Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2500.911
    %0.67
  • Dolar
    32.4272
    %0.09
  • Euro
    34.7006
    %0.12

Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ömer Yetgin / BUGÜNLÜK

Seçimler ve iddialı olmak…

14 Kasım 2018 Çarşamba 00:10

 

   Yerel seçim takvimi işlemeye  devam ederken siyasi partilerin adaylarını hangi zaman diliminde açıklayacağı büyük bir merak konusu…

         AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş; adaylık süreci , ilçe ve büyükşehir belediye başkan adaylarını hangi tarihte açıklanacağının bilgisini verirken, diğer siyasi partilerde adaylıkların belirlenmesi noktasında şu an kesin bir tarih yok.

        
  Evet… AK Parti  İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, partisinin Antalya'da aday adaylığı başvurusunda yoğunluk yaşandığını belirterek, "Son seçime göre oylarımız 4 puan arttı ve yüzde 37-38'lere ulaştık" dedi. Taş, 10 Aralık’ta  Büyükşehir, 31 Aralık'a kadar da ilçe belediye başkan adaylarının belli olacağını bildirdi.

         Antalya’da siyasi partileri iddialı… AK Parti, CHP, İYİ Parti, MHP ve HDP strateji belirleme yoğunluğunda.

         19 ilçede hangi isimlerle seçime çıkılacağının hesabı yapılırken, partiler aday belirleme noktasında birbirlerinin göstereceği isimlere dayalı bir strateji üretmeyi de planlıyor.

         AK Parti İl başkanı İbrahim Ethem Taş; aylardır Muratpaşa ve Konyaaltı için iddialı olduklarının altını çiziyor.

         Aynı şekilde Manavgat ve Kemer ilçelerinin iddialı oldukları ilçeler arasında olduğunu anımsatıyor.

         Elbette Antalya’da İYİ Parti faktörü ve MHP’nin AK Parti ile ittifak yapmayacak olması da 31 Mart seçimlerini daha şimdiden heyecanlı kılmaya yetiyor.

Şurası kesin ki; önümüzdeki 4,5  aylık süreçte çok hareketli bir seçim maratonuna tanıklık edeceğiz. Ziyaret  turlarını sıklaştıran siyasiler ve aday olmayı düşünen isimler seçmenle iç içe olacak.

         31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesinde diyebilirim ki her siyasi parti de ‘’iddialı’’

  Bütün gözler  Büyükşehir Belediyesi’ne odaklanmışken ben Muratpaşa ve Konyaaltı dışında  Kepez ilçemizde çok yoğun bir seçim atmosferine tanık olacağımızı düşünüyorum.

Farklı siyasi partilerden isimler Kepez için start vermeye hazırlanıyor…

CHP içinde de Kepez ve Muratpaşa için aday adayları sahaya inmeye hazırlanıyor.

  Kepez ilçemiz için MHP’den de iddialı bir ismin seçim startını vermesi hiç de sürpriz olmaz…

   Kepez ve Muratpaşa’nın Antalya için önemi ortada. Dolayısıyla tüm partiler buradan başarılı çıkmak için en uygun adayı bulma arayışında…

Gelelim Büyükşehir’e…

   Büyükşehir Belediye başkanlığı; birçok isim için öncelikli bir hedef… Hizmet arenasında Büyükşehir belediye Başkanlığını çok daha önemli kılan faktörler bu noktada seçmenin analizinde yorumlanıyor.

   Hizmet heyecanının kalmadığı yönünde eleştirilere maruz kalan bazı belediye başkanlarının seçim zamanı yaklaştıkça daha çok medya önünde olması da gerçekten altı çizilmesi gereken bir ayrıntı…

  Ve siyasiler ile yerel yöneticilerin hizmet heyecanı; somut verilere dayanmadığı sürece hep bir belirsizlik yaşayacağız…

   Öyle ki; öncelikler üzerine hizmet; sözde değil özde yapılmalı… Sorunlar yumağı olmuş bir mahallenin alt yapıdan ve üst yapıya birçok sorunu bulunurken, “Geleceğe yatırım yapıyoruz” demenin inandırıcılığı bana göre yok!

Bu yazı toplam 1127 defa okunmuştur.
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim