Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2497.709
    %0.55
  • Dolar
    32.5927
    %0.13
  • Euro
    34.8193
    %0.16
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sağlık çalışanlarına yangın tatbikatı
21 Kasım 2017 Salı 10:43

Sağlık çalışanlarına yangın tatbikatı

ELMALI Devlet Hastanesi sağlık çalışanları için Acil Durum ve Afet Yönetimi Eğitimi ile Uygulamalı Yangın Tatbikatı düzenlendi.

ELMALI Devlet Hastanesi sağlık çalışanları için Acil Durum ve Afet Yönetimi Eğitimi ile Uygulamalı Yangın Tatbikatı düzenlendi.

Genel hayatı etkileyecek düzeyde bir doğal afet sonrasında hastaneye gönderilen hasta ve yaralıların teşhis ve tedavisinde başarılı bir şekilde organize olmak, afet nedeniyle hastane içinde oluşabilecek panik ve kargaşayı önleyebilmek amacıyla düzenlenen eğitimde, sağlık çalışanlarına acil durum ve afetle karşılaşıldığında yapılması gerekenler anlatıldı. Yangın tatbikatı öncesinde toplantı salonunda hastane personeline olası bir yangın durumunda neler yapılması gerektiği konusunda hastane Sivil Savunma Birimi Sorumlusu Ali Ergün tarafından bilgi verilerek tatbikatın nasıl yapılacağı anlatıldı.

Yangın alarmıyla birlikte 112 ve itfaiyeye yangın ihbarı verildi. Elmalı İtfaiye Müdürlüğü ve hastane işbirliğinde yapılan tatbikatta senaryo gereği yoğun bakım servisinde çalışan bir sağlık çalışanı yangını fark edip haber verdikten sonra yangın butonuna bastı. Bir yandan söndürme işlemi yapılırken diğer yandan tahliye işlemlerine başlandı. Hem görevli personel hem de itfaiye ekipleri tarafından o anda orada bulunan kişilerin, hasta tahliyesine başlandı. Yaralılara olay yerinde müdahale edildi. İlk müdahalesi yapılan hastalar daha sonra sedye ile acil servise taşındı. Bu arada güvenlik personeli olay yerinin emniyetini sağlarken teknik birim personelleri de gerekli gördükleri noktaların elektrik enerjilerini kestiler. İtfaiye ekipleri tarafından hastane bahçesinde verilen eğitimde, yangın söndürme tüpleriyle birlikte yanan ateşi nasıl söndürebilecekleri uygulamalı bir şekilde anlatıldı.

Hastane Başhekimi Burak Emre Demir, "İnşallah böyle bir durumun gerçeğini yaşamayız. Olası bir yangında hem kendimizi hem de hastalara müdahale için personelimizi test ettik. Amacımız olası bir yangın durumunda hazır olmaktı. Başından sonuna kadar hem çalışanlarımız hem de hastalarımızla birlikte başarılı bir koordinasyon çalışması ile yangın söndürme ve hasta tahliye işlemlerini başarıyla tamamladık" dedi.

FOTOĞRAFLI

Sağlık çalışanlarına yangın tatbikatı

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 546 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim