Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya28 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Prenses Tatiana Isparta'yı Ziyaret Etti
12 Kasım 2018 Pazartesi 23:33

Prenses Tatiana Isparta'yı Ziyaret Etti

YUNANİSTAN ve Danimarka Prensesi Tatiana Blatnik, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un tavsiyesi üzerine, kozmetik ve parfümeri sektöründe kullanılan dünyaca...

YUNANİSTAN ve Danimarka Prensesi Tatiana Blatnik, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un tavsiyesi üzerine, kozmetik ve parfümeri sektöründe kullanılan dünyaca ünlü gülü için Isparta'yı ziyaret etti.

Fenerbahçe Başkanı ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç'un tavsiyesi üzerine, Yunanistan ve Danimarka Prensesi Tatiana Blatnik ve Lemon Tree Trust CEO'su Alfonso Montiel, geçen hafta Isparta'yı ziyaret etti. Isparta'nın dünyaca ünlü gülü ve son yıllarda yine büyük üne sahip lavanta üretimi ve bu ürünlerin kozmetik sektöründeki kullanımıyla ilgili gerçekleyen ziyarette Prenses Tatiana Blatnik ve Lemon Tree CEO'su Alfonso Montiel, Isparta Genç İşadamları Derneği (IGİAD) Başkanı Barış Gümüş tarafından ağırlandı.

Prenses, Isparta'da dünyaca ünlü parfümlerinin kokusunu kalıcı kılan ürün olan yağıyla ünlü Isparta gülü ve lavantadan yapılan kozmetik üretimi yapılan fabrikalar, gül bahçesi, kozmetik firmaları, Gül Müzesi gibi alanları gezdi.

IGİAD Başkanı Barış Gümüş, ziyarete ilişkin şunları kaydetti:

"Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç'un misafir ettiği Yunanistan ve Danimarka Prensesi Tatiana Blatnik ve Lemon Tree Trust CEO'su Alfonso Montiel'i Isparta'mızı, kozmetik sektörünü, gülü, lavantayı anlatmamız için geldiler. Lemon Tree Trust, 50 bin üyeli ve dünyanın farklı bölgelerinde mülteci kamplarındaki insanlara özellikle botanik bitkiler konusunda yeni iş imkanları sağlanmasına yönelik projesiyle ön plana çıkıyor. Ziyarette, Isparta'ya tıbbi ve aromatik bitkiler üzerine bir yatırı yapılabilir mi veya yatırımcılarla işbirliği sağlanmasına yönelik Ali Koç'un tavsiyesi üzerine Isparta'ya geldiler. Avrupa'nın tamamına bu ürünlerin ithalatı planlanıyor. Hatta Ortadoğu'da, Kuzey Irak ve özellikle Erbil bölgesinde de planlanıyor. Bütün bunların notlarını adılar ve haziran ayında da kralla birlikte gül toplamaya geleceklerini de söylediler. Bölgede fabrikaları gezdirdik, sezon olmasa da gül bahçelerini gezdirdik, sezonu olan diğer ıtri bitkilerin distilasyonlarını gördüler, kozmetik firmaları gezildi. Ayrıca Güneykent Belediyesinin gülün serüvenini anlatan belgeseli ve müzesi ile beldeyi gezdiler."

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 967 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim