Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2497.973
    %0.56
  • Dolar
    32.5765
    %0.14
  • Euro
    34.7022
    %0.04
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Prp İle Genç Ve Işıltılı Bir Cilde Kavuşun
12 Kasım 2018 Pazartesi 10:58

Prp İle Genç Ve Işıltılı Bir Cilde Kavuşun

PRP uygulamasının yeni bir cilt gençleştirme yöntemi olduğunu belirten Dermatoloji Bölümü Uzm.

PRP uygulamasının yeni bir cilt gençleştirme yöntemi olduğunu belirten Dermatoloji Bölümü Uzm. Dr. Aycan Özden Sezgin, tedavi ile genç ve ışıltılı bir cilt oluşumunun mümkün olduğunu söyledi.

Yılların geçmesine bağlı olarak cildin de yapısal değişikliklere uğradığını ifade eden Özel Esentepe Hastanesi Dermatoloji Bölümü Uzm. Dr. Aycan Özden Sezgin, cildin özellikle yaşlanmaya bağlı olarak gevşek, kırışık, solgun, lekeli ve cansız bir görünüm almaya başladığını söyledi. Genetik ve çevresel faktörlerin de cilt yapısını etkilediğini belirten Sezgin, "Deri, saç ve tırnağın da yapısal olarak sağlıklı ve güzel görünebilmesi için vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır. İyi ve dengeli beslenen kişilerde, cilt canlı ve parlak bir görünüme sahip olur. Öğünlerde dengeli bir şekilde protein, sebze tüketerek ve çeşitli beslenme sayesinde cilt, saç ve tırnaklarımızın daha sağlıklı görünmesini sağlayabiliriz. Ayrıca bol su içerek hem toksinler daha kolay atılır hem de cildimizin nem dengesi korunur. Hastanın vitamin eksikliği varsa, yapılacak kan tetkikleri ile bu eksiklik takviyelerle giderilir" dedi.

Yanlış beslenme sebebiyle cildin soluk, cansız, kuru bir hal aldığını ve tırnakların kırılmaya, kat kat ayrılmaya başladığını dile getiren Sezgin, saçların da seyreldiğini ve dökülmeye başladığını kaydetti. Sezgin, tüm önlemlere rağmen kişinin kendi gayreti ile yaşlanmanın önüne geçilemeyeceğine dikkat çekerek, "Son yıllarda gelişen bilimsel çalışmalar ve teknoloji sayesinde, cilt ile ilgili teknikler geliştirildi. Oldukça güvenli ve sağlıklı sistemler söz konusu. Özellikle ilerleyen yaşla birlikte, insanların çeşitli uygulamalara yöneldi. Daha çok 30'lu yaşlardan itibaren PRP uygulaması tercih ediliyor. PRP uygulaması yeni bir cilt gençleştirme yöntemidir. Tedavide kişiden kan alınarak santrifüj edildilerek elde edilen serumunla derinin içine enjekte edilir" diye konuştu.

PRP tedavisinde, hastadan tamamı kendine ait bir serum elde edildiği için yan etkisi olduğunu belirten Sezgin, "Bu uygulama ile elde edilen serumdaki pıhtı hücreleri, cildi yenilemek üzere derinin alt dokularına yayılır. PRP yüz, boyun, deri gibi cilt yenilenmesini gerektiren tüm alanlarda kullanılabilir. Örneğin sivilce izleri, yanık izleri, cilt gençleştirme, sigara kullanımına bağlı yüzde renk değişikliği gibi problemlerin giderilmesinde uygulanabilir. Bunların yanında, uygulama ile göz altı morlukları ve leke tedavisinde de iyi sonuçlar elde edilebilmektedir" şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 2410 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim