Bugün 25 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya26 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2427.694
    %-0.04
  • Dolar
    32.5699
    %0.15
  • Euro
    35.0032
    %0.66

Eyüp Koçak / Muhabir Türk

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eyüp Koçak / Muhabir Türk

Şahballılar TRT Müzik'te!

27 Aralık 2019 Cuma 10:50
Türk Halk Müziği’nin önemli ismi, Halk Ozanı Hilmi Şahballı ve  Ses Sanatçısı kızı Nurgül Şahballı Koçak, Cuma günü TRT Müzik’te sevenlerinin karşısına çıkıyor. Sümer Ezgü’nün sunduğu ve her haft a Cuma günü saat 20.00’de ekranlara gelen Sümer Ezgü ile Nazar Değmesin, birbirinden değerli sanatçıları konuk ediyor. Programa sadece sanatçılar değil, yolu bir şekilde müziğe düşmüş yöre halkı da konuk oluyor. 
 
Bugüne kadar bu programı izlemediyseniz, tavsiye ederim mutlaka izleyin!  Ülkemizin kültüre ve sanatsal içeriklere ihtiyacı var. Bir ülkede kültür ve sanat içerikleri artıyorsa o ülke her açıdan gelişiyor demektir. Sanatın olmadığı, kültürün olmadığı bir yerde yapılan her ne olursa olsun yarım kalıyor. Ben uzunca bir zamandır televizyon izlemiyorum.
 
Sebebi belli…
 
Kavga, gürültü, silah, kadına şiddet, zengin çocuk fakir sevgili konularındaki dizilerin nesini izleyeceksiniz?  Türk televizyonları ne yazık ki bu sığ konuları gözümüzün içine sokmaktan bir türlü vazgeçmiyor.  Şu sıralar dizileri geçtik yarışma problemleri büyük bir problem olmaya başladı. “Yemekteyiz” adıyla yapılan programlar, o programın konukları sizce bu ülkenin kültürünü doğasını anlatıyor mu?
 
Müzik yarışmalarına bir bakın! Müzik yarışmalarındaki gençlerin birbirleriyle kıyasıya yarışmaları, ele aldıkları müzik bu ülkenin kültürünü, bu ülkenin sanatını ortaya koyuyor mu? Oysa bu ülkenin bir müzik kültürü var.  Bu kültür öylesine zengin armoniler içeriyor ki; bugün popüler kültür altındaki müzik türleri bile bu armoniden etkilenmeden edemiyor. Elbette müzikte zorlama ve dayatmaların olmasını istemiyorum. İnsanlar her türlü müziği dinlemeli ve her türlü müziği özgürce yapabilmeli.
 
Ancak bunlar yapılırken, bu ülkenin değeri olan türkülerimizi yok saymamalıyız. 
 
Sümer Ezgü’nün her Cuma Saat 20.00’de ekranlara getirdiği Nazar Değmesin programı, bu anlamda büyük bir eksiği gideriyor. Ne gelecek nesilin uygulamalarına karşı çıkıyor nede geçmişe saplanıp kalıyor.  Tam da olması gerektiği gibi bir program… Keşke TRT Müzik’teki yayınlanan Nazar Değmesin tarzı programların sayısı artsa.  Türk Halk Müziğine beş yüzden fazla eser kazandıran Hilmi Şahballı’yı, 30 yıllık sanat hayatında kadife sesiyle gönüllerimize dokunan Nurgül Şahballı Koçak’ı bu Cuma TRT Müzik’te izlemeyi unutmayın!
Bu yazı toplam 1866 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim