Bugün 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Antalya28 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2428.571
    %-0.03
  • Dolar
    32.5199
    %-0.10
  • Euro
    34.8
    %-0.22
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şahballı’dan Afrin Operasyonu’na  destek!
05 Şubat 2018 Pazartesi 21:33

Şahballı’dan Afrin Operasyonu’na destek!

Türkiye’nin yaşayan en önemli halk ozanlarından Hilmi Şahballı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Zeytin Dalı harekâtına destek vermek üzere, Afrin sınırına gitti.

 Türkiye’nin yaşayan en önemli halk ozanlarından Hilmi Şahballı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Zeytin Dalı harekâtına destek vermek üzere,  Afrin sınırına gitti. Dünya Türkmenler Birliği, Hatay Yörük Türkmenler Derneği, Osmaniye Yörük Türkmen Derneği ve Adana Gençlik Spor Doğa ve İzcilik Derneği üyeleri ile birlikte Hatay’ın Hassa ilçesine giden Şahballı, burada Mehmetçiğe kendi yaptığı bestesini okudu.

1-001.jpeg

 

ASKERE MORAL VERDİ

Bugüne kadar Türkiye’nin birlik ve beraberliğini konu alan yüzlerce eser yapan sanatçı,  birlikte gittiği heyetle sınırdan Afrin harekâtını izledi. Bölgede terör örgütü PYD’ ye karşı büyük bir başarı örneği gösteren Mehmetçik,  ozan Hilmi Şahballı’yı ilçede bağrına bastı. Ünlü halk ozanı ile sınırda fotoğraflar da çektiren Mehmetçik, usta sanatçının verdiği mini konser ile moral buldu.   Askerler,  yapılan sürpriz ziyaret ile ilgili şu görüşlerini dile getirdi:  “Halk Ozanımız, vatan sevdalısı bir ozanımızdır. Bugüne kadar hiçbir şekilde duruşundan taviz vermemiş, hainlere karşı büyük bir cesaretle türkülerini söylemiştir. Değerli halk ozanımız her zaman asker ve polisimizin yanında olmuş, dillere dolanan türküleriyle bizlere büyük moral aşılaşmıştır.  Bugün de sınıra gelerek, bizlere sürpriz yaptı. Askerimize moral verdi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.  Hilmi Şahballı, ülkemizin sorunlarına duyarlılığı ile bilinen, diğer sanatçılarımızın da örnek alması gereken bir kişidir. Kendisini ilçemizde görmekten büyük bir mutluluk duyduk.  Çocukluğumuzda fikir dünyamızı aydınlatan ozanımızın bizlere konser vermesi ayrıca bizim için mutluluk kaynağı oldu” dediler.

3-001.jpeg

“ALLAH MEHMETÇİĞİMİZİN AYAĞINA TAŞ DEĞDİRMESİN”

Sanatçı Hilmi Şahballı ile birlikte bölgeye desteğe giden Yörük ve Türkmenler Federasyonu Genel Başkanı Av. İsmail Demirdüzen de,  ziyarete ilişkin görüşlerini dile getirdi.  Demirdüzen; “Kahraman Mehmetçiğimize Zeytindalı operasyonunda moral ve destek vermek için geldik.  Aksakallı Türkmen Beyli ve Aksaçlı Türkmen analarının dualarını Hoca Ahmet Yesevi otağında kestiğimiz kurbanlar eşliğinde aldık.  Aksakallı Türkmen beylerimizin dualarını getirdik. Rabbim Mehmetçiğimizin ayağına taş değdirmesin. Mehmetçiğimiz bu ülkenin geleceği, birliği ve beraberliği için canla başla mücadele ediyorlar. Mehmetçiğimizi, mazlum milletlerin, gariplerin koruyucusu yapsın” diyerek Mehmetçiğe dua etti.

2.jpeg

ORDUMUZU MAZLUM MİLLETLERİN DE UMUDU

Ünlü halk ozanı Hilmi Şahballı,  Afrin sınırında yaptığı ziyaret ile ilgili görüşlerini gazetemize değerlendirdi.  Antakya Valisi Erdal Ata,  Antakya Vali Yardımcılarından Mahmut Hersanlıoğlu,  Orhan Mardinli, Işık Taş ve Hassa Kaymakamı Yusuf Turan’ı makamında ziyaret ettiğini söyleyen Şahballı;            “Ülkemiz çok zor günlerden geçiyor.   Her tarafımızı ülkemizi bölmek isteyen hainler sarmış durumda. Bu zor günde aslanlar gibi mücadele eden askerimize gelip moral vermek istedim. Ben yıllardır bu ülkenin birlik ve beraberliğini savundum.  Terör örgütlerini kullanarak ülkemizi bölmeye çalışan hainler asla amacına kavuşamayacak.  Ülkemiz çok zor günlerden geçiyor.  Bu zor günde hepimiz birbirimize sıkı sıkıya sarılmamız lazım. Biz eğer birbirimize sıkı sıkıya sarılmazsak, iç ve dış düşmanlarımız bizlere zarar vermek için ellerinden geleni yapar.   Sınıra gelip ordumuza destek vermek istedim.  Ordumuz dünyanın saygı duyduğu bir ordudur.  Türk ordusu sadece ülkemizin değil, mazlum millet ve devletlerin de umudu olmuştur.  Askerimize ve polisimize yıllarca türkü yaparak destek verdim. Onlar bizim gözümüzün nuru. Onlar bu ülkemizin birliğinin ve beraberliğinin teminatıdır.  Beni gördüklerine çok sevindiler.  Çok güzel sözler söylediler. Hepsinden Allah razı olsun. Allah hiç birinin ayağına taş değdirmesin”  dedi. Şahballı,  Antakya Valisi Erdal Ata,  Antakya Vali Yardımcılarından Mahmut Hersanlıoğlu,  Orhan Mardinli, Işık Taş ve Hassa Kaymakamı Yusuf Turan’a gösterdikleri misafirperverlikten dolayı da teşekkür etti.

 (Haber: Eyüp KOÇAK)

 

 

 

Bu haber toplam 13414 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim