Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2300.797
    %1.10
  • Dolar
    32.3298
    %0.24
  • Euro
    35.0874
    %-0.06
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Özverili çalışmamızın karşılığını alamadık”
01 Aralık 2020 Salı 10:42

“Özverili çalışmamızın karşılığını alamadık”

Pandeminin başından bu yanadır özveriyle çalıştıklarını kaydeden Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar; “Meslek camiası olarak yapmış olduğumuz bu özverili çalışmanın karşılığını alamadık. Umut ediyoruz ki, bundan

Pandeminin başından bu yanadır özveriyle çalıştıklarını kaydeden Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar; “Meslek camiası olarak yapmış olduğumuz bu özverili çalışmanın karşılığını alamadık. Umut ediyoruz ki, bundan sonra birçok sektöre yapılan ve yapılması istenen destekler bizim camiamıza da uygulanır” dedi.

 

Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMO) tarafından “Vergi İncelemeleri Kapsamında Tek Düzen Hesap Planı ve 7256 Sayılı Kanun” konulu webinar düzenlendi. İstanbul SMMM Odası Yönetim Kurulu Üyesi Halim Bursalı’nın sunumu ile gerçekleştirilen webinarda, Tekdüzen Hesap Planı ve 7256 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

“ÖZVERİLİ ÇALIŞMANIN KARŞILIĞINI ALAMADIK”

Webinarın açış konuşmasını yapan Antalya SMMM Oda Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar; hem ülkemizi hem de dünyamızı ekonomik ve sosyal olarak etkileyen Covid-19 virüsünden dolayı hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına ve meslek camiasına başsağlığı, hastanede yatmakta olanlara acil şifalar diledi. Bu dönemde en fazla etkilenen meslek camialarından birisinin mali müşavirler olduğunu dile getiren Çavdar, pandeminin başından beri, gerek meslek mensupları olarak gerekse yanlarında çalışanlar olarak ellerini taşın altına koyduklarını ve ekonominin daha az etkilenmesi için işlerini yapmaya devam ettiklerini söyledi. Çavdar; “Fakat meslek camiası olarak yapmış olduğumuz bu özverili çalışmanın karşılığını alamadık. Umut ediyoruz ki, bundan sonra, birçok sektöre yapılan ve yapılması istenen destekler bizim camiamıza da uygulanır” dedi. “Özellikle tek düzen hesap planından kaynaklı, vergi müfettişlerinin ve SGK müfettişlerinin meslektaşlarımıza yazmış olduğu müteselsilen sorumluluk raporları son dönemlerde odamıza daha fazla gelmeye başladı. Bizlerde bu nedenle böyle bir eğitim semineri yapmayı uygun gördük” diyen Çavdar, sözlerini webinarın gerçekleşmesinde emeği geçen İstanbul SMMM Odası Başkanı Yücel Akdemir’e ve İstanbul SMMM Odası Yönetim Kurulu Üyesi Halim Bursalı’ya katkılarından dolayı teşekkür ederek sonlandırdı.

20201127_webinar2.jpg

“TÜRKİYE BÜYÜK BİR ÜLKE”

Çavdar’ın ardından söz alan İstanbul SMMM Odası Başkanı Yücel Akdemir konuşmasında, ülkemizin ekonomik ve sosyal olarak çok zor günler geçirdiğini, bu dönemi ancak birlik beraberlik içerisinde atlatabileceğimizi, meslek odaları ile çatışmanın çok doğru olmadığını dile getirdi. Bir taraftan doktorların, bir tarafta hukukçuların, bir tarafta da mali müşavirlerin; ülkeye, ekonomiye, insanlara katkı sağlamak amacıyla canlarını hiçe sayarak çalıştıklarını söyleyen Akdemir, “Tehlike kapımızda, çember daralıyor. Dünyadan aşı haberleri geliyor. Türkiye büyük bir ülke ve sağlık sektöründe hem kamunun hem de özel sektörün çok büyük yatırımları var. Türkiye mutlaka kendi aşını kendisi üretmeli” diye konuştu.

BURSALI BİLGİLENDİRME YAPTI

Webinarın sunumunu gerçekleştiren İstanbul SMMM Odası Yönetim Kurulu Üyesi Halim Bursalı ise, ilk olarak vergi incelemelerinde karşılaşılan soru ve sorunlar ışığında Tekdüzen Hesap Planını anlattı. Ardından 7256 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Webinar; gelen sorular cevaplandırılarak sona erdi. (HABER MERKEZİ)

Bu haber toplam 1420 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim