Bugün 18 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya21 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2492.827
    %0.86
  • Dolar
    32.4863
    %0.13
  • Euro
    34.7687
    %0.15
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sağlık Çalışanlarından Kadına Şiddete Tişörtlü Tepki
28 Temmuz 2020 Salı 14:43

Sağlık Çalışanlarından Kadına Şiddete Tişörtlü Tepki

Ankara Özel 100. Yıl Hastanesi sağlık çalışanları, kadına yönelik şiddete giydikleri tişörtle dikkat çekti.

Ankara Özel 100. Yıl Hastanesi sağlık çalışanları, kadına yönelik şiddete giydikleri tişörtle dikkat çekti. "Kadına Yönelik Şiddete Hayır" yazılı tişörtlerle hastane içinde dolaşan çalışanlar, attıkları sloganlarla da şiddete tepki gösterdi.

Ankara Özel 100. Yıl Hastanesi doktorları ve çalışanları artan kadına yönelik şiddete tepki göstermek amacıyla "Kadına Yönelik Şiddete Hayır" yazılı tişört giydi. Hastane içinde dolaşan çalışanlar, attıkları sloganlar ve yaptıkları konuşma ile de şiddete dikkat çekti. Şiddete maruz kalarak hastaneye başvuran kişilerin yaşadıklarına şahit olan çalışanların hedefi ise şiddete karşı farkındalık oluşturmak.

Konuya ilişkin açıklama yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Elif Gözdemir, hastane çalışanları olarak şiddetin her türlüsüne "hayır" dediklerini vurguladı. Kadına şiddetin ciddi bir medeniyet suçu olduğunu vurgulayan Gözdemir, "Kadın bakıldığında toplumsal olarak her yerde. Kadın öncelikli olarak annedir, kadın abladır, kadın kardeştir, kadın eştir. Ne inandığımız değerler ne de örf adetlerimiz kadına şiddeti kabul eder. Çünkü kadın vatan savunmasında erkekle yan yana cephede savaşandır, tarlada çalışandır, fabrikada üretendir. Bu yüzden kadınlara sahip çıkma noktasında hepimizin duyarlı olması gerektiğini düşünüyorum ve hepimizi kadına sahip çıkma noktasında güçlü ve birlikte olmaya davet ediyorum" dedi.

Genel Cerrah Doç. Dr. Nail Ersöz ise şiddetin her türlüsüne karşı olmanın, asli insani bir unsur olduğunu aktararak, "Burada kadın-erkek kavramlarının birbirinden farklılaştırarak birisinin diğerine şiddet unsuru haline getirmek tamamen acizliğin göstergesidir. Kadın bizim için bir eştir, anadır. Her şeyden önce anadır. Bir anneye nasıl saygılı olunması gerekiyorsa ki insanın her zaman en fazla seven varlıktır anne. Bizim de kadına o şekilde saygılı olmamız lazım. Şiddetin "ş" sini bile aklımıza getirmemiz gerekir bu sadece kadın bazında da değil birbirimize karşı davranışlarımızda da böyle olmamızda fayda var" diye konuştu.

Yaptıkları etkinliğin amacına ilişkin bilgi veren Doç. Dr. Ersöz, "Biz hastane ortamında yaşıyoruz. Hastaneler sadece hastalıkları nedeniyle buraya gelen insanlardan oluşmuyor. Aynı zamanda şiddete maruz kalıp bu şekilde gelenler de var. Bunlarında bir yönüyle gelen hastaların görmesi açısından olumlu olacağını düşünüldü. Dileriz etrafımızda güzel bir mesaj verilmiştir. Barış ve sevgi, şiddetten her zaman daha güzeldir" şeklinde konuştu.

Dr. Ersöz, şiddetin önüne ise sevgi ile geçilebileceğinin altını çizdi.

Hastalardan Şerife Ersöz de hastane içinde gerçekleştirilen bu etkinliğin şiddete karşı farkındalık oluşturmak için faydalı olabileceğine işaret etti.

Antalya Son Haber

Bu haber toplam 1646 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim