Bugün 18 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2487.648
    %0.64
  • Dolar
    32.4913
    %0.16
  • Euro
    34.75
    %0.11

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Şafak mahallesi ve…

24 Şubat 2020 Pazartesi 00:05

 

        Antalya 19 ilçesiyle çok farklı sorunları olan bir şehir… Nüfusu sürekli artan bu şehrin gerçek anlamda bir cazibe merkezi olabilmesinin yolu tüm ilçe, belde ve mahalleleriyle çekim alanı haline gelmesiyle mümkün.

        Sosyal donatı alanları kısıtlı, beton bloklara boğulan, çok katlı yapılaşma modeli ile yeşil dokudan hızla uzaklaşan bir şehri deniz, güneş, sahiller ve tarihi doku da bir süre sonra taşıyamaz hale gelir.

        Zaman zaman merkez ilçelerimizdeki mahallelerin sorunlarını haber ve köşe yazılarımda siz okuyucularıma yansıtıyorum.

        Kepez ilçemiz nüfus yoğunluğu bakımından en kalabalık ilçemiz.

        Dolayısıyla bu ilçemizdeki mahallelerimizdeki kronik sorunların çözüme kavuşturulmaya başlanması önemli.

        Bu sözden hareketle görüntü kirliliği ile neredeyse ‘’özdeş’’ hale gelen Şafak mahallesinde bir süredir yürütülen çalışmalar mahalle sakinine diyebilirim ki nefes aldırdı.

Evet… Kepez Belediyesi, Şafak Mahallesi’nde devasa moloz yığınlarından temizlediği 37 bin m2.lik alanı portakal bahçesine dönüştürüyor.

Aynı şekilde Kepez Belediyesi, Şafak Mahallesi’nde yeşillendirme çalışması başlattığı ve molozlardan temizlediği 37 bin m2. lik alana 160 adet yetişmiş portakal ağacı dikti. 
Açılacak olan imar yolları üzerinde ve konut yapılacak arazilerde bulunan portakal ağaçları, köklerinden sökülerek, Şafak Mahallesi’ndeki yeni yaşam alanına taşındı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, iş makinesiyle açılan çukurlarda, yetişmiş portakal ağaçlarını toprakla buluşturdu.
Dökülen molozlar ve atılan çöplerden dolayı uzun yıllar çevre kirliliğinin yaşandığı alan, dikilen portakal ağaçlarının bahar aylarında çiçek vermesiyle kronik sorunlarından kurtulacak.

Yeşillendirme çalışması başlatılan iki ayrı parseldeki 37 bin m2.lik alan, Şafak Mahallesi ile Akdeniz Sanayi Siteleri arasında yer alıyor. Mülkiyet sorunlarından dolayı uzun yıllar yatırım yapılamayan bu alanda, dökülen molozlardan ve atılan çöplerden dolayı görsel kirlilik oluşmuştu. Kepez Belediyesi, uzun vadede yatırım yapılamayacak olan 37 bin m2.lik arazideki moloz kirliliğini, yeşillendirme çalışmasıyla ortadan kaldırılıyor.
Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yeşillendirme kapsamında  alandan tonlarca molozu kaldırdı. Daha sonra toprak tesviyesi yapılan ve çevresine bordür taşı döşenen araziye, 160 adet yetişmiş portakal ağacı dikti. Çim ekimin yapılacağı arazinin çevresine ahşap oturma mobilyaları da yerleştirilecek. Mahalleye oksijen sağlayacak olan devasa yeşil alanın aydınlatma ve sulama tesisatı da yapılacak.

        Bu çalışmalar yazımın başında da belirttiğim üzere mahalle sakinini sevindirecek.

        Çünkü gerçekten Şafak mahallesi görüntü kirliliği ile anılır bir bölgemizdi.

        Bu tarz çalışmalar oldukça gerekli…

 

Bu yazı toplam 888 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim