Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2302.3
    %1.16
  • Dolar
    32.3226
    %0.21
  • Euro
    35.0903
    %-0.06
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Öztürk’ten Doğu Türkistan çağrısı
18 Ocak 2019 Cuma 12:18

Öztürk’ten Doğu Türkistan çağrısı

Doğu Türkistan için Birleşmiş Milletleri göreve çağıran Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci’ye destek veren Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, Uygur Türkleri için çağrıda bulundu.

Doğu Türkistan için Birleşmiş Milletleri göreve çağıran Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci’ye destek veren Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, “Türk ve İslam devletlerinin, İslam Konferansı Örgütü’nün ve BM’nin bu zulme dur demek için harekete geçmesini bekliyoruz” dedi.

 

Türk Eğitim Sen Antalya 1 Nolu Şube Başkanı Oğuz Öztürk, Doğu Türkistan’a dikkat çekti. Doğu Türkistan’da Çin zulmünün kabul edilemez olduğunu vurgulayan Öztürk, “Topraklara sınırlar çizebilirsiniz lakin yüreklerimize sınır çizemeyeceksiniz. Cuma çıkışlarında Filistin’e İran’a Irak’a Afganistan’a Pakistan’a Suriye’ye beraber sahip çıkmıştık. Güneşin doğduğu yerde ki kardeşlerimiz, Doğu Türkistan kan ağlıyor” dedi.

 

“SESSİZ KALARAK ZULME ORTAK OLUYORLAR”

Çin’in Uygur Türkleri üzerindeki baskılarını görmezden gelen dünya liderlerinin üç maymunu oynadıklarını kaydeden Öztürk, şunları dile getirdi:

“Biz dağlık Karabağ’da yaşanan Hocalı soykırımına ağıtlar yakıyoruz. Filistin’de, Arakan’da yaşananlara ağlıyoruz. 1974 Kıbrıs Harekâtından önce Türklere yapılan soykırıma varan etnik temizlik mezalimini unutmuyoruz. Biz Batı Trakya ile hüzünlenir, Bulgaristan Türklüğü’nün geldiği noktayı görünce mutlu oluruz. Doğu Türkistan boğazımızda düğümdür. İran Türklüğünü unutmayız, unutamayız. Batı Türklüğüne karşı Avrupalı ülkelerin yürüttüğü asimilasyon temelli entegrasyona, inançlarımıza ve dilimize karşı yürüttüğü anlaşılmaz tutuma hep birlikte ’Hayır’ deriz. Dünya liderleri güya terörizmle mücadele etmek için bir araya gelirken, Çin Hükümetinin Doğu Türkistan’da uyguladığı devlet terörünü görmezlikten gelmekte, duymayarak, görmeyerek, konuşmayarak üç maymunu oynamaktadır. Uygurlar üzerindeki dini, siyasi, ekonomik ve kültürel alanda ki baskılarını her geçen gün arttıran Çin Hükümeti, yaptıkları karşısında sessiz kalan dünya devletleri tarafından bir nevi ödüllendirilmektedir. Çin’in dindaşlarına ve soydaşlarına yaptıkları karşısında sessiz kalarak zulme ortak olmaktadır.”

 

“BU VAHŞETE HEP BİRLİKTE DUR DEMELİYİZ”

“Anadolu’nun bağrından Ulupamir’in eteklerindeki kardeşlerimize sesleniyoruz. Biz Türk Eğitim Sen’liler, her fırsatta ve platformda sizlerin haklı davasını dile getireceğiz ve kanımız ve canımız pahasına bunun savunucusu olacağız. Yüce Türk milletine sesleniyoruz. Çin zulmü altında her gün namusunu, iffetini, dinini, dilini korumaya yaşatmaya çalışan Müslüman-Türk kardeşlerimize yapılan zulme sessiz kalmamalıyız. Dünyanın gözü önünde bir vahşet yaşanıyor. Hep birlikte bu vahşete dur demeliyiz” diyen Öztürk, sözlerini şöyle noktaladı:

“Yüce Türk milleti, soydaşına, dindaşına sahip çık. Öz vatanında özgürce yaşama hakkı elinden alınan Uygur Türkü kardeşlerimize sahip çıkmalıyız. Türk ve İslam devletlerinin, İslam Konferansı Örgütü’nün ve Birleşmiş Milletler (BM)’nin bu zulme dur demek için harekete geçmesi gerektiğine inanıyoruz ve bunu talep ediyoruz. Çin’in bu insan hakları ihlalinden vazgeçmesini sağlamak için her türlü ulusal ve uluslararası alanda kamuoyu oluşturulmasının gerekliliğine inanıyoruz. Türk Eğitim Sen olarak bizler, Doğu Türkistan’daki mezalime karşı, dimdik ayaktayız. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanımız Önder Kahveci de Doğu Türkistan’da yaşanan mezalimin sorumlularına karşı gerekli adımların atılması için bizler adına Birleşmiş Milletleri göreve çağıran dilekçeyi  Birleşmiş Milletler Türkiye Temsilcisine vermiştir. Hep birlikte bir baş bir yürek bir ağızdan haykırıyoruz. Varlığımız Türk varlığına armağan olsun. Ne mutlu Türküm diyene.” HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 6171 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim