Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2495.067
    %0.44
  • Dolar
    32.5864
    %0.10
  • Euro
    34.8484
    %0.25
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Portakal Festivali başladı
29 Haziran 2017 Perşembe 10:13

Portakal Festivali başladı

ANTALYA'nın Finike İlçesi'nde düzenlenen Finike Portakal Festivali başladı.

ANTALYA'nın Finike İlçesi'nde düzenlenen Finike Portakal Festivali başladı.

Finike'de bu yıl 2'nci düzenlenen Finike Portakal Festivali kortej yürüyüşü ve resmi açılış töreniyle başladı. Açılış törenine Ak Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse ve Atay Uslu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Finike Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Finike ve çevre ilçelerin siyasi parti temsilcileri ve vatandaş katıldı.

Finike ilçe merkezinden başlayan korteje, ilçeyi simgeleyen figürlerin yer aldığı portakalla süslenmiş heykeller, festivalde program yapacak gösteri grupları, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Korteje katılan gruplar, festival alanına kadar bando eşliğinde yürüdü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış töreninde Finike'de devam eden yatırımlar ile festivalin açılışı yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Finike Portakalı'nın tanıtımının yanı sıra yatırımlarla da desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, "Finike portakalının gerçek değerini bulması için çalışıyoruz. Ancak Finikeli hemşehrilerimizin de sahip çıkması gerekir. Kolalı içeceklere "hayır" portakal suyuna "evet" diyorum" dedi.

Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü, "Ülkemizde tarımsal ürünler için düzenlenen festivaller, o ürünün ve yörenin turizm potansiyelinin tanıtımı açısından çok önemli oluyor. Ülke olarak birlik ve beraberliğe çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde, festivalimizin güzelliklere vesile olmasını, yöremize katkı sağlamasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu da festivalin sanat, kültür ve yöresel değerlerle süslendiğini belirterek, bu festivalle ilçenin tanınırlığını artırmaya çalıştıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından festival alanında portakaldan yapılan dev heykeller gezildi.

MUSTAFA CECELİ KONSER VERDİ

Festivalin ilk gününde Mustafa Ceceli konser verdi. Sevilen parçalarıyla hayranlarına unutulmaz bir gece yaşatan Ceceli, sahnenin önünde oturan fiziksel engellilerle de fotoğraf çektirdi.

Konser sırasında eşi Dilek ve kızı Elif'le birlikte sahneye çıkan Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Mustafa Ceceli'yi tebrik ederek, Finike Belediyesi Kooperatifi bünyesinde üretilen yöresel reçeller, plaket, çiçek ve mozaik tablo hediye etti.

FOTOĞRAFLI

DHA

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 342 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim