Bugün 28 Mart 2024 Perşembe
  • Antalya17 °C
  • IMKB

    %
  • Altın
    2310.536
    %1.52
  • Dolar
    32.3369
    %0.28
  • Euro
    35.0909
    %-0.03
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Selçuk Kütüphane Ve Sosyal Etkinlik Merkezi Açıldı
20 Şubat 2018 Salı 16:13

Selçuk Kütüphane Ve Sosyal Etkinlik Merkezi Açıldı

Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi açıldı.

Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi açıldı. Açılışa katılan Prof. Dr. İsmail Aka'nın bir vefa örneği olarak nitelendirdiği merkez, Selçuk'ta eğitim ve kültür alanında önemli bir eksiği kapatacak.

Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezinin açılışına İzmir Vali Yardımcısı ve Selçuk Kaymakam Vekili Erol Türkmen, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk'ta Şubesi bulunan üniversitelerin temsilcileri, resmi kurum çalışanları, siyasi parti temsilcileri, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ersan, Prof. Dr. İsmail Aka, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış töreninde bir konuşma yapan Prof. Dr. İsmail Aka; Selçuk'ta son yıllarda özellikle de kültür ve sanat faaliyetlerinin ivme kazandığını belirterek, "Çok sevdiğim bir söz var; Öldükten sonra unutulmak istemiyorsanız, okunmaya değer bir şeyler yazın veya da yazılmaya değer işler yapın. Ben mesleğim dolayısıyla bir şeyler yazdığımı zannediyorum. Çünkü yazdıklarımın bazıları okullarda halen daha ders kitabı olarak okutuluyor. İsmimin verildiği bu kurum sayesinde de adım bundan sonra da yaşayacak. Bu sözün gereğini yerine getirecek olmaktan da çok mutluyum" dedi.

Bir vefa örneği sergilendi

Eğitimin ömür boyu devam eden bir süreç olduğunun ve bu süreçte kütüphanelerin ayrı bir yere sahip olduğunun altını çizen Prof. Dr. Aka, " Bu kütüphane vaktiyle 1995 yılında kuruldu. Bundan 5-6 yıl önce hiçbir gerekçe göstermeden kapatılması da beni çok üzmüştü. Şimdi kütüphanenin bu şekilde, bu ortamda kurulması ve açılması benim ömrüme ömür katmıştır. Bu bakımdan başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. Bu merkezin Selçuk'un eğitim ve öğretim hayatına çok daha büyük oranda katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu kütüphanenin açılışını sağlayan, vefa örneğini gösteren Sayın Başkanımız Dr. Dahi Zeynel Bakıcı'ya, Selçuk Belediye Meclisi Üyelerine ve Selçuk Kent Konseyi'ne teşekkür ederim" diye konuştu.

"Selçuk bu kütüphaneye sahip olmalıydı"

Prof. Dr. İsmail Aka'nın ardından bir açılış konuşması yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; kültür ve eğitim adına yapılan hizmetlerin yapılan en önemli işlerden biri olduğunu belirterek, " Bu coğrafya, bu topraklar medeniyetlere beşik olmuş yerlerdir. Antik çağın en büyük üç kütüphanesinden biri olan Celsus Kütüphanesi bu topraklarda yer almıştır. Dolayısıyla bu önemli toprakların hakkını verme görevimiz ve sorumluluğumuz var. Biz de bu sorumluluk bu bilinç içerisinde açılışını yapacağımız Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezini hizmete açacağız. Bu merkezin de katkılarıyla Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir" ifadesini de dikkate alarak çocuklarımızın bilim ve kültür içerisinde yetişerek bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracaklarına gönülden inanıyorum" dedi.

Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezinin Selçuk'ta çok önemli bir işlevi yerine getireceğini belirten Başkan Bakıcı, "Bizim vizyonumuz eğitim, bilim, kültür ve sanat kenti olmaktır. Biz 2015 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girdik. Birleşmiş Milletler bünyesinin içerisinde yer alan UNESCO'nun açılımı eğitim, bilim ve kültürdür. Dolayısıyla Dünya Kültür Mirası Listesi içerisinde yer alan bir ilçenin böylesine görkemli bir kütüphaneye sahip olması gerekirdi" ifadelerini kullandı.

"Aka bu toprakların değeridir"

Prof. Dr. İsmail Aka'nın Selçuk'un yetiştirdiği çok önemli bir değer olduğunun altını çizen Başkan Bakıcı; Prof. Dr. İsmail Aka bu toprakların yetiştirdiği bir tarih profesörüdür. Kendisinin hediye ettiği kitaplar çocukların geleceğini aydınlatacaktır. Kendilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bir teşekkürü de Türk Tarih Kurumu'na borçluyuz. Türk Tarih Kurumu'nun kütüphanemize önemli bir kitap bağışı oldu. Gelecek günlerde İzmir'in fethini Selçuk'ta kutlanması, Selçuk'ta bir Türk İslam Müzesinin açılması gibi Türk Tarih Kurumu ile ortaklaşa pek çok projeye imza atacağız. Ben bu vesileyle bir kez daha Türk Tarih Kurumu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Güray Kırpık'a çok teşekkür ediyorum. Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezinin açılmasında emeği geçen, katkı koyan herkese çok teşekkür ediyorum. Selçuk'un geleceği aydınlık olsun, kütüphanemiz hayırlı olsun" dedi.

Yapılan açılış konuşmasının ardından Prof. Dr. İsmail Aka, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı katılımcılarla beraber açılış kurdelesini kesti. Katılımcılar daha sonra merkezi gezdi.

Neler var?

Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi 285 metrekare alan üzerinde kurulu olup toplam 785 metrekare bir kullanım alanına sahiptir. İçerisinde yaklaşık 30 bin kitap kapasitesine sahip bir kütüphane, 24 kişilik 4 sınıftan, bir seminer salonu, iki etkinlik sınıfı ve bir idare odasından oluşmakta olup teras katı dahil 6 kat kullanım alanıyla hizmet verecek. Açılış gününden itibaren kütüphane üyelik başvuruları alınan merkezde kütüphaneye ilave ayrıca iki sınıf okuma salonu olarak hazırlanmıştır. Burada tüm öğrencilere ders çalışma olanağı sağlanacak.

Selçuk Kütüphane Ve Sosyal Etkinlik Merkezi Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 977 defa okunmuştur
SPOR
Tüm Hakları Saklıdır © 1983 Antalya Son Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 242 311 76 60 0 242 311 76 61 | Faks : 0 242 311 46 64 | Haber Yazılımı: CM Bilişim