Bugün 19 Nisan 2024 Cuma
  • Antalya19 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2512.209
    %1.13
  • Dolar
    32.5751
    %0.11
  • Euro
    34.7781
    %0.11
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Şehrimizi kalkındırmak için oradayız”
11 Kasım 2020 Çarşamba 17:30

“Şehrimizi kalkındırmak için oradayız”

MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, “Bizler kırmızı koltuklarda oturmak için vekil olmadık. Şehrimizi kalkındırmak için oradayız” dedi.

Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin online olarak gerçekleştirdiği KONYSİAD Antalya Milletvekilleri Buluşmaları’nın bu haftaki konuğu MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan oldu. MHP Konyaaltı İlçe Başkanı Taner Takak, İlçe Başkan Yardımcısı Av. Mustafa Doruatlı ve Meclis Üyesi Hayri Köse’nin de katıldığı toplantıda konuşan KONYSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Kaplan, Ulu Önder Atatürk'ü 82. ölüm yılında anarak "Öyle bir lider ki; vatanını, milletini, Türklüğü hep sevmiş, vazifeye atılmak için, içinde bulunduğu vaziyetin imkan ve şeraitini düşünmemiş ve bunu gençliğe düstur olarak salık vermiş 'Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur' diyerek, bir milletin yolunu aydınlatmıştır" dedi.

k9z.jpg

“ KIRMIZI KOLTUKLARDA OTURMAK İÇİN VEKİL OLMADIK”

MHP Milletvekili Abdurrahman Başkan da konuşmasına Mustafa Kemal Atatürk'ü 82. ölüm yıldönümünde anarak başladı. Antalya Milletvekili olarak şehrin değerini arttıracak çalışmaların içinde olduğunu anlatan Başkan "Antalya hızla göç alan, kıymetli bir şehir. Sadece turizm değil, tarım açısından da önemli bir şehir. Son derece donanımlı olan STK'ları ile iletişim halinde olarak şehrimizin gelişimine katkıda bulunmalıyız. Bizler kırmızı koltuklarda oturmak için vekil olmadık. Şehrimizi kalkındırmak için oradayız. Milletvekilleri ve STK'lar düzenli olarak iletişimlerini  sürdürmelidirler. KONYSİAD'da bu anlamda iletişimde olacağımız, bölgeye katkı sağlayan dinamik bir dernek. Hızla gelişen Hurma bölgesinde okul eksikliği varsa tabi ki gerekli yerlere ileteceğiz” diye konuştu. Başkan, 150 yataklı hastane için de gerekli çalışmaların yapıldığını belirtti.

k17z.jpg

“ İKİ GÖZÜMÜZÜ KAPATIP UYUYAMAYIZ”

Dış politikayla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Başkanı, "Bulunduğunuz coğrafyada güven içinde olabilmeniz için sınırların dışında olanlarla ilgilenmelisiniz. Türkiye olarak  konumumuzdan dolayı iki gözümüzü kapatıp uyuyamayız, etrafımız ateş çemberi. Türk ordusu pek çok noktada başarıyla görevini sürdürüyor. Ayrıca Azerbaycan zaferi bizi son derece mutlu etmiştir. Başaracaklarını biliyorduk, onlarda Türk çünkü. Türkler asla yerlerini bırakmazlar. 28 yıl önce oradan kundakta ayrılan bebekler, sonrasında asker olarak gidip topraklarını geri aldılar" diyerek İlham Aliyev'in başarısına  vurgu yaptı.

k13z.jpg

ÇAVUŞOĞLU’NU TEBRİK ETTİ

"Bizim Libya'da ne işimiz var” diyenler olduğunu belirten Başkan, “1911’de Mustafa Kemal Atatürk, Trablusgarp'da niye vardıysa, biz de şimdi o yüzden orada varız. Anavatanımız ve yavru vatanımızdan sonra artık Mavi vatanımız da var. Denizin altı ve üstündeki değerler açısından burası son derece önemli. Bu noktada başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. İlk defa pro-aktif dış politika izlediğimizi belirten Başkan, "Antalya için büyük bir değer olan Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu bu açıdan çok önemli işler yapıyor. Bunun için de kendisini tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

 “NACİ AĞBAL DENEYİMLİ BİR İNSAN”

Merkez Bankası Başkanı’nın değişmesiyle ilgili düşünceleri sorulan Başkan, "Naci Ağbal deneyimli bir insan ve bu duruma piyasalar olumlu yanıt vermiş görünüyor. Umarım uzun vadede de böyle olur” açıklamasında bulundu.

“O BÖLGENİN HABİTATI BOZULMAMALI”

Liman bölgesindeki mendirek ile ilgili "O bölgenin habitatı bozulmamalı, Antalya yaşayanları için değerli bir bölge. Çevrede denge önemli, bir kere kaybettik mi, 50-100 yıl düzeltmenin imkanı yok" diyerek konuyla ilgili düşünce ve çalışmalarını paylaştı. KONYSİAD'ın bu konuya takipçi olunması isteğine duyarsız kalınamayacağını belirtip, yakınen ilgileneceğini söyledi. (HABER MERKEZİ)

Bu haber toplam 2463 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim