Bugün 26 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Öztürk’den yardımcı kaynak ders kitabı uyarısı
30 Eylül 2018 Pazar 23:10

Öztürk’den yardımcı kaynak ders kitabı uyarısı

Türk Eğitim Sen Antalya 1 No’lu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, okullarda kaynak kitap satışı ile ilgili görüşlerini dile getirdi.
 Vatandaşların kaynak kitap isyanını belli bir ölçüde haklı bulan Öztürk, “Biz Türk Eğitim Sen olarak, hem Türkiye hem Antalya genelinde yardımcı yayınların kullanılması gerektiğini, devlet kontrolünde satışının yapılması gerektiğine inanıyoruz. Aksi takdirde, yardımcı kaynak ve yayınların başka kişilerin, başka örgütlerin emellerine alet olabileceği kuşkusunu taşıyoruz. Bu süreci 15 Temmuz öncesinde gördük” diye konuştu. 
 
“SÜRECİ BAKANLIK BELİRLEMELİ”
 
Ülkemizin eğitim konusunda çok acı tecrübeler yaşadığını sözlerine ekleyen Oğuz Öztürk,  cemaat ve tarikatların kontrolüyle satılan yardımcı kaynak kitapların, çocuklarımzın geleceğini tehlikeye attığını söyledi. “Ülkemizin bu konuda geçtiği bir süreç var. Bu süreç, 15 Temmuz’da da ortaya çıktı.  Yardımcı ders kitaplarının tamamı devlet kontrolünde çıkarılır ve satışı sağlanırsa biz bu uygulamanın doğru olduğuna inanırız ve güveniriz.  Bu süreçten önceki dönemde bu kullanıldı. Bu da ülkemiz ve devletimizin geleceği ile ilgili hem çocuklarımızın hem de bizim yarınlarla ilgili kuşkularımızı ortaya çıkardı. O dersaneleri, o dergileri, o kitapları almayanların dışlandığı, aykırı görüldüğü ya da sınavları kazanamadığı günlerden geçtiğimiz için, şuanda ülkemizde en yukarıdan en aşağıya yeni yayınlara kuşku ile bakıldığı, dersanelerin kapatılması gerektiğini, eğitimde Milli Eğitimin belilrlediği süreçten gidilmesi gerektiğine inanıyoruz ” ifadelerini kullandı. 
 
“İNGİLİZCE YARDIMCI KAYNAK KİTAPLARI GEREKSİZ VE PAHALI”
 
Velilerin yardımcı kaynak kitapların çok pahalı olduğu yönüneki eleştirilerine kısmen katılan Öztürk, pahalılığın yardımcı İngilizce ders kitaplarının dış kaynak olmasından kaynaklandığını söyledi. Türk Eğitim  Sen  Antalya 1 No’lu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, “İngilizce yardımcı ders kitapları gerçekten çok  pahalı. Bu konuda velilerimizin haklı isyanına katılıyorum.  İngilizce yardımcı kaynak kitap almanın gereksiz olduğunu düşünüyorum.  İngilizce yardımcı ders kitaplarının içeriği öğretmenlerimiz tarafından da basitlikle yazılabilir.  Bu konuda dış kaynak kullanmaya gerek yok. İngilizcenin iyi ve en pahalı kitaplarıyla da eğitim verseniz, bu yöntemle bir çocuğun ingilizce öğrenmesi mümkün değil. Bunun suçlusu ne öğretmen, ne de öğrencidir. İngilizcedeki eğitim politikasının yanlış olduğuna inanıyoruz. 9 yıl okuyan, dirsek çürüten bir öğrencinin üst seviye ingilizce bilmesi gerekirken, bizde bu hiçbir şekilde bu sağlanamıyor.  3 aylık yurt dışı ya da ilimizde bir kamp ile öğrencilerin ingilizce öğrendiğini görüyoruz.  Velilerin kitapların pahalı eleştirisine katılıyorum ama okullara kaynak aktarılması için yardımcı kaynak kitapların satıldığı iddialarına katılmıyorum” diye konuştu. 
 
KARMA EĞİTİM KALDIRILAMAZ
 
Eğitimde karma düzenin kaldırılacağı yönündeki iddialara da değinen Türk Eğitim  Sen  Antalya 1 No’lu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, bunun mümkün olmadığına vurgu yaptı. “Kar eğtiimin kaldırılacağı yönündeki haberlere baktım, inceledim.  Sendika olarak da baktık olaya.  Bizim ülkemizde zaten karma eğtiim uygulanıyor. Karma eğitim dışında bir uygulamaya geçilemez” diyen Öztürk, şöyle devam etti: “Eğitimde karma düzen kaldırılırsa Atatürk ilke ve inkilaplarından kopmuş, Atatürk ve Mili Eğitimin esasları terk edilmiş demektir. Biz bunun mümkün olmayacağına inanıyoruz.  Ülkemizde karma eğitimin gücü asla tartışılamaz. Hatta bedensel özürlü öğrencilerin de bu karma eğitim içerisine katılması gerektiğine, eğitim de bir bütünsel fotoğraf çekilmesi gerektiğine inanıyoruz” 
 
“YENİ BAKANA GÜVENİYORUZ”
 
Türk Eğitim  Sen  Antalya 1 No’lu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, son olarak, yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Ziya Selçuk ile ilgili düşüncelerini dile getirdi. Eğitim camiasının büyük bir kısmının yeni bakana güvendiğini aktaran  Öztürk; “Yeni Milli Eğitim Bakanımızın atanmasından sonra malum Antalya ilimizde bizim sendikamıza üye olan 4 bin 500 kişi var. Bizim dışımızdaki sendikaya üye olan, tüm eğitim çalışanlarıyla konuşabiliyoruz. Eğitim çalışanlarının yüzde 80’inin yeni bakandan ümidi var. Ülkemizin geleceğini inşa etmek de bizimle birlikte hareket edeceğine eminiz. Bu da Cumhuriyetin temellerine dayalı yeni bir neslin, harcadığımız bir kuşağın telafisini yapabileceğimize en kısa zamanda inanıyoruz. Yeter ki eğitim çalışanlarına güvenilsin, yeterki eğitimin önü tıkanmasın” diye konuştu.
(Haber: Eyüp KOÇAK)
 
  
Bu haber toplam 25659 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim