Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya29 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Projelerimizi tamamla yeter”
04 Ekim 2019 Cuma 17:50

“Projelerimizi tamamla yeter”

AK Parti’nin hizmet ve icraat partisi olduğunu vurgulayan İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e, “Bizim yaptığımız projelerin temizliğini ve bakımlarını yap, yarım kalan projelerimizi tamamla sana yeter. Başka

AK Parti’nin hizmet ve icraat partisi olduğunu vurgulayan İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e, “Bizim yaptığımız projelerin temizliğini ve bakımlarını yap, yarım kalan projelerimizi tamamla sana yeter. Başka hiçbir şey yapmana gerek yok” diye seslendi.

 

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, il binasında basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e ilişkin eleştirilerde bulunan Taş, toplu ulaşım ve su zamlarını hatırlattı. Böcek’in yarım kalan projelere devam etmesi gerektiğini belirten Taş, “Yarım kalan projeleri tamamlasın, projelerimizin bakımlarını ve devamlılığını yapsın yeter” şeklinde konuştu.

 

“RAYLI SİSTEMİN TAKİPÇİSİYİZ”

Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel döneminde başlatılan 3’ncü etap raylı sistem hattı için Türel döneminde Dünya Bankası’ndan yaklaşık 900 milyon TL’lik kredi alındığını hatırlatan Taş, “Bu kredi Büyükşehir Belediyesi’nin kasasındaydı. Şuanda yaklaşık 160 milyon TL para kasada tramvayla alakalı bekliyor. Biz kazansaydık tramvayı Otogar üzerinden Meltem’e, Meltem’den de Konyaaltı üzerinden Işıklar’a bağlayacaktık. Gördüğümüz kadarıyla tramvay sadece Meltem’e kadar gelip orada duracak. Tramvayın Meltem’den Işıklar’a bağlanmasının takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

 

“TOPLU ULAŞIMDA 4 YIL ZAM YAPMADIK”

Toplu ulaşım ve suya yapılan zamları hatırlatan Taş, “Ulaşımda yüzde 35 zam yapıldı. Bizim dönemimizde son 4 yıldır ulaşıma herhangi bir azam yapmamıştı. Ne öğrenci ne emekli ne de vatandaş için fiyat değiştirmedik. Ulaşım esnafı paralarını alamıyor. Yaklaşık 200 ulaşım aracının hacizle bağlanmak üzere olduğunu görüyoruz” dedi.

 

“EN PAHALI SUYU KULLANIYORUZ”

Seçimden sonra suya yapılan zammın yüzde 20 ile 54 oranında değiştiğini dile getiren Taş, Türel döneminde en ucuz suyu kullanan Antalyalıların, zamdan sonra en pahalı suyu kullanır hale geldiğini söyledi. “Şuanda bu zamla Türkiye’nin neredeyse en pahalı suyunu biz kullanıyoruz. Bunu kabul etmiyoruz” diyen Taş, “Antalya su kaynakları bakımından dünyanın en zengin illerinden birisi. Böcek, suya zam yapmak yerine ASAT’ın alacağı 359 milyon lirayı tahsil etse zamma gerek kalmazdı” diye konuştu.

 

BÖCEK’E BOĞAÇAYI TEŞEKKÜRÜ

Boğaçayı projesi nedeniyle AK Parti ve Türel’in ağır eleştirilerle karşı karşıya kaldığını hatırlatan Taş, “2 gün önce Boğaçayı’nda inceleme yaptık. Yosunların temizlendiğini ve temiz bir görünüme kavuştuğunu gördük. Temizliği yapan ekiplere ve Böcek’e teşekkür ediyorum. Demek ki neymiş burada yapılan bir proje hatası değilmiş” dedi. Projeleri yaparken işin ehli insanlardan destek aldıklarını vurgulayan Taş, “Projemizin doğru olduğunu tüm Antalya’ya gösterdiği ve bizim yaptığımız gibi tertemiz hâle getirdiği için teşekkür ediyorum. Projenin devamını yapacağını söylemiş. Tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

BÖCEK’E SESLENDİ

Taş, Böcek’e şöyle seslendi:

“Bizim yaptığımız projelerin temizliğini ve bakımlarını yap, yarım kalan projelerimizi tamamla sana yeter. Başka hiçbir şey yapmana gerek yok sayın Muhittin Böcek. Bizi takip etmeye devam et. Biz hizmet ve icraat partisiyiz. Projelerin bakımlarını ve temizliklerini yapmaya devam etsin başkada hiçbir şey yapmasına gerek yok.”  

 

CHP’Lİ İLHAN’I KINADI

Kepez Belediye meclisinin CHP’li üyesi Mustafa İlhan’ın şehit isminin bir sokağa verilmesi kararına koyduğu şerhi hatırlatan Taş, “Biz şehitlerimiz sayesinde Antalya ve Türkiye’de rahat rahat yaşamaya devam ediyoruz. Şehidimizin isminin bir caddeye verilmesini engellemeye çalışan meclis üyesini kınıyorum. Onu oraya meclis üyesi olarak yazanları da vatandaşımızın vicdanına havale ediyorum” açıklaması yaptı.

sam_0232.jpg

ANTALYA’YA YATIRIMLARI HATIRLATTI

Antalya’daki devlet yatırımlarına da dikkat çeken Taş, Elmalı-Korkuteli yolunun 26 kilometrelik kısmının açıldığını bildirdi. Korkuteli’nden Öküzgözü’ne kadar duble yol olarak açılan projenin geri kalan kısmının 2021 yılı ortalarında tamamlanacağını söyleyen Taş, Kemer-Kumluca arası duble yol yapım çalışmalarının da devam ettiğini kaydetti. Yolun yaklaşık yüzde 40’lık kısmının bittiğini, geri kalan kısmının 2021 yılı sonunda biteceğini söyleyen Taş, Akseki-Manavgat yol yapımının da devam ettiğini hatırlattı. Korkuteli-Bucak yolunun yüzde 10’luk kısmının tamamlandığını belirten Taş, Duraliler, Yeni Sanayi ve Korkuteli kavşaklarının köprülü hale getirilmesiyle ilgili ödeneğin gelmesinin ardından ihaleye çıkılacağını söyledi. Aksu, Döşemealtı ve Konyaaltı’na hastane yapılmasıyla ilgi projelerin tamamlanıp ihalelerin yapılacağını dile getiren Taş, Kaş, Aksu, Kemer ve Korkuteli ilçelerine hükümet konağının yapılması için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşeceklerini, 2020-2021 yatırım programına bu projeleri aldırmak istediklerini dile getirdi.

 

KONGRE TAKVİMİ PAZARTESİ GÜNÜ BAŞLIYOR

Kongre takvimiyle ilgili de bilgi aktaran Taş, 7 Ekim Pazartesi günü delege seçimlerinin başlayacağını bildirdi. Delege seçimlerini Aralık ayının sonuna kadar bitireceklerini söyleyen Taş, 1 Ocak 2020 tarihinde başlayacak olan ilçe kongrelerini 20 Nisan 2020 tarihinde bitirmeyi planladıklarını kaydetti. İl kongresi tarihinin ise tam olarak belli olmadığını belirten Taş, Ağustos veya Eylül ayı olarak genel merkezden talimat beklediklerini dile getirdi.

 

“GÖZÜMÜ KIRPMADAN BIRAKIRIM”

Konuşmasının ardından kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Taş, görevde bulunduğu sürenin sonuna kadar hizmet edeceğini vurguladı. “Bizde koltuk sevdası olmaz. Hizmet ve dava aşkı olur. Biz bu aşkla çalışmaya devam ederiz” diyen Taş, 1 buçuk yıldır il başkanlığı görevini yürüttüğünü hatırlatarak, “Başkanlık seçimini gördüm. İlk defa ittifakla girilen bir yerel seçimi gördüm. Zor bir seçimdi buna rağmen rekor oy aldık. Şuanda görevimizin başındayız. Cumhurbaşkanımız bırak dediği anda gözümü kırpmadan bırakırım” diye konuştu.

 

“2-3 ÜYE İSTİFA ETTİ”

Eski bakanlardan Ali Babacan ile eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun parti kurma çalışmaları hatırlatılan Taş, kurulacak olan partiler için Antalya’dan 2-3 üyenin istifa ettiğini bildirerek, “Bizim partimizde herhangi bir üst noktada görev almamış kişiler bunlar. İlçe başkanlığı, ilçe yönetim kurulu üyeliği hatta mahalle başkanlığı bile yapmamış, ismini dahi unuttuğum 2-3 kişi istifa etti. Birkaç tanesi Konyalı, sanırım o tarafa gidecek” dedi.

 

“LİDER OLMAK HER BABAYİĞİDİN HARCI DEĞİL”

AK Parti içinden çıkarak parti kuranların başarılı olamadığına dikkat çeken Taş, “Biz kurulan çok parti gördük. Şuan da ne isimleri ne de liderleri hatırlanmıyor. 19 ilçede ve ilçe teşkilatlarımızla toplantılar gerçekleştirdik. Tabanımızı toparladık. Bizim tabanımızda aktif siyaset yapmış hiçbir arkadaşımız onlarla görüşmüyor. Herhangi bir dirsek teması söz konusu değil. Diğer parti Ağustos’ta kurulacak dediler, hatta Haziran dediler olmadı. Temmuz-Eylül dediler. Bence 2023 seçimlerini bekleyecekler ve ondan sonraki bahara kalacak. Çünkü parti kurmak ve lider olmak, her babayiğidin harcı değil. Lider ülkemizde çok az bulunuyor. O ismi geçen iki arkadaşta liderlik vasfının olmadığını düşünüyorum. Bugüne kadar Antalya’da bir tane etkili ismin yanlarına alamadılar” şeklinde konuştu.

 

“HER ADIMLARINI İZLİYORUZ”

Parti kurma çalışması yapanları yakından takip ettiklerini de bildiren Taş, şunları dile getirdi:

“Her adımlarını izliyoruz. Arkadaşlarımızı yanlışlıkla davet ediyorlar. Arkadaşlarımız da beni arıyor. Bende gidin bir çay için sıkıntı olmaz diyorum. Sonrasında bize bilgi aktarıyorlar. İçeriden bilgi alıyoruz ve toplantı yapamadıklarını doğru düzgün çoğunluğu sağlayamadıklarını biliyoruz. Toplantılarında bir çoğunluk yok. Elle tutulur bir aşama kaydetmiş değiller. İki kanaldan çalışma yürüttüklerini biliyoruz. Bunlar hakikaten gündem olacak kişiler değiller.” HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1456 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim