Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2279.121
    %0.14
  • Dolar
    32.3276
    %0.23
  • Euro
    35.0194
    %-0.26
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Red Bull Air Race’de Dünya Şampiyonu belli oluyor
12 Ekim 2017 Perşembe 17:23

Red Bull Air Race’de Dünya Şampiyonu belli oluyor

Uçaklarla akrobatik hareketler yapan pilotların yarıştığı Red Bull Air Race'de sona gelindi.

Uçaklarla akrobatik hareketler yapan pilotların yarıştığı Red Bull Air Race'de sona gelindi.

Yarış uçaklarının üstünde hız ve dengeyi birleştirerek akrobatik hareketler yapan pilotların kozlarını paylaştığı Red Bull Air Race'de son aşamaya gelindi. Nisan ayında başlayan turnuvanın son ayağı Amerika'nın Indianapolis kentinde düzenlenecek, 15 Ekim'deki yarışın ardından şampiyon belli olacak. Cesur pilotların yarışı bir kez daha ilgiyle izlenecek. TSİ 20.00'deki mücadeleyi yüzbinlerce kişinin yerinden, bir o kadar seyircinin de ekranların başından izlemesi bekleniyor.

İkinci kez yarışlara ev sahipliği yapacak Indianapolis'te geçen sene Mattias Dolderer birinci olmuş ve şampiyonluğa ulaşmıştı.

"Dört Pilotun Şansı Bulunuyor"

Bu sezon ise son ayağa girilirken dört ismin birincilik şansı bulunuyor. Sezon başından beri yakaladığı istikrarla dikkat çeken Martin Sonka, bu sezonki üçüncü zaferini elde ederek Dünya Şampiyonu olmak istiyor. Sonka, daha önce Abu Dhabi ve Porto ayaklarında zirvede yer almıştı. Çek pilotun Red Bull Air Race'deki en büyük başarısı ise 2015 yılındaki dördüncülüğü.

Şansı en yüksek olan isimlerden bir diğeri de Japon pilot Yoshihide Muroya. Red Bull Air Race tarihinin ilk ve tek Asyalı sporcusu olan Muroya, sezona San Diego ve Chiba ayaklarında kazandığı birinciliklerle başlamış, düşüşe geçmesine rağmen son Almanya ayağında ilk sırada yer alarak şansını sürdürmüştü. Sonka ile arasındaki 4 puanı eriterek ülkesine büyük bir zafer kazandırmayı amaçlayan Muroya, geçtiğimiz sezonu altıncı sırada tamamlamıştı.

Pete Mcleod ve Kirby Chambliss de tam anlamıyla mucize gerçekleştirmeye çalışacak. Mcleod 7, Chambliss de 11 puan önündeki Sonka'yı yakalamaya çalışacak. Red Bull Air Race'de birincilere 15 puan verildiği düşünüldüğünde, iki ismin de şansı devam ediyor. Ancak ikili, diğer isimlerin hata yapmasını bekleyecek. Chambliss, üst üste kazandığı Budapeşte ve Kazan ayaklarıyla zirveye yükselmişti ancak formunu kaybedince şansı azalmıştı. Mcleod da bu sezon hiç podyumun en üst basamağına çıkamadı, üç kez ikinci oldu.

Red Bull Air Race’de Dünya Şampiyonu belli oluyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1215 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim