Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya15 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2322.902
    %0.72
  • Dolar
    32.3523
    %0.09
  • Euro
    34.9788
    %-0.20
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Rauf Denktaş Muratpaşa'da Anıldı
14 Ocak 2019 Pazartesi 11:58

Rauf Denktaş Muratpaşa'da Anıldı

MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı, 7'nci ölüm yıldönümünde Kıbrıs Türk Şehitleri Parkı'ndaki anıtına...

MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı, 7'nci ölüm yıldönümünde Kıbrıs Türk Şehitleri Parkı'ndaki anıtına çelenk koyarak andı. KKTC Antalya Başkonsolosluğunun da katıldığı anma programında Başkan Uysal, "Emperyalist ülkelerin dayatmalarına karşı, onurlu duruşuyla hatırladığımız KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı avukat Rauf Denktaş'ı saygı ve rahmetle anıyorum" dedi.

Muratpaşa Belediyesi, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Antalya İl Başkanlığı, Türk Ocakları Antalya Şubesi, Kıbrıs Türk Kültür Derneği Antalya Şubesi, KKTC Antalya Başkonsolosluğu, KKTC Turizm Bakanlığı Antalya Ofisi'nin de katılımıyla KKTC'nin özgürlük mücadelesinin simge ismi kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı vefatının 7'nci yıl dönümünde anıtı başında andı.

Anma töreninde Muratpaşa Belediyesi ve kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleri Rauf Denktaş'ın Gazi Bulvarı'nda Kıbrıs Türk Şehitleri Parkı'nda bulunan anıtına çelenk sundu. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, törende yaptığı konuşmada, "Emperyalist ülkelerin dayatmalarına karşı, onurlu duruşuyla hatırladığımız KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı avukat Rauf Denktaş'ı saygı ve rahmetle anıyorum" dedi. Kıbrıs'ın özgürlük mücadelesine hizmet etmiş insanlarının çizgisinin takip edilmesi gerektiğini dile getiren Başkan Uysal, "Bu çizgi bir gerçeği ifade eder. Çeşitli yorumlar yapılıyor ancak Rauf Denktaşlardan bugüne uzanan bu çizgi yaşam içinde sınanarak oluşmuş, yaşanarak öğrenilmiştir. Bu çizginin esas alınması gerektiği çok açıktır" diye konuştu.

Diğer yandan Başkan Uysal, Denktaş'ın anısına stüdyoya girdi ve 1943 yılında Mağusa Limanı'nda öldürülen Arap Ali'nin ağdı olarak da bilinen "Mağusa Limanı" türküsünü seslendirdi. Başkan Uysal'ın seslendirdiği türkü, facebook ve diğer sosyal medya platformları üzerinden dinleyicilere ulaştı.

FOTOĞRAFLI

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 670 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim