Bugün 18 Nisan 2024 Perşembe
  • Antalya20 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2484.848
    %0.53
  • Dolar
    32.5195
    %0.24
  • Euro
    34.8601
    %0.45
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Şehri renova etmeliyiz”
07 Ekim 2019 Pazartesi 08:52

“Şehri renova etmeliyiz”

ATSO Başkanı Davut Çetin, “Şehre turistin gelmesini sağlamak için sadece şehir içi otelleri yenilemek yetmiyor. Bizim şehri, şehir merkezini renova etmemiz, şehir içindeki ticarete güven vermemiz gerekiyor” dedi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Üyesi Alp Özel, şehir merkezine daha fazla turist çekmek için şehir içi otellerin yenilenmesine ihtiyaç olduğunu belirtti. Renovasyon için çalışma yapılması gerektiğini vurgulayan Özel, renovasyon kredisinin biran önce hayata geçmesini istedi. Sadece şehir içi otelleri yenilemenin yeterli olmayacağına dikkat çeken ATSO Başkanı Davut Çetin ise, “Şehre turistin gelmesini sağlamak için sadece şehir içi otellerini yenilemek yetmiyor. Bizim şehri, şehir merkezini renova etmemiz, şehir içindeki ticarete güven vermemiz gerekiyor” diye konuştu.

 

“RENOVASYON KREDİSİ HAYATA GEÇİRİLMELİ”

Turistlerin şehir merkezine gelerek konaklama yapması için şehir içindeki konaklama tesislerinin yenilenmesi gerektiğini belirten ATSO Meclis Üyesi Alp Özel, “Şehir merkezindeki konaklama tesisleri renova edilip düzelmeden, şehir merkezine turistin gelmesi imkansız. Belek, Kemer bölgesindeki 5 yıldızlı otelden bir turist çıkacak ve şehir merkezine gelerek para harcayacak. Yok böyle bir dünya. Belek, han duvarları gibi AVM dolu. Şehir merkezinin 50 katı işletme Belek, Kundu bölgelerinde var.  Şehir merkezindeki turizmi artırmak için geçen yıl bir girişimde bulunmuştuk. Şehir merkezindeki otellerin renovasyon kredisi ve bunun desteklenmesiyle ilgili. Bankalarla görüşmelerde geçen yıl faizlerin yüksekliğinden dolayı başarısız olduk. Bunu biran önce hayata geçirmek zorundayız” uyarısında bulundu.

alp-ozel-atso-meclis-uyesi-2019-2-005.jpg

“ATAMA GELENEĞİ DEMOKRASİDEN UZAKLAŞTIRIR”

Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı yönetiminin atamayla belirlendiğini de hatırlatan Özel, “Yönetimin seçimle belirlenmesi Ocak ayında olacak. Fakat seçimlerde oy kullanma meselesi hâlâ muallakta. Yani, oy kullanacak olan turizm belgeli tesisler ama para toplanacak olan turizmle ilgili bütün konaklama tesisleri. Bütün tesislerden para toplanacaksa temsilin de ona göre sağlanması gerekiyor. Atama geleneği bu işi biraz demokrasiden uzaklaştırır. Bunu her zaman dile getireceğim. Benim şuana kadar gözlemlediğim herhangi bir gelişme olmadığı yönünde. Umarım bir gelişme olur” şeklinde konuştu.    

 

“SADECE OTELLERİ DEĞİL, ŞEHRİ RENOVA ETMELİYİZ”

Şehir merkezindeki otellerin önemli olduğunu vurgulayan ATSO Başkanı Davut Çetin ise, renovasyonla ilgili girişimleri geçen yıl yaptıklarını ve taleplerinin Bankalar Birliği’nde olduğunu bildirerek, “Şehir merkezindeki otellerin renovasyonuyla ilgili Ziraat Bankası ile geçtiğimiz günlerde görüştük. O zaman yeterli miktarda kredi yoktu. Geçen yılki kriz çok derindi. Bu yıl belki kredi bulunabilir. Sadece şehir otellerini yenilemekle şehir merkezine turist gelecek diye de bir şey yok. Ben, bizim şehir merkezine turist niye gelsin? diye çok düşünüyorum. Şehre turistin gelmesini sağlamak için sadece şehir içi otellerini yenilemek yetmiyor. Bizim şehri, şehir merkezini renova etmemiz, şehir içindeki ticarete güven vermemiz gerekiyor. Biz daha hâlâ şehir içi alışverişte etiket var mı? yok mu? Onu tartışıyoruz. İşimiz çok ve çok yol almamız lazım. Şehirle ilgili projeler üretmeliyiz. City bus konusu var. Bunları çözmeliyiz ki turisti şehir merkezine çekelim. Şehir içine çektiğimiz turiste de şehri çok iyi göstermeliyiz” dedi.

davut-cetin-atso-bsk.-anfas-yon.-krul.-bsk.-vekili.jpg

“PARA VEREN TEMSİL EDİLMEZSE KARŞI ÇIKARIZ”

Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansıyla ilgili düşüncelerini de dile getiren Çetin, “Para verenin temsil edilmesi lazım. Para veren temsil edilmediği zaman karşı çıkarız. Bakan bey hepsine turizm belgesi verilerek seçime sokulacağını açıkladı” diyerek hatırlatma yaptı. HABER: YUSUF KATRAĞ

Bu haber toplam 1580 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim