Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2239.55
    %-0.22
  • Dolar
    32.3367
    %0.08
  • Euro
    35.1126
    %-0.28
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Paşanın Melekleri Sezonu Açtı
24 Ağustos 2019 Cumartesi 11:28

Paşanın Melekleri Sezonu Açtı

HENTBOLDA bu sezon üç kulvarda birden mücadeleye hazırlanan Muratpaşa Belediyespor kadın hentbol takımı, törenle yeni sezonu açarken, Doğa Koleji'yle...

HENTBOLDA bu sezon üç kulvarda birden mücadeleye hazırlanan Muratpaşa Belediyespor kadın hentbol takımı, törenle yeni sezonu açarken, Doğa Koleji'yle yapılan iş birliğinin ilk imzaları atıldı.

Avrupa'da hentbolun iki numaralı kupası EHF Kupası, Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda mücadele edecek olan Muratpaşa Belediyespor kadın hentbol takımı, Süleyman Evcilmen Spor Salonu'nda düzenlenen törenle yeni sezonu açtı. Törende Muratpaşa Belediyespor'un hentbolda Doğa Koleji ile işbirliğinin ilk imzaları da atıldı.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kulüp Başkanı Murat Şimşek ve Yönetim Kurulu üyeleri, Doğa Okulları Spor Koordinatörü Tunç Dağal, Doğa Okulları Başdanışmanı Ata Özer, CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul ve belediye meclis üyelerinin katıldığı tören Muratpaşa Belediyespor Kulübünün tüm yaş kategorilerinde hentbol takımlarının seremoni geçişiyle başladı.

SALONLARIN SAYISI 12'YE YÜKSELECEK

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende konuşan Başkan Uysal, Türkiye'de iyi niyetli girişimlerin hakkı saklı kalmak kadıyla kamunun spor politikasının çok sınırlı olduğunu söyledi. Bunun tesisleşmeden, altyapı düzenlemesine her alanda kendini gösterdiğine dikkat çeken Başkan Uysal, bunun sonucunda da ülke genelinde spor kültürünün yeterince gelişemediğini söyledi.

Bunun karşısında Muratpaşa'da doğru bir tesisleşme ve altyapı modelini hayata geçirmek için çalıştıklarını aktaran Başkan Uysal, belediye başkanlığının ilk döneminde 5'i spor salonu olmak üzere 7 spor tesisini hizmete açtıklarını söyledi. Yeni dönemde tesis sayısını yapılacak 5 yeni salonla 12'ye çıkacağını belirten Başkan Uysal, altyapıya ve bir bütün kentin spor kültürünün gelişmesine yönelik bu tesislerin yeni yapılacak dünya standartlarında olimpik bir tesisse bağlanacağını belirtti.

'BİZİM ÇOCUKLAR EN KRALINI YAPAR'

Muratpaşa'da Antalya'nın çocuklarını organize ederek çok iyi sporcular yetiştirmeyi hedeflediklerini aktaran Başkan Ümit Uysal, "Çağrımız çok açık, doğru tesisleşmeyle bizim çocuklar en krallını, en iyisini yapar. Şimdi Doğa Koleji'yle yapılan işbirliğiyle lise takımları düzeyinde dünya standardında sonuçlar alacağız" dedi.

DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU ANTALYA'YA GELECEK

Doğa Koleji Başdanışmanı Ata Özer ise Türkiye'nin iki büyük kurumu Muratpaşa Belediyesi ve Doğa Koleji'nin ortak bir hedefte buluştuğunu söyledi. Bu hedefin milleti kurtaracak olanın sadece ve sadece gençler olduğuna inançla özüne dönmek olduğunu belirten Özer, hentboldaki bu işbirliğinin Antalya'ya liseler arasında bir dünya kupası kazandıracağına inancının tam olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından veliler, destekleri dolayısıyla Doğa Okulları Spor Koordinatörü Tunç Dağal, Başdanışman Ata Özer ve Başkan Uysal'a teşekkür çiçeği takdim etti. Başkan Uysal da aynı zamanda Milli Takım antrenörlüğünü yapan Muratpaşa Belediyespor Kadın Hentbol Takımı hocası Birol Ünsal ve takım kaptanı Didem Hoşgör'e yeni sezonunun başlaması dolayısıyla çiçek verdi.

Konuşmaların ardından sağlanan eğitim bursuyla lise düzeyinde eğitimlerine Doğa Koleji'nde devam edip hem kolejin lise takımında hem de Muratpaşa Belediyespor'da ter dökecek 17 yaşındaki Sinem Yapıcı, Burcu Özdemir, Gizem Yapıcı, Berfin Şen, Özlem Taşkın, Saliha Hatun Çelik, Berivan Kuş ve 18 yaşındaki Hatice Gürler'le sözleşme imzalandı. İki oyuncunun katılamadığı imza törenin ardından sporcular, Doğa Koleji yöneticileri ve kulüp yöneticileri hatıra fotoğrafı çektirdi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 921 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim