Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya23 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.965
    %0.79
  • Dolar
    32.3657
    %0.14
  • Euro
    34.9347
    %-0.30
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
'Sahilleri vatandaşa kapatmayın' itirazı
26 Mayıs 2018 Cumartesi 11:23

'Sahilleri vatandaşa kapatmayın' itirazı

CHP Antalya Milletvekili Adayı Nusret Bayar, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın "Kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi" ilan edilen Demre'deki Sülüklü...

CHP Antalya Milletvekili Adayı Nusret Bayar, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın "Kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi" ilan edilen Demre'deki Sülüklü ve Kömürlük sahillerinin vatandaşa kapatıldığını belirterek, duruma itiraz etti.

CHP Milletvekili Adayı Nusret Bayar, Demre'deki Sülüklü ve Kömürlük plajlarının bulunduğu bölgenin Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca "Kültür turizm koruma ve gelişim bölgesi" ilan edildiğini belirterek, bölgenin bakanlıkça 1/1000 ölçekli planı yapılarak Demre Belediyesi'nde askıya çıkarıldığını söyledi.

Nusret Bayar, "Adı geçen bölgede Demre Çayı'ndan başlayarak Taşdibi Plajı'na kadar sahilden giden bir karayolu var. Askıya çıkarılan planda Deniz Caddesi'nin Demre Öğretmenevi'nin doğusunda kalan mevcut yol korunuyor. Ama Demre Öğretmenevi'nin batısında kalan Taşdibi Plajı'nın sonuna kadar olan bölümdeki 2 bin 260 metrelik yol kaldırılıyor. Denizle kıyı kenar çizgisiyle yapılması planlanan otellerin önünde bulunan günübirlik tesis alanlarının arasında kalan park ve gezinti yolları kaldırılıyor. Yani Demrelilerin bu alanda denizle ilişkisi kesiliyor. 1/1000 ölçekli planda günübirlik alan olarak gösterilen dünyanın en güzel plajı olan Taşdibi Plajı'na, Demrelinin ulaşımı denize dik olarak inen tek yolla sağlanmaya çalışılmış. Ama 2 bin 260 metrelik sahilde vatandaşın yürümesi yasaklanıyor. Bu konuda Demre Belediyesi'ne itiraz dilekçemi verdim. Dilekçede yapılan yanlışı anlattım. Düzeltilmesini istedim. Bakanlık yetkililerine, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu'ya ve Demre Belediye Meclisi üyelerine sesleniyorum; bu yanlışı düzeltin. Buradan Demreli arkadaşlarıma da sesleniyorum. Lütfen plana itiraz dilekçesi verin" dedi.

Demre Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Akbudak da "Bu konu bizi de rahatsız ediyor. Plan aşamasında konuyu Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ilettik. Ancak kabul edilmedi. Nusret Bayar'la birlikte daha birçok vatandaşımız itiraz dilekçesi verdi. Bu dilekçeleri Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ileteceğiz. Konunun düzeltilmesi yolunda, en azından bir gezinti ve yürüyüş yolu konulması için çaba harcayacağız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

'Sahilleri vatandaşa kapatmayın' itirazı

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 682 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim