Bugün 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Antalya28 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2428.571
    %-0.03
  • Dolar
    32.5199
    %-0.10
  • Euro
    34.8
    %-0.22

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Sağlıkta şiddete kalıcı çözüm gerek!

11 Aralık 2018 Salı 01:12

Sağlıkta şiddete kalıcı çözüm gerek!

Türkiye’de sağlık personeline uygulanan şiddetin dozu gerçekten artıyor. Artık konu öylesine kötü bir hal almaya başladı ki,  doktorlar psikopat hastaların stres topuna döndü. Acımasızca yapılan saldırılara karşı ne yazık ki ciddi bir önlem yok.  Evet, yeni yasa tasarısıyla doktora şiddete ceza getirildi ama bu yeterli mi? Devlet, bu konuda caydırıcı nitelik taşıyan uygulamaları hayata geçirmeli. Elbette bunu yaparken hem hastanın hem de doktorun hakkını eşit oranda korumalı. Şiddet dünyanın hiçbir yerinde çözüm olmadı. Bizlere sağlıklı bir hayat vermek için uğraşan doktorlar, bir psikopatın ruh haline bırakılmamalı.  Bir haber okudum. İzmir’de sağlık meslek lisesi öğrencisi, erkek arkadaşını hastaneye götürürken bir sağlık görevlisiyle tartışmış!  Tartışma öylesine ilerlemiş ki,  ambulans görevlisinin saçı kopmuş.  Sağlıkta şiddette durum bu kadar vahim işte! Bu iş ceza olduğu kadar eğitimle de doğru orantılı demekki…

CEP TELEFONU EKRANLARI CAN YAKIYOR

Türkiye’de akıllı telefon kullanıcı sayısı çok fazla!  Ünlü markaların cep telefonu modellerine her gün bir yenisi ekleniyor.  Cep telefonlarına yeni özellikler eklendikçe, cep telefonlarının fiyatları da ciddi oranda artıyor.  Akıllı telefonların kullanılmaya başlandığı ilk senelerde durum böyle değildi.  Fiyatlar hemen hemen herkesin alabileceği bir ölçütteydi.  iPhone ve Samsung’un Türkiye’de liderliğe oturması bu yüzden. Ortalama 2 bin lirayı geçmeyen ölçütteki telefonlar, Türkiye’de satış sirkülâsyonunu da ciddi ölçüde artırıyordu. Kapitalizm paranın kokusunu alınca, sistemi de çalışma algoritmasını da değiştirdi.  Daha büyük ekran, kavisli ekran, yüz tarama, parmak izi tarama gibi özelliklerle Türkiye’de cep telefonu fiyatları inanılmaz bir şekilde yükseldi.  Tabi cep telefonu fiyat artışında alınan yüklü vergiler,  ekstra bir sorun. 

Geçtiğimiz günlerde cep telefonu satışı yapan bir arkadaşla sohbet ettim.  Son dönemde cep telefonu satışlarında çok ciddi düşüşler olduğunu söyledi. Bunun iki sebebi varmış! Birincisi devletin cep telefonunda taksit sayısını düşürmesi bir diğer neden de alınan vergi oranlarını artırılmasıymış. Buna bir de kur artışı eklenince,  gerisini siz düşünün!

“Önceden cep telefonu bozulan vatandaş tamir ettirmek yerine, direkt yeni bir cep telefonu alırdı. Şimdi ise devir değişti. Kullanıcılar cep telefonu çöpe atana kadar kullanıyor” dedi.  Durumun böyle olması, cep telefonu parça fiyatlarını da uçurmuş!  Özellikle cep telefonu ekran fiyatlarında inanılmaz yükselişler olmuş.  Mesela 2 bin liraya satılan bir cep telefonunun ekran fiyatı bin liraya kadar çıkmış!  Biliyorsunuz cep telefonunun ekranı kırıldığında, garanti kapsamı dışında kabul ediliyor yeni bu cihaz ücretli tamir ediliyor.

iPhone X,  iPhone 8, Note 9 gibi çok yüksek modelde telefon kullanıyorsanız vay halinize! 4 bin liralık telefonun ekran fiyatı en az 2 bin lira!

Siz siz olun, cep telefonu ekranınızı sakın kırmayın!

 

Bu yazı toplam 981 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim