Bugün 17 Nisan 2024 Çarşamba
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2489.971
    %0.01
  • Dolar
    32.5113
    %-0.08
  • Euro
    34.563
    %0.01

Adem Vural / SON HABER

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Adem Vural / SON HABER

Plajlarımız Temiz Olsun

16 Ekim 2019 Çarşamba 05:23

Daha yaşanabilir bir çevre, daha temiz sahiller, deniz ve plaj malumunuz üzere hepimizin ortak isteği. Bu yönde ortak isteğimiz daha temiz bir deniz için acaba ne kadar çevremize ve plajlarımıza katkı sağlıyoruz?

Bunu düşünmemiz lazım. Deniz ve plajlarımızı temiz tutmak için başlatılan bazı çalışmalar var ki hakikaten örnek teşkil ediyor. Mesela geçtiğimiz günlerde Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamalı eğitim desteği ile Lara Bahçeşehir Koleji Öğrencileri Mavi Bayraklı Lara Plajı’nda çevre temizliği yaptı.

‘Plajda izmarite hayır’ mesajı ile örnek davranış sergileyen öğrencilere sahildeki vatandaşlardan da tam destek geldi.  Öğrenciler bu anlamlı etkinlikle büyüklerine ‘Geleceğimizi düşünün, doğamızı koruyun’ diye seslendi.


 Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, çevre kirliliğini önlemeye yönelik eğitim ve uygulamalı etkinliklerine devam ediyor. Düzenli olarak belirlenen tarihlerde gerçekleşen çevre temizliği etkinliklerinin bu seferki konuğu Özel Lara Bahçeşehir Koleji Ortaokulu 7.Sınıf öğrencileri oldu.

Okulun belirlediği 60 öğrenci geleneksel çevre temizliği günü etkinlikleri dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi Lara Ekdağ Halk Plajı’nın bulunduğu alanda çöp toplayarak çevre temizliği yaptı.

Belediye iştiraki EKDAĞ Şirketinin destekleri ile okullarında hazırladıkları resimleri, görselleri ve pankartları sahildeki vatandaşların görmesini sağlayan öğrenciler sosyal sorumluluk mesajı verdi.

Çevre sağlığı ile ilgili öğrencilerin önceden hazırladıkları soruları cevaplayan vatandaşlar çevre kirliliğinden rahatsız mısınız? Çevreyi korumak için ne yapıyorsunuz?

Geri dönüşüm yapıyor musunuz? gibi sorulara yanıtlarıyla destek oldu. Büyükşehir Belediyesinin Konyaaltı ve Lara plajlarında başlattığı “Plajda İzmarite Hayır” uygulaması da vatandaşlardan da büyük ilgi gördü.

Sahilde yer alan özel izmarit toplama kutuları ile ne kadar izmarit toplandığını gören vatandaşlara sürpriz hediyelerde veriliyor.

2 litre izmariti çöp kutusuna atan herkese belediye tesisleri yemek, çikolata, bisküvi gibi ikramlıklar hediye ediliyor. Bu tarz çevreci etkinlikler daha da artmalı. Kanaatimce çevre bilinci böyle gelişir.

 

Bu yazı toplam 707 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim