Bugün 24 Nisan 2024 Çarşamba
  • Antalya18 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2429.254
    %-0.19
  • Dolar
    32.552
    %0.19
  • Euro
    34.8813
    %0.59
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sanayi sitesinin güvenlik sorunu çözülüyor
24 Eylül 2020 Perşembe 11:38

Sanayi sitesinin güvenlik sorunu çözülüyor

Kepez Belediyesi’nin hazırladığı imar planı revizyonu ile Gaziler Mahallesi’ndeki Antalya Esnafları Küçük Sanayi Sitesi’nin ve bölgenin güvenlik sorunu karakol yapılarak çözülecek.

İlçesinde esnaf sitelerinin kurulmasına ciddi bir destek veren Kepez Belediyesi, İstihdama ve üretime katkı sağlayan toplu işyerleri kooperatiflerinin hizmet taleplerini de hızlı bir şekilde karşılıyor. Kepez Belediyesi, ilçenin doğu sınırındaki Gaziler Mahallesi’nde, 550 dönümlük alan üzerine kurulan Antalya Esnafları Küçük Sanayi Sitesi ile bölgenin karakol binası talebinin karşılanması için gerekli olan imar planı revizyonunu yaptı. 

 

KARAKOL TALEBİNE İMAR REVİZYONU
Antalya Esnaflar Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi yetkileri, Gaziler Küçük Sanayi Sitesi bölgesinde planlama sürecinin bitmesi ve yapılaşmanın başlamasıyla güvenlik ihtiyacının arttığını belirttiler. Giderek büyümekte olan sanayi sitesinin güvenliğini sağlamaya yönelik imar planı kararı bulunmadığı da ifade edildi. Bu kapsamda kooperatif ve Antalya Jandarma Komutanlığı, Gaziler Küçük Sanayi Sitesi’ndeki cami alanının, karakol alanı olarak düzenlenmesini talep etti. Kepez Belediyesi de, Gaziler Küçük Sanayi Sitesi’nin yakın çevresinde bölgeye hizmet eden yapılaşmış bir caminin olduğunu göz önünde bulundurarak, bu talebe olumlu cevap verdi.
Kepez İlçe Müftülüğü’nden de, söz konusu plan revizyonuna ilişkin ‘uygundur’ görüşü alındı.

kepezin-dogusuna-karakol-binasi_7.jpg

İMAR REVİZYONUNA MECLİSTEN ONAY
Gaziler Küçük Sanayi Sitesi’ndeki, mülkiyeti Maliye Hazinesine ait ibadet planlı alanını, kamu hizmet alanı olarak düzenleyen 1/5000 ölçekli nazır imar plan revizyonu geçtiğimiz aylarda Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylanmıştı.
Kepez Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü de, kooperatifin ve Jandarma Komutanlığı’nın talebi üzerine 1/5000 ölçekli nazım imar planına uygun şekilde Gaziler Küçük Sanayi Sitesi’ndeki cami alanını, karakol alanı olarak düzenleyen imar planı revizyonu hazırladı. Kepez Belediye Meclisi’nin, Eylül ayı olağan toplantısında da 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu oybirliği kabul edildi. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de onaylandıktan sonra imar revizyonu yapılan alanın imar uygulaması yapılacak. Bu işlemin yasal süreci tamamlandıktan sonra da karakol binası yapılabilir hale gelmiş olacak.

kepezin-dogusuna-karakol-binasi_5.jpg

“EKONOMİYE KATKI SAĞLAYANLARIN YANINDAYIZ”
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de yaptığı açıklamada üreten ve istihdama katkı sağlayan esnaf sitelerinin hizmet taleplerini imkan dâhilinde karşıladıklarını söyledi. Gaziler Küçük Sanayi Sitesi’nin, dönemlerinde yapıldığını anımsatan Başkan Tütüncü, “Kepez’i kalkınmasına ve değer kazanmasına katkı sağlayan bu sanayi sitemizin, karakol talebini de gerekli imar revizyonunu yaparak, karşıladık.  Karakol binası yapılmasını sağlayacak olan imar revizyonu çalışmamız, esnafımıza, bölgemize hayırlı olsun. Planlama ile süreç tamamlandıktan sonra devlet, belediye ve kooperatif işbirliği ile karakol binasını bölgeye kazandıracağız” ifadesini kullandı.

 

GAZİLER’E KAMU HİZMETİ KOLAYLIĞI
Gaziler’in, Kepez’in doğu sınırında kırsal bir yerleşim alanı olduğu bilgisini paylaşan Tütüncü, “Merkeze uzak olan Gaziler Mahallemiz’deki hemşehrilerimizin güvenlik, sağlık, eğitim gibi kamu hizmetlerine kolay şekilde ulaşabilmeleri için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Mahalleye inşa ettiğimiz Aile Yaşam Merkezi’nin içerisine 3 doktordan oluşan Aile Sağlığı Merkezi kurulmasını sağladık. Şimdi de sanayi sitesinin içerisine karakol binası yapılmasını sağlayacak olan imar planı revizyonunu yaptık. Böylece güvenlik hizmetini de mahallemize getirmiş olduk.” diyerek, açıklamasını tamamladı.

kepezin-dogusuna-karakol-binasi_6.jpg

KOOPERATİF BAŞKANI BİLGİ VERMİŞTİ
Geçtiğimiz yıllarda Gaziler Esnaflar Sanayi Sitesi’ni ziyaret eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kooperatif Başkanı Avni Gümüş’ten bilgi almıştı. Esnaflarla da görüşen Tütüncü, sanayi sitesini gezerek incelemelerde bulunmuştu. (HABER MERKEZİ)

Bu haber toplam 1810 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim