Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2300.653
    %1.09
  • Dolar
    32.3186
    %0.21
  • Euro
    35.0795
    %-0.07
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Polonya'nın bağımsızlığı Antalya'da kutlandı
19 Nisan 2018 Perşembe 14:08

Polonya'nın bağımsızlığı Antalya'da kutlandı

POLONYA'nın bağımsızlığını kazanmasının 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Antalya'da "Bağımsızlığın Kadınları" adlı sergi açıldı.

POLONYA'nın bağımsızlığını kazanmasının 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Antalya'da "Bağımsızlığın Kadınları" adlı sergi açıldı.

Muratpaşa Belediyesi, Polonya Antalya Fahri Konsolosluğu, Antalya Polonyalılar Kültür ve Eğitim Derneği işbirliğinde Aydın Kanza Parkı'nda açılan serginin kurdelesini Belediye Başkanı Ümit Uysal, Polonya Büyükelçiliği Maslahatgüzar Birinci Müsteşar Robert Rokicki, elçilik başkâtibi Ewa Horoszewicz, konsolos Patry Woszczek, Dışişleri Bakanlığı Büyükelçisi ve Antalya Temsilcisi H. Avni Aksoy, Polonya'nın Antalya Fahri Konsolosu Sururi Çorabatır birlikte kesti.

Polonya Büyükelçiliği Maslahatgüzar Birinci Müsteşar Robert Rokicki, Polonya'nın bağımsızlığına kavuşmasında kadın ve erkeklerin bireysel katkıları olduğunun altını çizdi. Rokicki, kutlamalara destek veren Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'a, büyükelçilik, konsolosluk görevlilerine, Polonyalılar Derneği'ne teşekkür etti.

Belediye Başkanı Ümit Uysal da Polonya'nın Avrupa'nın tam kalbinde bir ülke olduğunu söyledi. Dünyada çok az ulusun bağımsızlık mücadelesi verdiğini kaydeden Başkan Uysal, "Bunlardan biri de Polonya'dır. Türkiye, Polonya'nın bağımsızlık mücadelesine hep destek olmuştur. O yıllarda, bağımsızlık için savaşan Polonyalıların bir kısmı Türkiye'ye yerleşti, bizim birer parçamız oldu. Dostluk ve kardeşliğimizin yüzyıllarca sürmesini diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Polonyalı sanatçı İrena Yalçın, Emirhan Emin'in akordeonu eşliğinde Polonya'ya özgü şarkılar seslendirdi. Çocuklar da Polonya'nın geleneksel halk danslarını sergiledi.

Başkan Ümit Uysal, Polonya Büyükelçiliği, konsolosluk ve fahri konsolosluk görevlileri ile birlikte sergiyi gezdi. Büyükelçilik Maslahatgüzarı Birinci Müsteşar Robert Rokicki, kadınların bağımsızlık mücadelesini anlatan fotoğrafların hikâyelerini anlattı.

FOTOĞRAFLI

Polonya'nın bağımsızlığı Antalya'da kutlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 804 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim