Bugün 18 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2477.378
    %0.23
  • Dolar
    32.4431
    %0.02
  • Euro
    34.6501
    %0.25
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sanayici yatırım psikolojisinde değil
14 Şubat 2020 Cuma 15:56

Sanayici yatırım psikolojisinde değil

Ekonomide toparlanma olmasına rağmen sanayicinin yatırım psikolojisinde olmadığını söyleyen Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, tam toparlanma için sanayi sicil belgesi olan üretici ve ihracatçıya 50 milyar liralık KGF desteği verilmesi gerektiğini kaydetti.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Ali Bahar, ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sanayicilerin ekonomik krizin yaralarını sarmaya çalıştığını belirten Bahar, ekonomik olarak toparlanma olduğunu ve sanayicinin önünde yeni bir sorunun görünmediğini söyledi. Toparlanmayla birlikte sanayicinin kendisini daha iyi hissetmesine rağmen yatırım psikolojisinde olmadığını belirten Bahar, yaraların tam olarak sarılabilmesi için desteğe ihtiyaç olduğunu bildirdi. Geçmişte sisteme pompalanan 200 milyar liralık Kredi Garanti Fonu (KGF) desteğini hatırlatan Bahar, “Şimdi 50 milyar gibi bir bütçe tanımlanması lazım. Yine KGF’yle gerçekleştirilmeli ama bu sefer sadece borcunu düzenli ödeyen, sanayi sicil belgesi olan üretici ve ihracatçıya verilmeli” dedi.

 

“YATIRIM PSİKOLOJİSİNDE DEĞİLİZ”

2 buçuk yıl önce başlayan ekonomik sıkıntıyla birlikte bazı duraksama ve dökülmeler olduğunu ancak bir toparlanmanın başladığını söyleyen Antalya OSB Başkanı Bahar, “Yarayı sarmaya çalışıyoruz. Sanayici açısından ufukta yeni bir sorun görünmüyor. Toparlanma, üretimde bir artış var. Faizlerin düşmesi sanayici için çok önemliydi. İyi oldu ama şuan daha yatırım psikolojisinde değiliz. Toparlanmayla birlikte biraz daha iyi hissediyoruz kendimizi ama yeni yatırım psikolojisinde değiliz. Bu da istihdamın önünü açmıyor” şeklinde konuştu.

 

ÜRETİCİ VE İHRACITÇIYA 50 MİLYAR LİRALIK KGF TALEBİ

Sanayicinin yaralarını tam olarak sarabilmesi için bir tedaviye daha ihtiyaç olduğunu vurgulayan Bahar, 2017 yılında tüm işletmelere verilen 200 milyar liralık Kredi Garanti Fonu (KGF) desteğini hatırlattı. “KGF verildi ama bu sadece sanayiciye açılmadı. Bütün ülkeye açıldı” diyen Bahar, “KGF, sisteme 200 milyar lira kefilsiz para pompaladı. Doğru hareketti. Sanayici, üretici bunu 2 buçuk yıldır ödüyor. Şimdi 50 milyar gibi bir bütçe tanımlanması lazım. Yine KGF’yle gerçekleştirilmeli ama bu sefer sadece sanayi sicil belgesi olan üretici ve ihracatçıya verilmesi lazım. KGF’den kredi almış ve 2 buçuk yıldır düzenli ödeyen sanayi sicil belgeli üretici ve ihracatçıya verilmeli. O zaman güven daha da artar ve yeni yatırım olur” dedi. Geçmişte paranın tüm işletmelere verilmesi nedeniyle gelen şikayetlere de dikkat çeken Bahar, KGF aracılığıyla verilecek paranın tüm işletmelere açılmaması gerektiğinin altını çizdi. Bahar, destek olarak verilecek paranın arsa veya eve değil, üretime yatırılmasının sağlanması gerektiğine işaret etti. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1952 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim