Bugün 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Antalya22 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2430.366
    %0.04
  • Dolar
    32.529
    %0.08
  • Euro
    34.865
    %0.09
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şahin, borçlanmaya vize alamadı!
05 Mart 2018 Pazartesi 18:28

Şahin, borçlanmaya vize alamadı!

Aksu Belediyesi’nin Mart ayı meclis toplantısında, muhalefet partileri borçlanmaya izin vermedi.

8 Ak Partili meclis üyesinin meclise katılmaması sebebiyle, muhalefet oyuna gereksinim duyan Ak Parti grubu, ne yaptıysa borçlanmaya vize alamadı. 

GEÇİCİ KÂTİP ÜYESİ SEÇİLDİ

 Aksu Belediyesi’nin Mart ayı meclis toplantısı, Afrin şehitlerine okunan dua ile başladı. Biri önerge olmak üzere toplam 7 maddenin görüşüldüğü toplantıda, geçici kâtip üyeliğine oy birliği ile Ramazan Kızılkaya seçildi. 

SÖZEN’DEN TEŞEKKÜR

Aksu Belediyesi’nin Mart ayı meclis toplantısı, Siyasi partilerin grup sözcülerinin gündem dışı konuşmalarıyla devam etti. İlk sözü Ak Parti Grup Sözcüsü Yaşar Sözen aldı. Hakkâri’de Şehit Düşen Manavgatlı Cumali Gül ve tüm Afrin şehitlerine Allah’tan rahmet dileyen Sözen; “Aksu’da 23 tane özel hareket polisimizi dualarla Afrin’e uğurladık. Allah yar ve yardımcıları olsun. İnşallah, sağ selim ailelerine kavuşurlar” diye konuştu.  AK Parti Grup Sözcüsü Yaşar Sözen, her ay belediye bütçesinden yapılan 654 milyon liralık kesintinin; Maliye Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Aksu Belediyesi arasında yapılan protokol ile ortadan kalktığını da söyledi. Aksu’da yapılacak olan A sınıfı devlet hastanesinin, 4 Nisan’da ihalesinin yapılacağını aktaran Sözen, Mart ayının önemli günlerini sırasıyla kutlayarak konuşmasını tamamladı.

AFRİN ŞEHİTLERİNE RAHMET DİLEDİLER

AK Parti Grup Sözcüsü Yaşar Sözen’den sonra sözü MHP Grup Sözcüsü Mustafa Poyraz aldı. Türkiye’ye kefen ve ömür biçen hainlerden sonuna kadar hesap soracaklarını söyleyen Poyraz, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünü kutladı. CHP Grup Sözcüsü Mustafa Oruç da yaptığı konuşmasında, Afrin şehitlerine Allah’tan rahmet diledi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü de kutladı.

MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR

 Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin de, ordumuzun üzerine düşeni en iyi şekilde yaptığını kaydetti. Şahin, yaptığı gündem dışı konuşmasında; “İnşallah ordumuz kısa sürede de görevini tamamlar.” temennisinde bulundu. Başta Altıntaş, Güzelyurt Mahallelerini ilgilendiren Sulh Namenin imzalanması ile ilgili de açıklama yapan Başkan Şahin, “Bu konuda tek ses çıkarmış olmamız bizim için önemliydi. İlçemiz için önemli bir konuda birlik içinde olduğumuz için hem Aksu hem de Büyükşehir Belediye meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Cumartesi günü hem bu konuda Güzelyurt’ta yapılacak olan toplantıya, hem de ilçemiz için önemli olan Macun Mahallesindeki kanalizasyon temelinin atılması ve kapalı pazarın açılışına herkesi davet ediyorum. İmar planları tamamlandıkça diğer mahallelerde de kanalizasyon çalışmalarını yapacağız” ifadelerini kullandı.

AKSU MECLİSİNDEN BORÇLANMAYA RET

Aksu Belediyesi’nin devam eden yatırımlarında kullanılmak üzere, İl Bank AŞ’den 15 milyon lira kredi kullanılmasına ilişkin madde, mecliste görüşüldü. Söz konusu maddeye CHP ve MHP karşı çıkınca, Ak Parti kredi miktarında indirime gitti. Ak Parti grubu, asfalt yatırımlarının devam etmesi için istenen 15 milyon liralık kredi miktarını, 5 milyon liraya indirip yeniden meclisin onayına sundu. AK Partili Meclis üyelerinden Ercan Ak, Bilal Durmuş, Burhan Çelik, Mehmet Sapmaz, Özay Karabulut, Nafiz Aksoy, Hamza Deniz, Ferit Özçelik ve BBP’li İsmail Danacı meclis toplantısına katılmayınca;  Ak Parti, ne yaptıysa borçlanmayı muhalefete kabul ettiremedi.

AK PARTİ ZORLADI, MHP VE CHP KABUL ETMEDİ

Borçlanma ile ilgili maddenin kabulünü isteyen Ak Parti grubu ile CHP ve MHP grubu arasında ilginç diyaloglar geçti.  Söz konusu madde ile ilgili söz alan MHP Grup Sözcüsü Mustafa Poyraz; “MHP Grubu olarak, Aksu’muzun her mahallesine yapılacak olan ve diğer faydalı olacağına inandığımız işlere karşı olmadığımızı bildirmek isteriz. Fakat bu asfalt ihalesi ile ilgili daha önce belirttiğimiz gibi bir sürü soru işareti bulunmaktadır” dedi ve birinci asfalt ihalesinin neden iptal edildiğini sordu. CHP Grubu da, Aksu Belediyesi’nin İl Bank’tan 5 milyon lira kredi almasına karşı çıktı.  Bunun üzerine Ak Parti Grup Sözcüsü Yaşar Sözen yeniden söz aldı. Mevcut yatırımların sürdürülebilir olması için krediye ihtiyaç olduğunu, kredi alınmazsa yatırımların duracağını söyleyen Sözen’e MHP’li meclis üyesi Ahmet Hatipoğlu tepki gösterdi.  Hatipoğlu; “Sizin mecliste çoğunluğunuz var. İsteseniz bu mecliste borçlanmayı kabul ettirebilirdiniz. Madem öyle neden böylesine önemli bir konuda meclis üyeleriniz oturuma katılmadı” diye sordu. Hatipoğlu’nun sorusuna Başkan Halil Şahin cevap vermeye çalıştı. “Birinci asfalt ihalesini, ihaleyi alan şirket mevcut şartları karşılamadığı için iptal ettik. İkinci yaptığımız ihaleye de karşı çıkan olmadı. Kamu zarara uğratılmadı. Bu konuda bizim aleyhimize bir mahkeme kararı yoktur” diyen Şahin’e muhalefet geçit vermedi.

HACZE KARŞI MECLİS KARARI

Aksu Belediyesi’nin Mart ayı meclis toplantısında ilginç bir karar daha alındı. Belediye gelirleri, belediye taşınır taşınmaz malları ve hesap numaralarının haczedilememesi için kamu yararı kararı alındı. İktidar ve muhalefet partilerin destek verdiği madde, oy birliği ile kabul edildi. (Haber: Eyüp KOÇAK)

 

    

Bu haber toplam 7466 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim