Bugün 19 Mart 2024 Salı
  • Antalya13 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2246.98
    %0.12
  • Dolar
    32.3311
    %0.07
  • Euro
    35.1536
    %-0.15
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Saldırıda Ölen Zabıta Müdürü Ve Komiseri Şehit Sayılsın Talebi
13 Aralık 2018 Perşembe 13:28

Saldırıda Ölen Zabıta Müdürü Ve Komiseri Şehit Sayılsın Talebi

Adana'da uğradıkları silahlı saldırı sonucu hayatlarını kaybeden Çukurova Belediyesi Zabıta Müdürü Cengiz Aydoğdu ile zabıta komiseri Habil Aykan'ın...

Adana'da uğradıkları silahlı saldırı sonucu hayatlarını kaybeden Çukurova Belediyesi Zabıta Müdürü Cengiz Aydoğdu ile zabıta komiseri Habil Aykan'ın masalarına zabıtalar karanfil bırakarak anma etkinliği gerçekleştirdi.

Çukurova Belediyesi'nde 7 Aralık Cuma günü makamlarında uğradıkları silahlı saldırı sonucu hayatlarını kaybeden Zabıta Müdürü Cengiz Aydoğdu ile zabıta komiseri Habil Aykan için anma etkinliği düzenlendi.

Adana'nın çeşitli ilçelerinden gelen zabıta memurları Aydoğdu ile Aykan'ın masalarına karanfil bıraktı. Duygulu anların yaşandığı etkinlikte Aydoğdu ve Aykan için Kur'an-ı Kerim okundu.

Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Kadir Tüylü, burada yaptığı açıklamada, ülkede bireysel silahlanmanın ciddi bir boyuta geldiğini belirterek, "Zabıta memurları, belediyelerin icra ve infaz birimleridir. Dolayısıyla haksız kazanç ve rantlara karşı müdahale eden birimlerdir. Bu çerçevede müdahalelerinde bulunurken zabıta memurlarımız istenmeyen durumlar da yaşayabiliyorlar. Biz kamu adına görev yaparken zabıta memurlarının kendilerini koruma mahiyetinde silahlı bir birim olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Olaya ilişkin görüntülerin izlendiğinde silahlı bir şahsın, belediye binasına girdiğinde herkesin korktuğunu ve müdahalede yetersiz kaldığını gördüklerini ifade ederek, "Görüntüler bize gösteriyor ki zabıta memurlarının silahlı bir birim olması gerektiğini gösteriyor. Ayrıca geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden meslektaşlarımız, görevleri başında katledilmişlerdir. Biz, bu arkadaşlarımızın şehit muamelesi görmesini ve şehit özlük haklarından yararlanmasını talep ediyoruz. Arkadaşlarımıza rahmet diliyorum. Allah şehadetlerini kabul etsin" dedi.

Bu haber toplam 1032 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim