Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.393
    %0.50
  • Dolar
    32.5976
    %0.14
  • Euro
    34.8183
    %0.15
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Palandöken: “Kazalar azalırsa sigorta primleri de düşer”
22 Eylül 2017 Cuma 11:38

Palandöken: “Kazalar azalırsa sigorta primleri de düşer”

Trafik kazalarının azaltılmasına ilişkin yapılan çalışmaları desteklediklerini söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı...

Trafik kazalarının azaltılmasına ilişkin yapılan çalışmaları desteklediklerini söyleyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Kazaların azaltılmasına ilişkin ilgili bakanlıkların çalışmalarını destekliyoruz. Çünkü kazalar ne kadar azalırsa trafik sigorta fiyatları o oranda düşer" dedi.

Ekonomi Bakanlığı tarafından tavan fiyat uygulamasına rağmen zorunlu trafik sigortası primlerinin halen vatandaşa yüksek geldiğini vurgulayan Bendevi Palandöken, "Zorunlu trafik sigortası primlerinin düşmesi kazaların azalmasından geçiyor. Kazaların azaltılmasına ilişkin hükümet ve ilgili bakanlıklar tarafından atılan olumlu adımları destekliyoruz. Toplumun tüm kesimleri bir araya gelerek bu konuda ortak politikalar üretmelidir" diye konuştu.

"Ufak tefek kazalarrapor edilmemeli"

Sigorta şirketlerinin trafik kazaları nedeniyle ödenen hasarın miktarına bakmayıp kaza sayısının istatistiğini tuttuğunu ifade eden Palandöken, "Şehir içindeki küçük çaplı trafik kazalarında vatandaşımız çoğu kez bilinçsizce hareket ederek sigorta şirketinden tazminat alma yolunu tercih ediyor. Oysa ufak tefek hasarların olduğu kazalarda, aracın tamir masrafı, sigorta priminin artışından daha düşük kalabiliyor. Bu nedenle çok küçük çaplı hasarlarda vatandaşlar hemen sigorta şirketine başvurmak yerine hasarın bedelini ve sigorta priminin ne kadar artacağını çok iyi araştırmalılar" ifadelerini kullandı.

"Ticari araçlar tecrübeli şoförler tarafından kullanılmalı"

Trafikte diğer taşıtlara göre çok daha uzun süre kaldığı için kaza riskinin ticari araçlarda daha yüksek olduğunun altını çizen Palandöken, "Ticari araçlarda kaza riski diğer taşıtlara göre daha yüksek. Bu nedenle ticari araç sahipleri araçlarını kullanacak şoförleri çok iyi seçmeliler. Özellikle şoförlük eğitimi olan ve tecrübeli şoförlerin seçimi çok önemli. Ticari araç şoförlerinin normal ehliyet sahibi olanlara göre daha uzun süreli ve detaylı bir eğitimden geçmeleri gerekiyor. Bu eğitimler kaza sayısını da azaltacağı gibi insan canını da koruyacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 341 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim