Bugün 23 Nisan 2024 Salı
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2429.254
    %-0.19
  • Dolar
    32.552
    %0.19
  • Euro
    34.8813
    %0.59
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ramazan Etkinliklerinde Yörük Rüzgarı
20 Mayıs 2019 Pazartesi 12:38

Ramazan Etkinliklerinde Yörük Rüzgarı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel Ramazan etkinlikleri kapsamında "Yörükler Gecesi" düzenlendi.

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel Ramazan etkinlikleri kapsamında "Yörükler Gecesi" düzenlendi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Karaalioğlu Parkı'nda düzenlediği Ramazan etkinlikleri sahne gösterileri, hemşeri geceleri, konserler ve çeşitli şenliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı'nda Antalya'yı saran kutlamaların bir diğer adresi de Karaalioğlu Parkı oldu. İlk olarak Antalya Yörükler Kültür ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği gecede Yörük kültürü Antalyalılar ile buluştu. Yörük türkülerinin ve deyişlerinin sevilen sesi Aşık Kozanoğlu'nun birbirinden güzel şiir ve türküleri halkın yoğun ilgisini gördü. Ardından sahneye çıkan gençlerin oluşturduğu Yörük saz ekibi, sevilen türkülerin yanı sıra İzmir Marşı'nı söyledi.

YÖRÜK ATEŞİ SÖNMEYECEK

Gecenin sonunda Yörük Bey Hatunu Sibel Gezen'le sahneye çıkan Yörükler Dayanışma ve Yaşatma Derneği Başkanı Abdullah Duman, "Türk milletinin ruh dimağından süzülüp gelen, Türk milletinin köklerinden gelen tarihimizin yetiştirdiği en büyük komutanlardan olan Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının yüzüncü yılını hep birlikte idrak ediyoruz. Emperyalist güçlere karşı Atatürk'ün attığı temel dimdik atakta duruyor. Allah'ın izniyle onun diktiği bu çınar ağacını ebediyete kadar yaşatacağız. Yörüklerin ateşi hiçbir zaman sönmeyecek" diye konuştu.

FOMGED'TEN MUHTEŞEM GÖSTERİ

Yörük Gecesi'nin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin destekleri ile FOMGED Gençlik Kulübü'nün düzenlediği Uluslararası Antalya Gençlik Festivali gösterileri Antalyalılar ile buluştu. 15. Yılı kutlanan Gençlik Festivali'ne 5 farklı ülkeden 80 genç katıldı. Ukrayna, Rusya, Azerbaycan ve Kırgızistan "tan Antalya'ya gelen genç folklor ekibi sahneledikleri dans gösterileri ile Antalyalıları adeta kendilerine hayran bıraktı. Birbirinden yetenekli gençlerin sergiledikleri milli danslar Antalyalılardan büyük alkış aldı.

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 688 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim