Bugün 29 Mart 2024 Cuma
  • Antalya16 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2324.337
    %0.76
  • Dolar
    32.3593
    %0.08
  • Euro
    34.9423
    %-0.33
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Satıcı : “Son kez uyarıyorum”
21 Mart 2018 Çarşamba 23:40

Satıcı : “Son kez uyarıyorum”

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanlığına yeniden aday olan Mustafa Satıcı, kendisi hakkında olumsuz açıklama yapan birlik üyelerini, seçimi manüple etmekle suçladı ve bu kişileri isim vermeden eleştirdi.

 Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanlığına yeniden aday olan Mustafa Satıcı, kendisi hakkında olumsuz açıklama yapan birlik üyelerini, seçimi manüple etmekle suçladı ve bu kişileri isim vermeden eleştirdi.  Aleyhinde yapılan tüm açıklamaların doğru olmadığının altını çizen Satıcı; “Kendilerini sizin huzurunuzda bu konuda hukuki haklarımız saklı kalmak üzere tekrar uyarıyoruz” diye konuştu.

“YENİDEN BİRLİK BAŞKANI OLABİLİRİM”

 BAİB Başkanı Mustafa Satıcı, Antalya’daki bir otelde gazetecilerle bir araya geldi.  13 Nisan’da yapılacak BAİB genel kurulunda,  yeniden aday olduğunu duyuran Satıcı, adaylık sürecinde kendisi ile ilgili çıkan haberlere açıklık getirdi.  Satıcı; “Sizlerle sıkı sık bir araya geliyoruz, aylık basın bültenleri yapıyoruz, etkinlikler -toplantılar-heyetler yapıyoruz.  Gönül isterdi ki bugün de burada sizinle ihracatımızı konuşalım, bölge ekonomisine sağladığı katkıları anlatalım. Hepinizin de bildiği gibi 13 Nisan’da seçimli genel kurulumuz var. 5910 sayılı tim ve ihracatçılar birliği kanunu ile, Ekonomi Bakanlığının çıkarttığı kanuna dair yönetmelikler var . Bu kanun ve yönetmeliklere göre hangi şirket ve şahıs firmalarının seçimde oy kullanabileceği, hangi şirket ve şahıs firmalarında birliğin organları olan, yönetim kuruluna, denetim kuruluna ve tim delegeliğine haiz olduğu açıkça belirtilmiştir. Buna istinaden de 28 Şubatta listeler açıklandı, kimler yönetim kuruluna girebilir, denetim kuruluna girebilir. Ben de Artcan Tarım Ürünlerini temsilen şirket ortağı be yönetim kurulu başkanı olarak bu hakka sahibim ve Şirketimi temsilen seçimlerde kıymetli üyelerimizin de destek vermesi durumunda Birlik Başkanı olabiliyorum. Mevzuat, yasa, yönetmelik açık ve net” diye konuştu.

“3-4 LİSTENİN YARIŞMASI BİZİ SEVİNDİRİR”

Daha önceki seçimli genel kurulda birlikte çalıştığı çalışma arkadaşlarının bir kısmıyla, yollarının ayrıldığını söyleyen Satıcı, genel kurulda iddialı olan herkesin başkan adayı olabileceğini yeniledi. Bundan sonra BAİB yönetiminde saygın ve etkili kişilerle, yollarına devam edeceklerini dile getiren Satıcı; “Bu ilanların çıkmasından sonra da ekip arkadaşlarımla birlikte çalışmalara başladık. Sektöründe ve bölgesinde lider, saygın ve başarılı olan ihracatçılarımızla güçlü bir ekip kurduk ve seçim çalışmalarına başladık. Yine aynı şekilde yönetimimizde uzun süre birlikte çalıştığımız 2 arkadaşımız da bizden ayrılarak seçim çalışmalarına başladılar ve biz de kendilerine bir önceki basın toplantımızda hatırlarsanız başarılar diledik. Batı Akdeniz İhracatçılar birliğinde 2 hatta 3-4 listenin yarışması bize memnuniyet verir, rekabet kaliteyi artırır, bu da birliğin saygınlığı ve etkinliği anlamında oldukça önemlidir. Ancak bu çalışmaları ve faaliyetleri de yürütürken kuruma zarar vermemek ve kamuoyunun yanlış algılamalarının da önüne geçmek gerekir” diyerek çalışma arkadaşlarını basın mensuplarına tanıttı. 

“SATICI SON KEZ UYARDI”

Son zamanlarda kamuoyunda kendisi ile ilgili olumsuz algı oluşturulmaya çalışıldığını söyleyen Satıcı,  seçimi manüple etmekle suçladığı isimleri üstü kapalı olarak uyardı. Yapılan her türlü açıklamalara karşı kanuni haklarını saklı tutacaklarını söyleyen, Satıcı; “Maalesef bu arkadaşlarımız seçim çalışmalarına başlarken bu ilkenin dışına çıktılar, önce benim sadece 2 yıl başkanlık yapabileceğimi söylediler, sonra bunu 17 aya , 15 aya düşürdüler , sonrasında siyasete gireceğimi söylediler. Arkadaşlar uzun zamandır birlikte yönetim kurulu üyeliği ve başkanlık yaptım, işleyişi çok iyi bilirim ve bu yola çıkmadan önce de hukukçulardan görüş almakla yetinmedim. Hem Türkiye İhracatçılar Meclisinden, hem de Ekonomi Bakanlığından başkan olabileceğime dair resmi yazılarımı aldım. Arkadaşlar bunu çok iyi bilmekle birlikte seçimi kaybedeceklerini anladıktan sonra karalama kampanyası başlattılar, seçime gölge düşürecek ve seçimi manipüle edecek açıklamalar yapıyorlar. Kendilerini sizin huzurunuzda bu konuda hukuki haklarımız saklı kalmak üzere tekrar uyarıyoruz. Seçim zamanı gelir bizi yenersiniz biz de tebrik ederiz sizi, yada kaybedersiniz biz yolumuza devam ederiz, durum bu kadar açık ve net” ifadelerini kullandı.

SATICI’DAN İHRACATÇILARA ÇAĞRI

13 Nisan’da yapılacak genel kurulda tüm birlik üyelerini oy vermeye çağıran Başkan Mustafa Satıcı,  konuşmasına şu ifadelerle devam etti: “Buradan değerli Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği üyelerine, değerli ihracatçılarımıza, sanayicilerimize sesleniyoruz. 13 Nisan da genel kurulumuza bekliyoruz. Geniş bir katılım bekliyoruz. Güçlü, sektöründe ve bölgesinde lider ekibimizle önümüzdeki dönem de birliğin etkinliğini daha da artıracak faaliyetler ve çalışmalara devam edeceğiz. Son 4 yıllık süreçte bölge ihracatımızı 1,7 milyar doların üzerine çıkarttık. Bu tesadüfen olmadı. Bu süreçte 31 adet yurtiçi ve yurtdışı fuara katıldık. 14 alım heyeti programı düzenledik. 33 eğitim seminer panel düzenledik. “11 farklı ülkeden resmi heyet ağırladık. Yürüttüğümüz 6 Uluslararası rekabetçiliği geliştirme projesi kapsamında 176 firmamız ile sektörel ihtiyaç analizleri çalışması, eğitim programları, alım heyetleri, ticaret heyeti programları yaptık, 15 adet yurtdışı pazarlama programı gerçekleştirdik . Baka ile 2 farklı proje yaptık. Akdeniz üniversitesi ile Bitki Islah proje pazarı faaliyeti gerçekleştirdik. Tim sektörler konseyi, yönetimi, tarım komisyonu toplantılarına katılım sağladık. Türkiye Tanıtım grubu yönetimi çerçevesinde faaliyet ve toplantılara katılım sağladık”

225 FİRMAYA YEŞİL PASAPORT

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Satıcı; ihracatçılara yeşil pasaport verilmesiyle ilgili ortaya çıkan iddialara da yanıt verdi. Yurt dışına ihracat gerçekleştiren tüm ihracatçıların yeşil pasaporta sahip olması gerektiğini dile getiren Satıcı, 600 firmaya yeşil pasaport verileceğine ilişkin söylemlerin doğru olmadığını bildirdi.  Satıcı; “Son 2 takvim yılında yaptıkları ihracat miktarına göre belli bir tutarı aşan firmalar yeşil pasaport almaya hak kazanıyor. Bu firmaların listesi de Ekonomi Bakanlığı tarafından her yılın ocak ayında açıklanıp ilgili birliklere gönderiyor. Geçen yılda Batı Akdeniz den Antalya Isparta ve Burdur bölgesinden 225 firma yeşil pasaport almaya hak kazandı ve bu firmaların 169 tanesi pasaportlarını aldı. Arkadaşlar 600 firma rakamını nerden çıkardılar bilemiyorum, her şey net. Kaldı ki işleyişi de bildiklerini düşünüyorum. Birlikte bu arkadaşlar ile çalıştığımız dönemde keşke daha çok mesai harcasalar, birliğin işleyişini ve faaliyetlerinde daha etkin olsalardı böyle yanılgıya düşmezlerdi . Kıymetli Basın mensupları toparlayacak olursak 13 Nisan 2018 de yapılacak genel kurulda ekibimizle birlikte daha güçlü ve etkin bir kadro ile yönetime talibiz. Bölge ve ülke ekonomisinin bize yüklediği sorumluluk anlayışıyla tüm enerjimizi harcayacağımızın bilinmesini isteriz. Geçmiş dönemlerde de olduğu gibi yoğun bir çalışma içerisinde olacağız, seçimden seçime değil her daim firmalarımızla birlikteyiz. Bölgelerimizdeki stk ve diğer kamu kuruluşları ile de her zaman ki gibi etkin bir çalışma içerisindeyiz, ve birlikte çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu. (Haber: Eyüp KOÇAK)

 

 

Bu haber toplam 4136 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim