Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya27 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2323.989
    %0.75
  • Dolar
    32.3607
    %0.12
  • Euro
    34.9689
    %-0.16
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ressam Doğan'dan canlı performans
11 Eylül 2018 Salı 11:13

Ressam Doğan'dan canlı performans

FİNİKE'de, 1. Sonbahar Etkinlikleri kapsamında düzenlenen workshop gününe katılan ünlü ressam Atanur Doğan'ın, suluboya tekniğiyle yaptığı portre...

FİNİKE'de, 1. Sonbahar Etkinlikleri kapsamında düzenlenen workshop gününe katılan ünlü ressam Atanur Doğan'ın, suluboya tekniğiyle yaptığı portre çalışması ilgiyle izlendi.

Finike Belediyesi'ne ait kitap kafede 1.Sonbahar Etkililikleri kapsamında workshop günü düzenlendi. Finike Halk Eğitim Merkezi resim öğretmeni ve ressam Mahmut Dündar tarafından organize edilen etkinliğe, onur konuğu olarak Uluslararası Suluboya Derneği (IWS) Başkanı ünlü ressam Atanur Doğan katıldı.

Finike Belediyesi, Gökbük Mahallesi Muhtarlığı ve sponsor firmaların katkılarıyla gerçekleştirilen etkinliğe Finike ve çevre ilçelerden katılan ressam ve sanatseverler Atanur Doğan'ın 63 tablosunun yer aldığı sergiyi gezdi ve canlı performansla çizdiği suluboya çalışmasını yakından izledi. Klasik müzik eşliğinde Yörük kızına ait fotoğrafın portresini yapan Doğan, suluboya çizim tekniklerini de davetlilerle paylaştı.

Portre ve figür sanatçısı olduğunu anımsatan Atanur Doğan, günlük yaşamdan konuları resmettiğini belirterek, "Konu, resmin hoş görünmesi için önemli ancak daha önemli olan resmin dili. Yani suluboya yapıyorsak sulu boyanın özelliklerini sanatsal olarak kullanabilme yetisi, suluboyanın temel prensiplerini uygulayabilmek ve sanat diliyle iyi organize etmek resmi sanatsallaştırıyor. En güzel fotoğrafı resmedebilirsiniz ama ortaya sanat çıkmayabilir. Yapacağınız resimde duygu, his ve derinlik olmalı" dedi.

Başkanlığını yaptığı dernek hakkında da bilgi aktaran Atanur Doğan, sanatın toplumları kaynaştıran, insanları bir araya getiren, birbirlerini ifade etme olanağı veren çok güçlü bir etkisi olduğunu kaydetti. Doğan, "Derneğimizin oluşturduğu branşlarda, farklı ülkelerden, kıtalardan arkadaşlar var. Festivaller, sergiler yapıyor, workshoplar düzenliyorlar. Birçoğu birbirinin dilini bilmiyor ama bir araya geldiklerinde çok iyi arkadaş oluyorlar ve paylaşımlarda bulunuyor ve sanatın ortak dilini kullanıyorlar. Dolayısıyla resim yoluyla dünyaya sevgi, hoşgörü, barışı mesaj veren derneğimiz var" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Ressam Doğan'dan canlı performans

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2018 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim