Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2308.788
    %1.45
  • Dolar
    32.311
    %0.31
  • Euro
    35.0346
    %-0.12
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sağlıkta şiddete protesto
10 Mayıs 2019 Cuma 10:14

Sağlıkta şiddete protesto

Türk Sağlık Sen Antalya Şubesi, 8 Mayıs’ta Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji servisinde çalışan bir hemşireye hasta yakınının şiddet uygulamasını yaptıkları basın açıklaması ile protesto etti. Basın açıklamasını yapan Türk Sağlık Sen Antalya

Türk Sağlık Sen Antalya Şubesi, 8 Mayıs’ta Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji servisinde çalışan bir hemşireye hasta yakınının şiddet uygulamasını yaptıkları basın açıklaması ile protesto etti. Basın açıklamasını yapan Türk Sağlık Sen Antalya Şube Başkan Yardımcısı Türkan Şanlı; şiddetin, sağlık çalışanlarının hizmet üretmesine engel olacağı bir seviyeye geldiğini söyledi.

Onkoloji servisinde şiddete uğrayan hemşire meslektaşlarına destek olmak için Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji girişinde eylem yapan Türk Sağlık Sen Antalya Şubesi’ne sağlık çalışanları destek verdi. Grup açıklamanın ardından onkoloji girişine ‘Sağlıkta şiddete hayır’ yazılı siyah çelenk bıraktı.

“ŞİDDET, SAĞLIK ÇALIŞANLARININ HİZMET ÜRETMESİNE ENGEL”

Basın açıklamasını yapan Türk Sağlık Sen Antalya Şube Başkan Yardımcısı Türkan Şanlı; “Gün geçmiyor ki sağlıkta şiddetle alakalı yeni bir habere, bir olaya denk gelmeyelim. Saldırganlar şiddet uyguladığında, hastaneyi birbirine kattığında sağlık hizmetlerine daha kolay ve hızlı ulaşabileceği gibi tuhaf bir anlayışa sahipler. Onkoloji servisinde tedavi görmekte olan bir hastanın refakatçileri tarafından, görevini iyi yapamadığı iddiasıyla hemşire meslektaşımıza sözel ve fiziksel şiddet uygulandı. Uygulanan sözel ve fiziksel şiddet karşısında mesleğinin ilk yıllarında bu kabul edilemez davranış, hemşire arkadaşımızın büyük travma yaşamasına neden oldu” diyerek sağlıkta şiddetin sağlık çalışanlarının hizmet üretmesine engel olacağı bir seviyeye geldiğini söyledi.

100_0256.jpg

“YARGILAMA SADECE KÂĞIT ÜSTÜNDE KALIYOR”

Yapılan düzenlemelerin bir faydası olmadığını ve acil çözümlerin bulunması gerektiğini kaydeden Şanlı; “Sağlıkta şiddetin, durmak bir yana artarak devam etmesindeki en önemli neden etkin ve caydırıcı tedbirlerin hayata geçmemesidir. Örneğin tutuklu yargılama sadece kâğıt üstünde kalıyor. Tutuklama uygulamada hayata geçmeyince, şiddet uygulayanlar dışarıda rahat gezdikçe sağlık çalışanlarına şiddet artarak devam ediyor. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlara, sağlık kurumlarında ortalığı birbirine katanlara bu işin sonunun tutuklu yargılanmak olduğunun idrakine varmaları sağlamalı. Devletin ceza sistemi ve uygulayıcıları bunu hissettirmeli” dedi.

“YAPILAN SALDIRI HEPİMİZE YAPILMIŞ SAYILIR”

Konuşmanın sonunda yaşanan olay sonrasında, hastane yönetiminin ve onkoloji bilim dalının hemşireye verdikleri destek için teşekkür eden Şanlı; “Hemşire arkadaşımıza yapılan saldırı hepimize yapılmış sayılır. Hepimiz İrem’iz. İrem’e kalkan eller kırılsın” şeklinde konuştu. HABER: AYSEL ÖNER

Bu haber toplam 2184 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim