Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Pandemide belediyeler ve Muratpaşa

15 Ekim 2020 Perşembe 00:05

 

            Kovid-19 virüsü ile mücadele tüm Dünya’da devam etmekte. Bu mücadele devam ederken bir taraftan da temel ihtiyaçların giderilmesinde işbirliği çalışmaları da yapılmakta.

            Mesela maskeden tutun da dezenfektasyona, eldivenden steril maddelere kadar temizlik ile alakalı ürünlerin temini noktasında yerel belediyeler de çalışma yürütmekte.

            Pandemi süreci; zor ve sıkıntılı bir süreç.

            Dayanışmanın kesinlikle ön plana çıkarılması gerekiyor.

            İhtiyaç ürünlerinin temini noktasında elbirliği ile yeni projeler üretilmesi ve en az hasarla bu sürecin sonlandırılması gerekiyor.

            Benim gözlemlediğim üzere yerel belediyeler pandemi ile mücadelede örnek çalışmalar gerçekleştiriyor.

            Antalya’da da bu güzel çalışmaları görüyorum.

            Örneğin; Muratpaşa Belediyesi, Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezlerinde (ASSİM) yeniden siperlikli yüz maskesi yapımına başladı. Salgının ilk döneminde 63 bin 700 maske üretip aralarında sağlık kurumlarının da bulunduğu kamu kurum ve kuruluşlarına ücretsiz teslim eden Muratpaşa Belediyesi, 10 bin yeni maske daha yapacak.

   Covid-19 salgınıyla mücadelede Muratpaşa’da her eve ulaştırdığı yıkanabilir maske çalışması ve siperlikli maske üretimiyle bu yıl 10’uncusu gerçekleştirilen Lublin Sınır Ötesi İşbirliği Kongresi’nce “Avrupa ülkelerine ilham olabilecek en iyi çözümler” arasında gösterilen Muratpaşa Belediyesi, oluşan ihtiyaçlar doğrultusunda siperlikli maske üretimine yeniden başladı.

Salgının ilk döneminde, ASSİM’de 3 boyutlu yazıcılarla başlayan maske üretimi atölye düzeyine taşınmış durumda.

 Bu süreçte 63 bin 700 adet yüz koruyucu siperlikli maske yapıldı.

 Bu maskeler; aralarında Antalya Eğitim ve Araştırma, Akdeniz Üniversitesi, Atatürk Devlet hastanelerinin de bulunduğu çok sayıda sağlık kurumuna, belediyelere, aile sağlığı merkezlerine ve emniyet güçlerine teslim edildi.

   Muratpaşa Belediyesi, ikinci etap çalışmalarına ise 10 bin maske üretim hedefiyle başladı. ASSİM’de yapımına başlanan maskeler, yine ücretsiz olarak ihtiyacı olan noktalara ulaştırılacak. Yetkililer ihtiyaç olması halinde bu sayının arttırabileceğini dile getirdiler.

            Muratpaşa Belediyesi; salgının ilk dönemlerinde özellikle ‘’yıkanabilir maske’’ temininde ve vatandaşlara ulaşımı noktasında da dikkat çekici çalışmalar gerçekleştirmişti. Ve bu çalışmalar yüz koruyucu siperlikli maske ile devam ediyor.

            Diğer taraftan eğitim boyutunda ise Muratpaşa Belediyesi’nin öğrencilere tablet dağıtımı ile ilgili girişimleri de diğer olumlu ve dikkate alınması gereken bir yaklaşım.

            Her zaman dile getirdiğim gibi; zor günlerde dayanışma çok önemli bir olgu.        

            Muratpaşa Belediyesi’ni ve emeği geçenleri kutluyorum.

Bu yazı toplam 749 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim