Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.75
    %0.78
  • Dolar
    32.3641
    %0.10
  • Euro
    34.9382
    %-0.29
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ravza Kavakcı Kan: "28 Şubat’ın askeri, medya, siyasi boyutu var"
21 Kasım 2017 Salı 12:53

Ravza Kavakcı Kan: "28 Şubat’ın askeri, medya, siyasi boyutu var"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan, 28 Şubat postmodern darbesinin askeri boyutunun olduğu kadar medya boyutunun da olduğuna dikkat çekerek,...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan, 28 Şubat postmodern darbesinin askeri boyutunun olduğu kadar medya boyutunun da olduğuna dikkat çekerek, "28 Şubat döneminde medyada yapılan haberlerle verilen destek de olmasaydı, tabi burada dürüst habercilik yapan medya mensuplarını tenzil ediyorum, hadiseler o seviyeye gelmezdi. İnşallah 28 Şubat'ta payı olanlar hesabını verecekler" dedi.

28 Şubat dönemine ilişkin aralarında dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir, emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Korgeneral Engin Alan'ın da aralarında bulunduğu 103 sanığın "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" suçundan yargılandığı davanın 91. celsesi görüldü. Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davaya sanıklar, taraf avukatları ve o dönemde mağdur olan çok sayıda vatandaş katıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan başkanlığındaki AK Parti'li heyet de davayı takip etti.

"28 Şubat en az 15 Temmuz kadar bir darbe girişimi"

Kan, Ankara Adliyesi önünde 28 Şubat davasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 28 Şubat'ın bin yıl süreceğinin söylendiğini anımsatan Kan, sokaklarda sadece tanklarla yürünmediğini, insanların hayatlarının, hayallerinin üzerinden tanklarla geçildiğini vurguladı. Kan, bu darbenin mahkeme kararıyla tescillenmesini beklediklerine işaret ederek, "Bu 28 Şubat sürecinde rol alan, planlamasını yapan, insanların geleceklerini karartan zihniyetin, adaletin tecelli etmesiyle karşı karşıya kalması için bekliyoruz. Nasıl 15 Temmuz bir darbe girişimiyse 28 Şubat da en az 15 Temmuz kadar bir darbe girişimiydi. İnsanların hayatlarına, hayallerine darbe yapıldı. Eğitim hayatları, çalışma hakları ve rahmetli Medine Bircan örneğindeki gibi yaşama hakkı, hastane hizmeti alma hakkına dahi o dönemde engel olundu. Mahkeme salonunda farklı hikayeler dinledik. Başörtüsü yasağının bile olmadığını iddia edenler oldu. Biz AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı olarak, milletvekilleri, sivil toplum örgütleri olarak hukukçu arkadaşlarımızla birlikte bu sürecin takipçisiyiz. 28 Şubat darbesinin ve bu darbeyi planlayanların adaletin karşısında hesap verecekleri günü bekliyoruz" diye konuştu.

"Bunun askeri, medya, siyasi boyutu var"

Darbe girişiminin medya ayağına değinen Kan, "Bunun askeri boyutu var, medya boyutu var, siyasi boyutu var. Bunlar mahkeme tarafından değerlendirilecek ve adaletin tecelli edeceğini biliyoruz. 28 Şubat döneminde medya da yapılan haberlerle verilen destek de olmasaydı, tabi burada dürüst habercilik yapan medya mensuplarını tenzil ediyorum, hadiseler o seviyeye gelmezdi. İnşallah bütün bu darbede payı olanlar, 28 Şubat'ta payı olanlar hesabını verecekler" şeklinde konuştu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, 28 Şubat postmodern darbesinin gerçekleşmiş bir darbe olduğuna işaret ederek, amacının meşru hükümetin devrilmesi olduğunu ve bunun REFAHYOL hükümetinin devrilmesiyle sonuçlandığını söyledi. TCK'ya göre darbenin suç olması nedeniyle şu an için 28 Şubat'ın asker sanıklarının yargılandığını ifade ederek, "Bunun haricinde 28 Şubat postmodern darbesinin, yani daha sonraki süreçte 12 sene boyunca on binlerce insanın temel haklarından da yoksun kalmasına sebebiyet veren darbenin sivil sanıkları hakkında yapılan savcılık soruşturması da sürüyor. Kararı bağımsız yargı verecek" dedi.

"Bu asker sanıklarla sınırlı bir darbe değildir"

Hukukçu Kadınlar Derneği Başkanı Avukat Figen Şaştım ise 28 Şubat darbesinin çok boyutlu olduğuna dikkat çekerek, "Burada sadece asker sanıklar yargılanıyor. Sivil ayağa yönelik soruşturma evresi devam ediyor. Bu asker sanıklarla sınırlı bir darbe değildir. Bunun sivil ayağı, medya ayağı, üniversite ayağı var. Tüm Türkiye'yi kapsayan sonuçları itibariyle bir darbedir. Yargılananların da darbe suçundan ceza almaları gereklidir" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 551 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim