Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2279.121
    %0.14
  • Dolar
    32.3276
    %0.23
  • Euro
    35.0194
    %-0.26
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Seçilmek kimseye suç işleme özgürlüğü vermez”
06 Eylül 2019 Cuma 18:10

“Seçilmek kimseye suç işleme özgürlüğü vermez”

Belediyelere kayyum atamalarını hatırlatan Kepez Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Eren Kurt’a sert çıkan MHP Grup Sözcüsü Ali Baki Sarıca, “Seçimle gelmek hiçbir kimseye suç işleme özgürlüğü vermez. Hiçbir seçilmiş devletin gelirlerini terör örgütüne

Belediyelere kayyum atamalarını hatırlatan Kepez Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Eren Kurt’a sert çıkan MHP Grup Sözcüsü Ali Baki Sarıca, “Seçimle gelmek hiçbir kimseye suç işleme özgürlüğü vermez. Hiçbir seçilmiş devletin gelirlerini terör örgütüne peşkeş çekemez” diye cevap verdi.

 

Kepez Belediyesi’nin Eylül ayı olağan meclis toplantısı, dün belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. 38 meclis üyesinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda 2020 - 2024 Yılı Stratejik Planı oy birliğiyle kabul edildi. Toplantıda gündem dışı söz alan CHP Grup Sözcüsü Eren Kurt, Diyarbakır, Van ve Mardin belediyelerine kayyum atandığını hatırlatarak bu karardan vazgeçilmesini istedi. Kurt’a sert cevap veren MHP Grup Sözcüsü Ali Baki Sarıca ise, “Seçimle gelmek hiçbir kimseye suç işleme özgürlüğü vermez. Ben seçimle geldim diye vatandaşın çocuğunu dağdaki örgüte götürüp peşkeş çekemez” dedi.

 

KURT, KAYYUM ATAMALARINI HATIRLATTI

Toplantıda gündem dışı bir konuşma gerçekleştiren CHP Grup Sözcüsü Eren Kurt, 30 Ağustos’ta açılışı yapılan ve Zafer Bayramı kutlamaları gerçekleştirilen Kepez Kent Meydanı için teşekkür etti. Antalya Milletvekili Mustafa Köse’ye de dedesinin vefatından dolayı başsağlığı dileyen Kurt, Muharrem ayı hatırlatması yaptı. Diyarbakır, Van ve Mardin belediyelerine kayyum atanmasına dikkat çeken Kurt, “Kepez Meclisi birliğini ve beraberliğini inşa etmiş bir meclistir. Bu meclisin kayyumlara hiçbir zaman onay vermeyeceğini düşünüyoruz. Daha kesinleşmiş bir delil süreci oluşmamışken belediye başkanlarının görevden alınmasıyla seçme ve seçilme hakkına ipotek konulduğunu düşünmekteyiz” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1997 yılında okuduğu bir şiirden dolayı cunta yönetimi tarafından kendisine siyasi yasak konduğunu hatırlatan Kurt, “Nasıl CHP 2002 yılında bunu kabul etmeyerek ara seçime götürerek Sayın Cumhurbaşkanımızın o dönem milletvekili seçilmesine olanak sağladıysa Diyarbakır, Van ve Mardin’de de belediye başkanlarıyla ilgili ciddi belge, bilgi varsa valilerin kayyum atanması yerine meclisin iradesine saygı duyarak meclisin içinden bir başkan seçilmesini beklerdik. Bu bugün onlara yarın bize de olabilir. Bu yanlıştan biran önce dönülmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

sam_9426.jpg

“SEÇİLMEK KİMSEYE SUÇ İŞLEME ÖZGÜRLÜĞÜ VERMEZ”

Kurt’a cevap veren MHP Grup Sözcüsü Ali Baki Sarıca ise, “Seçimle gelmek hiçbir kimseye suç işleme özgürlüğü vermez. Ben seçimle geldim diye vatandaşın çocuğunu dağdaki örgüte götürüp peşkeş çekemez. Sayın Ekrem İmamoğlu, Diyarbakır’a gittiğinde o gözü yaşlı anaları da ziyaret etseydi, terörü lanetleseydi biz O’nu alkışlayacaktık. Hiçbir seçilmiş devletin gelirlerini terör örgütüne peşkeş çekemez” diye konuştu.

sam_9428.jpg

TÜTÜNCÜ’DEN BİRLİK BERABERLİK VURGUSU

30 Ağustos’ta güzel bir açılış gerçekleştirdiklerini vurgulayarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını yad eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise, meclisteki birlik ve beraberlikten büyük bir memnuniyet duyduğunun altını çizdi ve Muharrem ayını kutladı. Milli bayramların kardeşliğin ve beraberliğin yaşandığı, milli hislerin zirveye ulaştığı zamanlar olduğunu vurgulayan Tütüncü, “Türkiye çok özel günlerden geçiyor. Bugünlerde biz birbirimize sevgimizi, saygımızı dile getirmeli ve bütünleşmeliyiz. Toplumun buna ihtiyacı var. Meclisimizin 11 yıllık karizması birlik ve beraberlik ruhunu muhafaza etmesidir. Bin yıldan beri bu topraklar üzerinde nasıl kardeşçe yaşama iradesini ortaya koyduysak bundan sonra da farklılıklarımızı zenginliğimiz olarak kabul edeceğiz. Bu Cennet vatanın sahibi olma hissiyle sıkı sıkıya sarılacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

“STRATEJİK PLANI MİLLETİMİZ ONAYLADI”

Toplantıda gündem dışı konuşmaların ardından 2020 – 2024 Yılı Stratejik Planı görüşüldü. Seçime gidilirken hazırlanan seçim beyannamesi ve projelerin stratejik planları yansıttığını kaydeden AK Parti Grup Sözcüsü Serhat Demir, “Bu plan milletimizden takdir görerek onay aldı ve göreve devam etme yetkisini yeniden verdi” diye konuştu.

 

KURT’TAN STRATEJİK PLAN TEŞEKKÜRÜ

Stratejik planda belediye personeline yapılan anket verilerinin de paylaşıldığına dikkat çekerek şeffaflık ilkesine uyulmasından dolayı teşekkür eden CHP Grup Sözcüsü Eren Kurt ise, yüzde 75’i belediye şirketi işçisi, yüzde 25’i kadrolu olan personelin memnuniyet verilerine işaret etti. Yüzde 25 olumsuz, yüzde 75 olumlu memnuniyet bildirmesi olduğunu belirten Kurt, personelin işiyle ilgili tereddütü olduğu için sorulara net cevap vermedikleri düşüncesinde olduklarını ve planın takipçisi olacaklarını bildirdi.

 

“ÇALIŞANIMIZA ELİMİZDEN GELENİN AZAMİSİNİ VERME GAYRETİNDEYİZ”

Kurt’un işçiler için kullandığı taşeron kavramının artık olmadığını ve belediye şirketlerine bağlı olarak çalışıldığını belirten Başkan Tütüncü ise, “Şirket işçisi olarak kadroya sahip personelimiz bulunmakta. Bundan 8 ay önce şirket çalışanlarımıza sendikaya kaydolabilir, sendikal haklardan yararlanabilirsiniz demiştik. Bazı arkadaşlarımız ‘Siz bizim haklarımızı koruyorsunuz, sendikaya gerek yok’ şeklinde yorum yaptı. Biz toplu sözleşmelerde gerek memur, gerekse işçi çalışanlarımıza elimizden gelenin azamisini verme gayretinde olduk. Çalışanımıza karşı cömert bir yaklaşımda bulunduk. Onların moral ve motivasyonları çok önemli. Çalışanlarımızın alnının teri kurumadan emeğinin karşılını alıyor olması bizim için önemli” şeklinde konuştu.

sam_9423.jpg

“İNSAN ODAKLI BELEDİYECİLİĞİ ZİRVEYE TAŞIYACAĞIZ”

Stratejik planın temel belediyecilik, sosyal belediyecilik uygulamaları, kültürel belediyecilik faaliyetleri, vizyon projeler ve inovatif belediyecilik uygulamaları olarak 5 ana başlıktan oluştuğunun altını çizen Tütüncü, “Bu dönem insan odaklı belediyecilik uygulamalarını daha da zirveye taşımayı hedefliyoruz. Vatandaşın erişilebilir olduğunu hissettiği ve yaşadığı bir belediyecilik anlayışıyla çok farklı teknolojik imkanları kullanacağız. İdarelerin vatandaşa bir nefes kadar yakın olduğu uygulamaları hayata geçireceğiz. Yaptığımız işlerin tamamında bizim katkımız olduğu kadar muhalefettekilerin de katkıları var. Önemli olan vatandaşların meselelerini çözebilmek” dedi.

 

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Konuşmaların ardından yapılan oylamada, belediyenin 2020 – 2024 Yılı Stratejik Planı oy birliğiyle kabul edildi.           

sam_9429.jpg

NOSTALJİK ARAÇLAR HİBE ALINDI

16 gündem maddesinin olduğu toplantıda Dokuma Park’ta kurulmakta olan Nostaljik Araç Müzesi’nde sergilenmek üzere bedelsiz ve şartsız hibe edilen 8 adet aracın kabulü oy birliğiyle kabul edildi. Müzede sergilenmek üzere alınacak olan araçların devir alınması ve trafik tescil iş ve işlemlerinin yürütülmesine ilişkin Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'ye ve Belediye Encümenine yetki verilmesi konusunda ise CHP Grubu, araçların modelleri, ücretli olup olmadıkları, ne kadar para harcandığıyla ilgili nedenlerle red verdi. Yapılan oylamada yetki oy çokluğuyla verildi. Toplantıda ayrıca Şehit Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez’in isminin bir caddeye verilmesi de İsim Tespit Komisyonu’na sevk edildi. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 2961 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim