Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2491.32
    %0.29
  • Dolar
    32.589
    %0.11
  • Euro
    34.839
    %0.21
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ramazan Gün güven tazeledi
20 Ocak 2019 Pazar 16:21

Ramazan Gün güven tazeledi

İki dönemdir Öz Orman İş Sendikası Antalya Şube Başkanlığını yürüten Ramazan Gün, hafta sonunda gerçekleştirilen seçimli olağan genel kurulda güven tazeleyerek tekrar başkanlığa seçildi.

Hak İş Konfederasyonu’na bağlı 2 bin üyeli Öz Orman İş Sendikası Antalya Şubesi'nin 3. Olağan Genel Kurul toplantısı, Cumartesi günü Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi. Genel Kurula Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, Orman Mühendisleri Odası Batı Akdeniz Şube Başkanı Hüseyin Özdoğan, üye ve delegeler katıldı. Tek liste ile yapılan ve 94 delegenin oy kullandığı başkanlık seçiminde, mevcut Başkan Ramazan Gün tekrar başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

 

“SESİNİZ OLMAYA GAYRET EDİYORUZ”

Üyelerin desteğiyle Başkanlık koltuğuna üçüncü kez oturan Ramazan Gün, verdikleri destekten dolayı üyelerine teşekkür etti. “Sendika olarak zor bir işkolunda; tarım, ormancılık, hayvancılık ve balıkçılık sektöründe faaliyet gösteriyoruz” diyen Gün, “Temsil ettiğimiz emek kitlesi; Türkiye’nin yeşiline, ağacına, doğasına, suyuna, havasına ve gıdasına yani halkımızın hem beden hem de ruh sağlığına hizmet veriyor. Dolayısıyla bu güzel ülkenin havasına, suyuna ve ekmeğine emeğimizi katıyoruz. Bu emeği veren, eli nasırlı siz emekçileri temsil ediyoruz. Sendika olarak ekmeğini, büyük özveri ve alın teriyle kazanan sizlerin sesi olmaya gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

e112353b-c235-4616-841f-9bf9c0e72a7a.jpg

“SAHİP OLDUKLARIMIZI KOLAY ELDE ETMEDİK”

 

Öz Orman İş Sendikası üyelerinin geçmişte büyük sıkıntılar yaşadığını kaydeden Gün, “İşyerlerimizde, hak ettiğimiz saygıyı çoğu zaman göremedik. Yasal çalışma şartlarının bile çok gerisindeki şartlarda, bir nevi orman kanunlarına göre çalışmak zorunda kaldık. Yaşadığımız sıkıntılar, bugün uzak bir hayal gibi geliyor hepimize fakat, sahip olduklarımızı kolay elde etmedik. Yıllarca mücadele verdik. Genel Başkanımız Settar Aslan ve Genel Merkez yöneticilerimizle birlikte, özellikle kadro ve süre uzatımı için büyük mücadeleler verdik. 2007’de, Orman Teşkilatı çalışanlarımızın büyük çoğunluğu kadro elde etti. Aradan 10 yıl geçmeden, bu mücadeleyi bir kez daha vermemiz gerekti. Kadro beklentimiz gerçekleşmese de süre uzatımı hakkını elde ettik. 12 ay kadrolu olmak güzel ama yılda 6 ay yerine 10 ay boyunca çalışmak da küçümsenecek bir şey değil” diye konuştu.

47d56a0d-e4ba-4a9b-af77-03b3cc52964d.jpg

“İŞÇİ VE İŞVEREN AYNI GEMİNİN YOLCULARIDIR”

Genellikle dağlarda çalışan orman işçilerinin göz önünde olmadığı için verdikleri emeğin pek fazla görülmediğini belirterek geride kalan süreçte hep birlikte başarılı ve güzel işler yapmaktan mutlu olduklarını söyleyen Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan ise, şunları dile getirdi:

“Öz Orman İş’e güvenen ve destek olanlar, bu güvenlerinin boşa çıkmadığını gördüler. Elbette buralara kolay gelmedik. Arkamıza baktığımızda, neredeyse 15 yıllık emek mücadelesi ve alın teriyle yoğrulmuş bir başarı hikayesi var. Zor zamanlarda, üyelerimizin vefasına, sadakatine tanık olduk. Haklı davamızda bizi yalnız bırakmayan üyelerimiz, sendikamız çatısı altında kenetlendi. Bizim için demokrasi bir fantezi değil. Bizler, emeğimizi ancak demokratik bir ortamda büyütebiliriz. Emeğin hakkını, ancak demokrasinin var olduğu zeminlerde savunabiliriz. Hak-İş ve Öz Orman-İş, tabanından kopmadan, sağduyulu bir sendikacılık anlayışı geliştirmiştir. Emek mücadelesini, çatışma ve kavgayla değil diyalog ve uzlaşmayla yürütür. Bizim sendikacılık anlayışımıza göre uzlaşma; bir zaaf değil, çalışanların ortak menfaatlerin korunması ve geliştirilmesi için en emin yoldur. İnanıyoruz ki çalıştığımız işletmeler, işverenlerden daha ziyade, biz emekçilere aittir. Çünkü işyerlerimiz, bizim ekmek teknemizdir. İşçi ve işveren, birbirlerinin düşmanı değil, aynı geminin yolcularıdır. Gemi batarsa, hep birlikte batarız. Hatta işveren için bir işletmenin kaybedilmesi, yalnızca kârdan edilen zarar olabilir. Fakat aynı olay, bizim ekmeğimizin elimizden alınmasıdır. İşte bu yüzden bizler emeğimizin hakkı adına, işimize ve işyerimize sahip çıkarız. Büyük mücadeleler verdik, birçok sorunumuzu çözüme kavuşturduk ama elbette her şeyi halletmiş değiliz. Çözüm bekleyen sorunlarımız var. Onları da çözüme kavuşturmak için mücadelemizi her ortamda azimle devam ettireceğiz.”

b3c052ce-f92f-4381-bbeb-2db6166db35a.jpg

“ELİNİZDEKİNİN DEĞERİNİ BİLİN”

Sahip olunanın değerinin bilinmesi gerektiğini vurgulayan Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici ise, “Sahip olduğunuz kazanımların, elinizdekilerin değerini bilin. Toplu olarak güçlü olursanız, her işi başarırsınız. Günde benim ziyaretime gelen 10 kişi varsa 3’ü iş için geliyor. Sizin bir işiniz var, çorbanız kaynıyor. Yaptığınız işin hakkını vermelisiniz. Ben hepinizden memnunum. Bizde gücümüzü sizden alıyoruz. Sizde bunun bilincinde olun. Hep beraber, birlik olduğumuz sürece başaramayacağımız hiçbir şey kalmaz” dedi.

568bc7da-1f13-438e-8e99-eb310f5b28a3.jpg

“İŞÇİ, RUHUYLA HAREKET EDER”

Antalya eski milletvekili Gökçen Özdoğan Enç’in babası Orman Mühendisleri Odası Batı Akdeniz Şube Başkanı Hüseyin Özdoğan ise, ormancıların her yeri yeşil gördüğünü dile getirerek görevlerini büyük bir özveriyle yaptıklarına işaret etti. Mühendis Özdoğan, “İnsan et ve kemiktendir ama birde ruhu vardır. İşçilerin çalışırken, her şeyde ruhu vardır. Ben alevlerin içine girdiğimde en az 10 tane işçi daha girerdi. Ruhtan kastım bu. İşçinin alın terleri kurumadan hakkı verilmelidir. Orman işçisi göreve gittiğinde 3 günde mi, 5 günde mi? 15 günde mi gelecek belli olmaz. Sizlerin hakkı ödenmez” diye konuştu.

bd3579eb-a379-4ea4-86a7-9b2a1f9b3e7a.jpg

YÖNETİMDE YER ALAN İSİMLER

Konuşmaların ardından seçim yapıldı. Ramazan Gün Başkanlığındaki Öz Orman İş Sendikası Antalya Şubesi’nin yeni yönetimi şöyle oluştu:

Yönetim Kurulu; Ramazan Gün, Ahmet Ali Şişhaneci, Süleyman Koca. Denetim Kurulu; M. Ali Kaya, Şerafettin Karataş, Ali Eren. Disiplin Kurulu; Erdal Topçuoğlu, Hasan Toprak, Hüseyin Kaya. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 5760 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim