Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2491.05
    %0.28
  • Dolar
    32.5468
    %0.11
  • Euro
    34.7226
    %0.13
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Palyatif Bakım Merkezi Hayran Bıraktı
20 Kasım 2018 Salı 12:53

Palyatif Bakım Merkezi Hayran Bıraktı

ANTALYA'da düzenlenen Uluslararası İslam Dünyası Sağlık Turizmi Konseyine katılan 57 ülke heyeti TEV Kamile Cephanecioğlu Palyatif Yatılı Bakım Merkezi'ni...

ANTALYA'da düzenlenen Uluslararası İslam Dünyası Sağlık Turizmi Konseyine katılan 57 ülke heyeti TEV Kamile Cephanecioğlu Palyatif Yatılı Bakım Merkezi'ni ziyaret etti.

Uluslararası İslam Dünyası Sağlık Turizmi Konseyi MEDTİS 2018 organizasyonu kapsamında Antalya'da bulunan Sağlık Turizmi konseyi heyeti Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan TEV Kamile Cephanecioğlu Palyatif Yatılı Bakım Merkezi'ni inceledi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sanem Öztürk ile Atatürk Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hale Nur Şahin heyete eşlik ederek merkez hakkında bilgi verdi.

HAYRAN KALDILAR

Prof. Dr. Oğuz Özyaral ve Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Mehmet Akdağ ile beraberindeki heyet palyatif bakım merkezine hayran kaldıklarını söyledi. Heyet, ziyaret sonrasında hatıra fotoğrafı çektirdi.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜĞÜ

Büyükşehir Belediyesi olarak Antalya'yı sağlık ve sosyal hizmet alanında dünyanın en ileri şehirlerinden biri yapma hedefinde olduklarını ifade eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sanem Öztürk, "Bakım merkezimiz, Başkanımız Menderes Türel'in göreve gelir gelmez en öncelik verdiği projelerinden birisiydi. Çalışmalarla birlikte Antalya'ya 40 odalı 80 yataklı Türkiye'nin en büyüğü bir bakım merkezi kazandırıldı. Geniş ve ferah hasta odaları, modern tıbbı cihazları, yemekhanesi, spor salonu ve kütüphanesiyle birlikte burada vatandaşlarımıza yakışan bir hizmet sunuluyor" diye konuştu.

HASTALARA UMUT OLDU

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in "Antalya'da kimse kendini yalnız hissetmeyecek. Bu merkez kimsesizlerin kimi olacak" diyerek hizmete açtığı bakım merkezi ile evde bakımı zor, kimsesi olmayan, maddi imkansızlık nedeniyle hastasına bakamayan vatandaşların önemli bir ihtiyacı karşılanıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edildikten sonra bir işbirliği protokolüyle İl Sağlık Müdürlüğü'ne devredilen Palyatif Bakım Merkezi tıbbi ihtiyaç gerektiren evde bakım hastaları için umut oldu.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 863 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim