Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2241.161
    %-0.14
  • Dolar
    32.3373
    %0.09
  • Euro
    35.0876
    %-0.33
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Öztürk: “Artık yeter”
03 Nisan 2019 Çarşamba 17:12

Öztürk: “Artık yeter”

Kocaeli Gebze'de Atatürk Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Necmettin Kuyucu’nun bir öğrenci tarafından bıçaklanarak öldürülmesine isyan eden Türk Eğitim-Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, “Öğretmene saldırı geleceğe saldırıdır. Artık yeter" dedi.

Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Atatürk Anadolu Lisesi'nin Müdür Yardımcısı Necmeddin Kuyucu’nun bir öğrenci tarafından bıçaklanarak öldürülmesine eğitim camiasından tepki geldi. Olaya tepkisini dile getiren Türk Eğitim-Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, “Artık yeter” diyerek yetkilileri göreve davet etti. “Etkili önleyici tedbirleri ve caydırıcı müeyyideleri hayata geçirmek için daha kaç meslektaşımızı kaybetmemiz gerekiyor?” sorusunu yönelten Öztürk, öğretmenlerin itibarının artırılmasına yönelik tedbirlerin kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

 

“ÖĞRETMENE SALDIRI, GELECEĞE SALDIRIDIR”

Son yıllarda öğretmene şiddet vakalarının arttığına dikkat çeken Öztürk, “Necmettin Kuyucu kardeşimiz, öğrencisi tarafından bıçaklanarak katledildi. Son yıllarda üzülerek şahit oluyoruz ki, öğretmene şiddet vakaları artık sıradanlaşmış üçüncü sayfa haberleri arasına girmiş durumdadır. Neredeyse gün geçmiyor ki, öğrenci ya da veli tarafından sözlü ya da fiziki şiddete maruz kalan bir öğretmen haberiyle karşılaşmayalım. Öğretmenlerimizin motivasyonuna, itibarına, sıhhatine ve hatta canına kast eden şiddet vakaları, artık eğitim hayatımızın en hayati problemlerinden birisi haline gelmiştir. Öğretmene saldırı geleceğe saldırıdır” dedi.

56429275_856415191358488_2066310810510032896_n.jpg

YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET ETTİ

Yetkilileri göreve davet eden Öztürk, “Sadece acımızı paylaşmanız yetmiyor! Şiddet vakaları konusunda önleyici ve caydırıcı tedbirleri hayata geçirecek mevzuat düzenlemeleri zaman kaybedilmeksizin hayata geçirilmelidir. Psikolojik danışmanlık hizmetlerinin etkin hale getirilmesi, disiplin yönetmeliklerinin yetersizliklerinin giderilmesi, okullarda güvenlik önlemlerinin alınması gibi düzenlemelerin yanı sıra hepsinden öncelikli olarak öğretmenlerin itibarının artırılmasına yönelik tedbirlerin alınması kaçınılmazdır. Öğretmene verilen değer hususunda öğrenci ve ailelerin bilinçlendirilmesi, öğretmene şiddet vakalarının önünün alınması anlamında gözden kaçırılmaması gereken hususların başında gelmelidir” diye konuştu.

 

“ARTIK DAHA CİDDİ TEDBİRLER ALINMALI”

“Etkili önleyici tedbirleri ve caydırıcı müeyyideleri hayata geçirmek için daha kaç meslektaşımızı kaybetmemiz gerekiyor? Bir öğretmenimize yönelik bu saldırı aslında bütün eğitim camiamıza, bilime ve geleceğe yapılmış bir saldırıdır” diyen Öztürk, “Eğitim çalışanlarının başı bağolsun. Bu son olsun temennisinde bulunuyorum. Eğitim şehidimizin yakınlarına sabırlar dilerken ruhu şad olsun. Rabbim geride kalan beş aylık çocuğuna ömür, ailesine sabırlar versin. Sabırsızlıkla alınacak tedbirleri bekliyoruz. Bütün yetkilileri artık daha ciddi tedbir alma konusunda harekete geçmeye davet ediyoruz” ifadeleriyle sözlerini tamamladı. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 40570 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim