Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Öztürk: “Eşitsizlik yaratacak”
25 Eylül 2020 Cuma 13:54

Öztürk: “Eşitsizlik yaratacak”

Salgın nedeniyle tedirgin olan velilerin çocuklarını okula gönderip göndermeme kararının ailelere bırakıldığını hatırlatan Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, “Kimi çocukların okula giderken kimisinin okula gitmeyecek olması ciddi bir

Salgın nedeniyle tedirgin olan velilerin çocuklarını okula gönderip göndermeme kararının ailelere bırakıldığını hatırlatan Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, “Kimi çocukların okula giderken kimisinin okula gitmeyecek olması ciddi bir eşitsizlik yaratacaktır. MEB’in bu konuda mutlaka çalışma yapması, okuma-yazmayı öğrenmekte zorlanan çocuklarımıza yönelik iyileştirme programını hayata getirmesi şart” dedi.

 

2020 - 2021 eğitim öğretim yılının eğitim çalışanlarına, öğrencilere, velilere, millete ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını dileyen Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, 16 Mart’ta zorunlu olarak ara verilen, 19 Haziran’da da resmi olarak kapanan okulların, 31 Ağustos’ta uzaktan eğitimle, 21 Eylül’de ise okul öncesi ve 1. sınıflar için yüz yüze açıldığını hatırlattı. Covid-19 salgını vakalarındaki artışa dikkat çeken Öztürk, “Umuyoruz ki halkımız tedbirlere riayet eder, vaka sayıları biran önce azalır ve sadece okul öncesi ile 1. sınıflar için değil, tüm kademelerde yeniden öğrencilerimizle buluşacağımız günlere kavuşuruz” dedi. 

 

“UZAKTAN EĞİTİMDEN VERİM BEKLEMEK MÜMKÜN DEĞİL

Uzaktan eğitimle ilgili sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken Öztürk, uzaktan eğitimin yüz yüze eğitimin yerini tutmadığını söyledi. Uzaktan eğitimden verim ve başarı beklemenin mümkün olmadığını kaydeden Öztürk, “Elbette öğretmenlerimiz elindeki imkanlar doğrultusunda ders anlatmaya çalışıyor ancak bilgisayarı ve interneti dahi olmayan öğrencilerin varlığı bu sürecin en önemli eksiklerindendir” dedi. Türk Eğitim Sen olarak uzaktan eğitim araçlarında vergi indirimi talep ettiklerini hatırlatan Öztürk, eğitime yapılan yatırımın, geleceğe yapılan yatırım olduğunu vurguladı.

 

“YÜZ YÜZE EĞİTİM ÖNEMLİ”

Çocukların okuma-yazmayı öğrenmesi, öğretmeniyle duygusal bağ kurabilmesi ve arkadaşlarıyla sosyalleşebilmesi noktasında yüz yüze eğitimin önemli olduğunu vurgulayan Öztürk, bunun sadece ilkokul 1. sınıflar için değil, eğitimin tüm kademeleri için geçerli olduğunu söyledi.

 

“EŞİTSİZLİK YARATACAK”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, salgın nedeniyle tedirgin olan velilerin çocuklarını okula gönderip göndermeme kararını ailelere bıraktığını hatırlatan Öztürk, “Veli tercihine bırakılması ailelerin içini rahatlatmak açısından önemli. Bu noktada tedirgin olan aileler çocuklarını okula göndermeyecek ve canlı ders anlatımıyla bu süreci geçirecektir. Kimi çocukların okula giderken kimisinin okula gitmeyecek olması ciddi bir eşitsizlik yaratacaktır. MEB’in bu konuda mutlaka çalışma yapması, okuma-yazmayı öğrenmekte zorlanan çocuklarımıza yönelik iyileştirme programını hayata getirmesi şart. Ayrıca okuma-yazmayı unutan 2. sınıf öğrencilerine yönelik de rehabilite çalışması yapılmalı” diye konuştu.

 

GEREKLİ TEDBİRLERİN ALINIP ALINMADIĞINI SORDU

Milli Eğitim Bakanlığı’na, okullarda salgına karşı gerekli tedbirlerin alınıp alınmadığını soran Öztürk, “Her okulumuzda hijyen tedbirleri en üst düzeyde alındı mı? Tüm okullara ateş ölçer, maske, dezenfektan, hijyen malzemeleri desteği yapıldı mı? Tüm okullarda sınıflar öğrenci sayısına göre düzenlendi mi? Öğrenciler arasında 1.5 metre kuralı tam olarak sağlanacak mı?” sorularını yöneltti.

 

“HİZMETLİ PERSONEL ALIMI YAPILMALI”

Artan hijyen tedbirleriyle birlikte okullardaki hizmetli sayısının yetersiz kalacağına dikkat çeken Öztürk, yardımcı hizmetli personel sayısının en az 3 katına çıkarılması gerektiğini belirterek tüm illerde alım yapılmasını istedi.

 

“ÖĞRETMENELERE GÖNÜLLÜLÜK ESASINA GÖRE GÖREV VERİLMELİ”

Sağlık Bakanlığı tarafından kurulan filyasyon ve benzeri ekiplerde kaymakamlıklar  ve valilikler tarafından  öğretmenlere re’sen hasta kontrolü, maske dağıtımı gibi görevler verildiğini belirten Öztürk, öğretmenlere filyasyon ve benzeri görevlerin sadece gönüllük esasına göre verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Öğretmenlerin Vefa Destek gibi gruplarda hayatlarını riske atarak gönüllü olarak yer aldıklarını belirten Öztürk, “Öğretmenlerimizin asli görevleri arasında yer almayan uygulamalar gönüllülük esasına göre olmalıdır” dedi.  Türk Eğitim Sen Genel Merkezi tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’nın valiliklere talimat göndermesi konusunda talepte bulunulduğunu hatırlatan Öztürk, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu konuda hassasiyet göstermesi en büyük temennilerimizdendir” açıklamasında bulundu. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1957 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim