Konyaaltı Şubesi olarak son günlerde akıl almaz bir şekilde çocuklarımıza karşı korkunç saldırılar yapılmaktadır. Acımasız bir şekilde masum yavrularımız tacize uğramakta hatta hayatlarını kaybetmektedir. TÜİK raporlarına göre bir ayda 32 çocuk tacize uğramış ve hayatını kaybetmiştir. Hükümet ise bu saldırıları, hastalıkları pansumanla iyileştirme politikası izlemektedir. Biz analar ve Cumhuriyet kadınları hadım ve idam gibi çağ dışı uygulamaları reddediyoruz. Ve diyoruz ki; Tahammülümüz kalmadı, sabır taşımız çatladı” diye konuştu. 
 
“SOMUT UYGULAMALAR BEKLİYORUZ”
 
Hükümete ve tüm siyasi partilere seslenen Özkaya;  çocuk ve kadınlara yönelik cinsel istismara karşı, caydırıcı cezaların getirilmesini istedi. Hükümet yetkililerinden ve siyasilerin tamamından bu konuda somut adımlar atmasını bekleyen Hikmet Özkaya; “Hükümetten, siyasi partilerden, tüm yetkililerden artık evlatlarımızın hayatlarını da kaybetmelerine neden olan, çocuğa cinsel istismarını önlemelerini istiyoruz. Artık vaatler cek-cak değil somut uygulamalar bekliyoruz. Cinsel istismar mağduru çocuklar toplumun en masum, en mağdur, en korumasız kesimini teşkil eder. Devlet çocukların beden ve ruh sağlığını korumakla yükümlüdür. Bu ertelenemez, ihmal edilemez bir görevdir.Hiç bir mazeret üretmeden gerekenler ivedilikle yapılmalıdır”  ifadelerini kullandı. 
 
cocuk-istismari.jpg
 
“HADIM FAİLLERİN ŞARTLI SALIVERİLMESİ DEMEK”
 
Cumhuriyet Kadınları Derneği Konyaaltı Şube Başkanı Hikmet Özkaya, bugüne kadar pek çok yasanın TBMM’den alelacele çıkarıldığına vurgu yaptı. Çocuk istismarına karşı hiçbir bahane üretilmemesini isteyen Özkaya; “TBMM'de gece yarıları yangından mal kaçırırcasına, alelacele çıkartılan yasalara defalarca şahit olmuş bir toplum olarak artık bahane istemiyoruz. Çocuğun cinsel istismarının önlenmesi için yapılacak yasal düzenlemelerde sadece iktidar ve siyasi partiler değil bu konuda çalışan STK'lar ve akademisyenlerin de görüşleri alınmalıdır. Seçim öncesi hükümet, komisyonun hazırladığı taslakla ilgili görüşler ilgili bakanlıklara bildirilmiştir. Örneğin. Kimyasal kastrasyon, topluma gerçekten bir hadım etme uygulaması gibi sunulup kamuoyu yanıltılmaktadır. Kimyasal hadım çocuğa cinsel istismar uygulayan suçlunun hapisten şartlı salıverilmesini sağlayacak geçici bir uygulamadır. Failler üzerinde caydırıcı bir etkisi olmaz” görüşünü paylaştı. 
 
“ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI VERİLSİN”
 
Çocuk ve kadına yönelik cinsel istismarı önlemenin tek bir yolu olduğunu dile getiren Özkaya;  bu yolun, caydırıcı cezai müeyyideler uygulamak olduğunun altını çizdi. Cumhuriyet Kadınları Derneği Konyaaltı Şube Başkanı Hikmet Özkaya; “Çocuğa cinsel istismarı önlemenin yolu, caydırıcılığı yüksek olan cezai tedbirlerin alınması, yasal düzenlemelerin yapılması gereklidir. Derneklerimizin ve toplumun beklentisi bu suçun faillerine afsız indirimsiz ömür boyu ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesidir. Çocuklarımızın bu tehlikelerden korunması için eğitim en önemli faktördür” ifadelerini kullandı. 
 
 
“ÇOCUKLARA KENDİNİ KORUYABİLMELİ”
 
Özkaya, konuya ilişkin açıklamasında ailelere de uyarılarda bulundu. Çocuklara 4 yaşından itibaren kendilerini koruma yollarının öğretilmesi gerektiğini söyleyen Özkaya; ailelerin bu konuda çok dikkatli olması gerektiğine dikkat çekti. “ Çocuklarımıza en geç 4 yaşından itibaren kendilerini koruma yollarını öğretmeliyiz. Ayrıca tüm ebeveynlere ve rehber öğretmenlere de bu konuda eğitim verilmelidir. Bizler, derneklerimiz bünyesinde kısıtlı olanaklarımızla çocuk eğitimi, ana-baba eğitimi, rehber ve sınıf öğretmenleri eğitimleri veriyoruz. Bu eğitimlerin, Türkiye’nin her yerinde devlet tarafından verilmesini talep ediyoruz. Devlet gerekli önlemleri almayı, gerekli yasal düzenlemeleri yapmayı ihmal ederse bu ülkenin tüm kadınları ve anaları olarak en büyük kitlesel eylemler yapacağımızı beyan ediyoruz” diyen Özkaya, çocukları koruma altına alacak geniş kapsamlı yasasının bir an önce meclisten çıkarılmasını istedi.  (Haber: Eyüp KOÇAK)
 
 
 
 
 
 
Bu haber toplam 1785 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim