Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya15 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2308.987
    %1.46
  • Dolar
    32.315
    %0.24
  • Euro
    35.0532
    %-0.13
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“ Palavrada Teyyo Emmi’yi geçtiler”
15 Aralık 2017 Cuma 01:05

“ Palavrada Teyyo Emmi’yi geçtiler”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, CHP Antalya İl Binası’nda partililerle bir araya geldi.

Hem Türkiye hem de Antalya gündemini değerlendiren Cankurtaran, Ak Parti’ye sert eleştiriler yöneltti.

“VATANDAŞ EKONOMİDEN DERTLİ”

CHP Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem ve ilçe örgütlerinin yeni başkanları da toplantıda yerlerini aldı. Antalya’da geçireceği iki günlük ziyaretten dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, ekonomi üzerinden Ak Parti iktidarına ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüklendi.  Türkiye’nin ekonomide çok zor günler geçirdiğini dile getiren Cankurtaran, Antalya’da vatandaşlarla yaptığı görüşmelerden örnekler aktardı. Cankurtaran; “Antalya hakikaten Türkiye’nin gururu bir şehir...  Turizmde bizi taşımıştır. İnsanıyla, havasıyla, güzelliği ile taşımıştır. Antalya’daki vatandaşlarımızla konuştuğumuzda, Türkiye’nin durumu öyle dışarıdan göründüğü gibi değil.  Enflasyon, yüzde 13’lere dayanmış durumda.  İşsizlik, yüzde 11 ve 12’lerin altına düşmez hale gelmiş.  Cari açık, Türkiye’de 40 Milyar’a dayandı. 2017’nin çeyreğindeki büyüme, nasıl oluyorsa bu şartlarda geçen seneye göre yüzde 11,1 artmış. Vatandaş da bana bunu soruyor” diye konuştu.

“AÇIKLANAN BÜYÜME, HORMONLU BÜYÜME”

Türkiye’de enflasyon ve işsizlik başta olmak üzere, cari açık büyümesinin rekor kırdığına dikkat çeken Cankurtaran,  hükümetin açıkladığı büyüme rakamlarının şişirilmiş rakamlar olduğunu söyledi.  Büyüme rakamları ile gerçeklerin örtüşmediğini fıkra ile dile getiren Cankurtaran; “Enflasyon yükseldi,  işsizlik yükseldi, benim alım gücüm düştü, bu büyüme nasıl yüzde 11,1 yukarıda diye.  Bu çok net görünüyor ki, bu gerçek bir büyüme değil, hormonlu, şişirilmiş bir büyüme.  Bu kadar alım gücü düşerken,  Antalya gibi bütün Türkiye’de vatandaşın cebinde kuruş kalmazken benim aklıma bir fıkrayı getiriyor.  Vatandaşın alım gücü düşmüş ama hükümete göre ekonomi harikalar yaratıyor.  İyi de madem bu kadar bolluk içindeyiz bu vatandaşı kim dövüyor” dedi.

“ASGARİ ÜCRETİ 2 BİN LİRAYA ÇIKARALIM”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, mevcut pahalılık ile yaşam koşullarının iyileştirilemeyeceğine dikkat çekti ve hükümete yaptıkları asgari ücreti 2 bin liraya çıkaralım teklifini Antalya’dan yineledi.  Cankurtaran;  “Bu enflasyon, bu pahalılıkla asgari ücretle bu iş götürülmez. 1402 liralık asgari ücret eridi gitti.  CHP olarak bir teklif götürdük. Gelin bu asgari ücreti en az 2 bin lira yapalım.  Yapalım ki, emeklinin, işçinin, memurun, bütün çalışanların biraz yüzü gülsün. Artık 2 bin lira bile kurtarmıyor. Madem bolluk içerisindeyiz, gelin bu asgari ücreti yükseltelim” diye konuştu.

PALAVRA’DA TEYO EMMİ’Yİ BİLE GEÇTİLER!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran,  Ocak ayından itibaren 124 maddelik torba kanun ile vergilere, cezalara ve harçlara zam yapılacağını açıkladı. “Cumhurbaşkanı açıkladı. 124 maddelik bir torba kanun geliyor. Vergi düzenlemesi ile bütün vergilere, bütün cezalara, bütün harçlara gözümüz aydın zam geliyor.  Ek vergi düzenlemesi denilen yeni torba yasa ile vatandaşın cebinden 28 milyar dolar daha para çıkacak.  Vergi düzenlemesi altında ek  zam getirilen bu torba yasa ile vatandaşın başına torbayı geçirdiler. Nefes alamaz hale geldik.  Cebimizde kalan son kuruşlarda torba yasa ile uçup gidecek” diyen Cankurtaran, hükümetin ekonomi ile ilgili açıklamaların palavradan ibaret olduğunu öne sürdü.  Cankurtaran; “Palavra atmada Erzurumlu Teyyo Emmi’yi geçtiler. Biliyorsunuz Teyyo Emmi çok yalan söyleyen bir karakter. Öyle ki, fıkralara bile konu olmuştur.   Bekir Bozdağ TBMM açıklamasında dedi ki; tarafsız bir Cumhurbaşkanımız var.  Bir taraftan Binali Yıldırım diyor ki;  Trump, Cumhurbaşkanını aramaya cesaret edemedi diyor.  Buğdayda, nohutta, kuru fasulyede ithalat yapıyoruz ama kalkıp diyorlar ki tarımda Avrupa birincisiyiz. Gerçekten palavra atmaktan Erzurumlu Teyyo Emmi’yi geçtiniz.  Onun palavraları hiç değilse zararsızdı. İktidarın palavraları resmen vatandaşla dalga geçmek geçmektir” dedi.

ANTALYA’NIN TARIMINA EL ATILMALI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, il başkanlığında yaptığı konuşmasında Antalya’ya da değindi. Antalya’nın hem tarım hem de turizm anlamında önemli bir kent olduğunu savunan Cankurtaran, Antalyalıların kendilerine anlattığı sıkıntılardan bahsetti. “Antalya’da tarımdan, turizmden herkesin ağzı yanmış durumda.  Benim bildiğim Antalya çocukluğumdan bu yana tarım şehridir, turizm şehridir.   Ama ne yapıldı? Antalya’da öyle bir noktaya geldik ki, herkesin ağzı yanmış durumda. Vatandaş yaşanan durumdan dertli ve şikayetçi.   Vatandaş; “ Tarım bakanı da olmasa, turizm bakanı olmasa bizim için hiçbir şey fark etmez”  diyor.    Derhal Antalya’ya tarımın kalkındırılması ve turizmin toparlanabilmesi için mutlaka el atılması gerekiyor” diye konuştu. (Haber: Eyüp KOÇAK)

Bu haber toplam 12108 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim