Bugün 20 Nisan 2024 Cumartesi
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2496.161
    %0.03
  • Dolar
    32.4971
    %0.13
  • Euro
    34.5977
    %-0.09

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Saadet Partisi ve Karamollaoğlu

05 Haziran 2018 Salı 02:44

 Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, dün ANSİAD’ın konuğuydu. İşadamlarına seçim ve ekonomi konularında görüşler aktaran Karamollaoğlu, siyasette ve ekonomide şeffaflık vurgusu yaptı. Hükümeti özellikle yaptığı projeler üzerinden eleştiren Karamollaoğlu, OHAL’in bir an önce kaldırılması gerektiğini söyledi. 
Yaklaşık 2 saat süren toplantıya ben de katıldım. Oldukça akıcı bir dil ile konuşan Karamollaoğlu, düşünceleriyle beni etkiledi. Özellikle sosyalist kesimin kulak kabarttığı Temel Karamollaoğlu, söylediklerini oya dönüştürebilirse, Saadet’e özlediği oy oranını sağlayabilir.

Tabi ülkemizde yaşanan seçim sürecinin şartları ortada! Televizyonlar ve gazeteler, iktidar rakiplerine yer verme konusunda çok cimri davranıyorlar.  Bu cimriliğin oranı, bağımsız kuruluşlar tarafından tespit edilmiş durumda. Temel Karamollaoğlu gibi isimler medyada yeterli yer bulsalar, konuştuklarıyla ve söyledikleriyle hatırı sayılır bir kitleyi yanına çekebilirler. 


Saadet Partisi genel başkanı, yaklaşık 2 saat boyunca, işadamlarının duymak istedikleri gerçekleri anlattı. Ekonominin iyi gitmediğini, devlette israfın hat safhaya ulaştığını dile getirdi. Adalet vurgusu yaptı ve OHAL’in bir an önce kaldırılması gerektiğini savundu. Tarım ve hayvancılığın bitirildiğini, Anadolu’da yaşayan insanların çaresiz bırakıldığına dikkat çekti. 


Farklı düşünenleri hain diye yaftalayan hükümet yanlılarına çağrıda bulunan Karamollaoğlu,  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin af düşüncesiyle ilgili de görüş aktardı. Affın alelacele gündeme getirilmesinin doğru olmadığını savunan Karamollaoğlu, hükümet ile İsrail’in arasındaki bazı anlaşmalarının iptal edilmesi gerektiğini söyledi.
İki saat boyunca kürsüde, akıcı bir konuşma gerçekleştiren Temel Karamollaoğlu çok şeyler anlattı ama en akılda kalıcı olanı, Fenerbahçe ile ilgili olandı. Önceki gün gerçekleştirilen kongrede 20 yıllık koltuğunu Ali Koç’a devreden Aziz Yıldırım’ın durumunu,  Ak Parti hükümeti ile kıyaslayan Karamollaoğlu; “Kongrede yaşananların, bu seçimde de yaşanacağına inanıyorum.

Bir dip dalga geliyor. Seçim kararından önce konferanslar verirken de bir dip dalga oluştuğunu hissettim. Dip dalga geliyor. Kamuoyu araştırma şirketleri 'Eskiden 3 kişiye soru sorar, 2'sinden cevap alırdık' diyor. Şimdi diyorlar ki 'Son günlerde 100 soru soruyoruz, 10'u ancak cevap veriyor” diyerek bombayı patlattı. 


Bu seçimde muhalefet gerçekten tarihi bir görevi yerine getiriyor. Ülkenin geleceği için görüşlerini bir bir korkmadan açıklıyor. Saadet Partisi, İyi Parti ve CHP bu seçimde hiç olmadığı kadar taraftar toplamış durumda. Yaşanan bu tarafgirlik seçime yansır mı, bunu 24 Haziran gecesi göreceğiz. 

  

Bu yazı toplam 3342 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim