Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya27 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2325.019
    %0.79
  • Dolar
    32.3529
    %0.08
  • Euro
    34.9558
    %-0.26
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
‘Sağlıkta Şiddetle Mücadele Günü’ olmalı
17 Nisan 2019 Çarşamba 17:55

‘Sağlıkta Şiddetle Mücadele Günü’ olmalı

Antalya Tabip Odası 17 Nisan’ın ‘Sağlıkta Şiddetle Mücadele Günü’ olarak kabul edilmesi ve sağlıkta şiddeti önlemeye yönelik yasa taleplerinin hayata geçirilmesi yönünde basın açıklaması yaptı.

Antalya Tabip Odası’nın 17 Nisan'ın 'Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü' ilan edilmesine yönelik Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yapılan basın açıklamasına, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şubesi ve Türk Hemşireler Derneği Antalya Şubesi destek verdi.

“DÜN HEKİMLER ADANA’DA BİR SALDIRIYA MARUZ KALDI”

Geçmişte yaşanan ve hala devam etmekte olan hekim cinayetlerine dikkat çeken Antalya Tabipler Odası Başkanı Nursel Şahin yaptığı basın açıklamasında; “Bizler ülkemizde hekim cinayetlerini gördük. Arkadaşlarımız sağlık hizmeti üretirken yaşamlarını kaybettiler. Yüzlerce arkadaşımız çalıştığı kurumlarda ölümle yüz yüze geldiler. Kimi zaman Suruç’ta olduğu gibi hastaneler basıldı, kimi zaman Urfa’da tanıklık ettiğimiz gibi hekimlerin kafalarında kaldırım taşları parçalandı. Bazen de İzmir’de olduğu gibi Aile Sağlık Merkezleri basılıp hekimlerin kafaları kırıldı. Sağlıkta şiddet bitmiyor. Daha dün hekimler Adana’da bir Aile Sağlığı Merkezi’nde korkunç bir saldırı ile yüz yüze kaldı. Tüm bu saldırılardan sonra kimi zaman iş bıraktık, kimi zaman hastanelerimizin, sağlık kurumlarının bahçelerine çıktık uyarı eylemleri yaptık. Gün geldi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sabahlara kadar komisyon toplantılarına katıldık ve bu şiddeti durdurmanın çarelerini bulmaya çalıştık” dedi.

“TASARILARIMIZI GÖRMEZDEN GELDİLER”

“SABİM ve CİMER gibi uygulamalarıyla hekimleri hedef tahtasına oturtmaktan geri adım atılmadı. Neredeyse biraz da hak ediyorsunuz dercesine hekimlere iletişim dersleri vermeye çalıştılar. Performans ve özelleştirme uygulamalarının sağlıkta şiddeti arttırdığına yönelik görüşlerimizi dikkate almadılar. Sağlıkta şiddeti önlemeye yönelik hazırladığımız yasa tasarını görmezden geldiler.17 Nisan ‘Sağlıkta Şiddetle Mücadele Günü’ olsun dedik onu bile ellerinin tersiyle ittiler. Sağlık Bakanlığı dün olduğu gibi bugün de Türk Tabipleri Birliği’nin sağlıkta şiddeti önlemeye yönelik görüşlerini umursamazdan gelerek, öldürülen tüm hekimlerin katliamında kolaylaştırıcı olmuştur” diye konuşan Şahin, Türk Tabipleri Birliği’nin Dr. Ersin Arslan’ın ölüm yıldönümünde tüm hekimlerin can güvenliğini sağlamak için sürdürdüğü mücadeleyi biran olsun gündeminden düşürmeyeceğini ifade etti.

“TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ İLE ORTAK HAREKET EDİLSİN”

Şahin; “Bugün tekrar Sağlık Bakanlığı’nı hekimlerin ve tüm sağlık çalışanlarının can güvenliğini sağlamak konusundaki sorumluluğunu yerine getirmeye davet ediyoruz” diyerek şiddete karşı Sağlık Bakanlığı’nı hekimlerin yegane çatı örgütü olan Türk Tabipleri Birliği ile ortak hareket etmeye çağırdıklarını ve bu doğrultuda 17 Nisan’ın ‘Sağlıkta Şiddetle Mücadele Günü’ olarak kabul edilmesi ayrıca sağlıkta şiddeti önlemeye yönelik yasa taleplerinin hayata geçirilmesini Sağlık Bakanlığı’ndan talep etti.

“ŞİDDETİ YARATAN DÖNÜŞÜM PROGRAMI SON BULSUN”

Ardından konuşan SES Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Akkiraz; “Şiddeti sonlandırmak için hiçbir şey yapmayan siyasi iktidar, torba yasaya göstermelik bir madde ekleyerek kamuoyuna sağlıkta şiddet yasasını yasalaştırdığı izlenimi vermiştir. Ancak geçen kısa süre içerisinde bunun bir kandırmacadan ibaret olduğu anlaşılmıştır. Sağlıkta şiddet olaylarının tırmanarak artması ve faillerin hala cezasız kalması da bunun göstergesidir. Artık yalanlarınıza tahammülümüz yok, sabrımız kalmadı” diyerek sağlıkta şiddet yasa tasarısının yasalaşmasını ve sağlıkta şiddeti yaratan dönüşüm programının son bulmasını istediklerini kaydetti.

“ÇÖZÜM, SAĞLIK EMEKÇİLERİNİN DAYANIŞMASI”

“Biz biliyoruz ki başta sağlıkta şiddet olmak üzere sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin yaşadığı tüm sorunların çözümü sağlık emekçilerinin birlikteliğinden ve dayanışmasından geçecektir. Sağlık alanında çalışanlardan yana olan oda, dernek ve sendikalarla örgütlülüğümüzü artırarak ve birlikte mücadele ederek bu zor süreci atlatacağız” diyen Akkiraz, sağlıkta şiddet yasa tasarısının yasalaşması, 3600 ek gösterge ve yıpranma payı haklarının verilmesi için tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini 11 Mayıs’ta Ankara’da sağlıkta şiddetle mücadeleye davet etti. HABER: AYSEL ÖNER

Bu haber toplam 3369 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim